aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Κυπριακό Πρωτάθλημα ΠοδοσφαίρουΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣΚύπρος/Κορωνοϊός: Πρώτες πτήσεις, από ποιες χώρες επιτρέπονται οι αφίξεις

Κύπρος/Κορωνοϊός: Πρώτες πτήσεις, από ποιες χώρες επιτρέπονται οι αφίξεις

Στην επόμενη φάση της σταδιακής άρσης των περιοριστικών μέτρων εισήλθε από σήμερα Τρίτη η Κύπρος. Επαναλειτουργούν τα εμπορικά κέντρα, τα αεροδρόμια, τα λιμάνια για εξυπηρέτηση κρουαζιερόπλοιων, τα νηπιαγωγεία και βρεφονηπιακοί σταθμοί, παιδικές λέσχες, παιδότοποι εξωτερικού χώρου, ολοήμερα θερινά και δημόσια σχολεία.

Σήμερα άνοιξαν και τα σύνορα της Κύπρου καθώς, μετά από περίπου τρεις μήνες «κλειδώματος» λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού επαναλειτουργούν τα αεροδρόμια Λάρνακας και Πάφου. Με το άνοιγμα των αεροδρομίων αναμένεται η Κύπρος να αρχίσει να υποδέχεται σταδιακά τους πρώτους τουρίστες.

Στην πρώτη φάση επαναλειτουργίας των αεροδρομίων από τις 9 ώς τις 19 Ιουνίου, θα επιτρέπονται οι αφίξεις από Ελλάδα, Μάλτα, Βουλγαρία, Νορβηγία, Αυστρία, Φινλανδία, Σλοβενία, Ουγγαρία, Ισραήλ, Δανία, Γερμανία, Σλοβακία και Λιθουανία, Ελβετία, Πολωνία, Ρουμανία, Κροατία, Εσθονία και Τσεχία.

Την ικανοποίησή του για την άφιξη των πρώτων επισκεπτών στο αεροδρόμιο Λάρνακας από το Τελ Αβίβ λίγο μετά τις 10:00, εξέφρασε ο υπουργός Μεταφορών Γιάννης Καρούσος. Ανέφερε ότι η Κύπρος έχει δουλέψει σκληρά για να προετοιμαστεί για το άνοιγμα των αερολιμένων της.

«Μπορούμε», συνέχισε, «να δηλώσουμε σήμερα ότι είμαστε έτοιμοι το επόμενο διάστημα να υποδεχθούμε τουρίστες», επαναλαμβάνοντας ότι τον Αύγουστο αναμένουμε 600.000 επιβάτες. Εξέφρασε επίσης ικανοποίηση για τα μέτρα που λαμβάνονται στο αεροδρόμιο Λάρνακας και τα οποία επιθεώρησε ξανά σήμερα.

Η ώρα 8 το πρωί με πτήση της Aegean, σχεδόν 32 επιβάτες αναχώρησαν από το αεροδρόμιο Λάρνακας για το αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» στην Αθήνα. Ήταν η πρώτη κανονική πτήση μετά τις 21 Μαρτίου, όταν η Κυπριακή Δημοκρατία έκλεισε τα σύνορά της προς αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού. Υπό αυστηρό υγειονομικό πρωτόκολλο, οι πρώτοι επιβάτες αναχώρησαν για την Αθήνα στις 8:00, ενώ η πρώτη πτήση έφθασε από το Τελ Αβίβ γύρω στις 10:30, με μόλις 22 επιβάτες.

Περισσότερα στο Philenews.com

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ