aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Κυπριακό Πρωτάθλημα ΠοδοσφαίρουΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣΚύπριος τεχνικός, κηπουρός, φροντιστής κάνει «θαύματα» στην Αγγλία

Κύπριος τεχνικός, κηπουρός, φροντιστής κάνει «θαύματα» στην Αγγλία

Άλλη μία ενδιαφέρουσα ιστορία φέρνει στο φως της δημοσιότητας η σελίδα «Εl Sombrero». Πρωταγωνιστής ο Κύπριος προπονητής Τομ Λοΐζου, ο οποίος εργάζεται ως τεχνικός της ερασιτεχνικής ομάδας Χαρινγκέι Μπόρο.

Ο παθιασμένος με το ποδόσφαιρο Αγγλοκύπριος προπονητής ανέλαβε την ομάδα το 2009 και το εκπληκτικό της όλης υπόθεσης είναι πως στα αρχικά στάδια της θητείας του στα παιχνίδια της ομάδας παρευρίσκονταν μόλις δύο οπαδοί.

Με επιμονή και σκληρή δουλειά οδήγησε την Χαρινγκέι Μπόρο σε δύο ανόδους, ενώ φέτος έγραψε ιστορία καθώς η ομάδα του έφτασε για πρώτη φορά στην πρώτη φάση του Κυπέλλου Αγγλίας. Χθες, υποδέχθηκε την Γουίμπλετον στην παρουσία 2710 θεατών σε αγώνα που μετέδωσε ζωντανά το BBC.

Η Χαρινγκέι Μπόρο αποκλείστηκε, αλλά αυτό λίγη σημασία έχει…

Αυτούσιο το δημοσίευμα του «Εl Sombrero»

«Το 2009 ο Κύπριος Τομ Λοΐζου δέχτηκε την πρόταση του συμπατριώτη του Άκη Αχιλλέα και ανέλαβε προπονητής της Χαρινγκέϊ Μπόρο στην 9η κατηγορία. Η ερασιτεχνική ομάδα από το Τότεναμ αποτελείται από παίκτες που επιβιώνουν κάνοντας άλλες δουλειές και για χρόνια είχε μόνο 2 οπαδούς, τους οποίους όλοι αποκαλούσαν “Μεγάλος Τζον” και “Μικρός Τζον” (αριθμός που κάποια στιγμή μειώθηκε, αφού ο ένας πέθανε). Ο Λοίζου, που είναι ταυτόχρονα και φροντιστής, κηπουρός κι αυτός που ξεβουλώνει τις αποχετεύσεις, οδήγησε την ομάδα σε 2 ανόδους και φέτος έγραψε ξανά ιστορία. Μετά από 5 σερί προκρίσεις στα προκριματικά, η Χαρινγκέϊ έφτασε πρώτη φορά στην 1η φάση του Κυπέλλου Αγγλίας! Χθες υποδέχτηκε την Γουίμπλεντον (που βρίσκεται 4 κατηγορίες πιο ψηλά) μπροστά σε 2710 θεατές, σ’ένα ματς που μετέδωσε ζωντανά το BBC! Το όνειρο της δυστυχώς δεν θα συνεχιστεί, αφού ηττήθηκε με 0-1, μ’ένα γκολ στο 90’».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ