aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

ΑΛΛΑ ΣΠΟΡΑΛΛΑ ΑΘΛΗΜΑΤΑΚυπριακή Εταιρεία Διοίκησης Αθλητισμού (ΚΕΔΑ)

Κυπριακή Εταιρεία Διοίκησης Αθλητισμού (ΚΕΔΑ)

ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΘΕΜΙΣΤΟΚΛΕΟΥΣ

Από το Φεβρουάριο του 2009 ο Έφορος Σωματείων και Ιδρυμάτων έχει εγγεγραμμένο στη δύναμη του το εν λόγω Σωματείο. Η Κυπριακή Εταιρεία Διοίκησης Αθλητισμού (ΚΕΔΑ) είναι ένας μη κυβερνητικός, μη κερδοσκοπικός οργανισμός, ο οποίος αποτελεί το επαγγελματικό όργανο, εξ’ ολοκλήρου αφιερωμένο στη διοίκηση του αθλητισμού στη χώρα μας.

Σχετικά πρόσφατα έχω και εγώ γίνει μέλος στην ΚΕΔΑ και το άρθρο μου σήμερα σκοπό έχει να προωθήσει στο ευρύτερο κοινό και να ενημερώσει τόσο για την ύπαρξη της ΚΕΔΑ όσο και τους σκοπούς ή στόχους της λειτουργίας της.

Η ΚΕΔΑ ιδρύθηκε με σκοπό να προωθήσει τον επαγγελματικό κλάδο της διοίκησης αθλητισμού και να προσφέρει στον αθλητισμό μας κατάλληλη στελέχωση και πολύτιμη υπηρεσία. Για να δημιουργήσει τις κατάλληλες συνθήκες για την εξάσκηση αλλά και διάδοση του επαγγέλματος, για να προωθήσει σχετική επιστημονική έρευνα, για να ενημερώνει και να επιμορφώνει και να καθοδηγεί τόσο τα αθλητικά στελέχη όσο και το ευρύτερο κοινό, καθώς και για τη δημιουργία κατάλληλης κουλτούρας και νοοτροπίας που θα αξιοποιηθούν για την περαιτέρω ανάπτυξη του αθλητισμού, του κλάδου της αθλητικής διοίκησης και φυσικά την ποικιλόμορφη και ποικιλότροπη προσφορά στην αθλητική βιομηχανία της χώρας μας.

Η ΚΕΔΑ είναι ανοικτή τόσο προς επαγγελματίες, με τα κατάλληλα εκπαιδευτικά προσόντα στην αθλητική διοίκηση, όσο και προς φοιτητές της αθλητικής διοίκησης αλλά και εταιρικά Μέλη, που ουσιαστικά αφορά οργανισμούς στην ολότητα τους, οι οποίοι όμως αναγκαστικά θα πρέπει να έχουν ενασχόληση με την αθλητική διοίκηση.

Κοιτάζοντας λίγο πιο συγκεκριμένα το θέμα ΚΕΔΑ, σημειώνω με ιδιαίτερη ικανοποίηση ότι η ύπαρξη και λειτουργία αυτού του θεσμού είναι πολύ σημαντική για τα αθλητικά δρώμενα της χώρας μας. Σημαντική γιατί η ΚΕΔΑ μπορεί και οφείλει να πρωταγωνιστήσει σε πάρα πολλούς τομείς της βιομηχανίας και να προσφέρει υπηρεσία τόσο με τη προώθηση του κλάδου, τη δημιουργία ευκαιριών εργοδότησης, την συνεργασία με αθλητικούς φορείς για προστασία και προάσπιση και προώθηση του κλάδου, τη συνεισφορά σε θέματα επιστημονικής έρευνας και σίγουρα και συνεισφορά με παραχώρηση συμβουλευτικών υπηρεσιών για την καλύτερη λειτουργία αθλητικών οργανισμών και την καλύτερη στελέχωση τους, δια μέσου της αξιοποίησης του κλάδου.

Ο πλέον σημαντικός στόχος και σκοπός, κατά την προσωπική μου άποψη, είναι η προώθηση μιας νέας κουλτούρας και νέας νοοτροπίας στην αθλητική βιομηχανία. Η συγκέντρωση στον επαγγελματισμό και την τεχνογνωσία, η προώθηση φιλοσοφίας και επαγγελματικών μεθόδων λειτουργίας βασισμένων στην επιστήμη της διοίκησης του αθλητισμού. Ανοχή και σεβασμός στις αξίες του αθλητισμού, προώθηση αρχών που διέπουν τον αθλητισμό και φυσικά ανάπτυξη και βελτίωση όλων των συνθηκών εντός της βιομηχανίας του αθλητισμού, έτσι ώστε να μπορεί να συμβαδίζει με Ευρωπαϊκά πρότυπα.

Σε προσωπικό επίπεδο, ως νεοεισαχθής στην ΚΕΔΑ θα αξιοποιήσω και ενέργεια και χρόνο για να βοηθήσω με όποιο τρόπο μου ζητηθεί και όσο καλύτερα μπορώ, το νέο Συμβούλιο που ανέλαβε δράση εδώ και λίγες μέρες και στους οποίους εύχομαι καλή επιτυχία. Μέσα από αυτό εδώ το μπλογκ, μέσα από την ομώνυμη διαδικτυακή εκπομπή μου, αντλώντας από την αθλητική και διοικητική μου δράση και τις εμπειρίες που αποκόμισα, καθώς φυσικά και δια μέσου της νέας επαγγελματικής μου δραστηριότητας και ενασχόλησης, θα συνεχίσω να προασπίζομαι τα καλώς νοούμενα συμφέροντα του αθλητισμού και της σχετικής επιστήμης της διοίκησης του, όπως φυσικά θα συνεχίσω να εκφέρω εποικοδομητικές απόψεις και χειροπιαστά παραδείγματα για να «ανεβάσουμε» ακόμη περισσότερο τον κυπριακό αθλητισμό.

Οι αθλητικές ομοσπονδίες, οι αθλητικές αρχές, το Υπουργείο Παιδείας και γενικότερα η Πολιτεία έχουν πολλά να αποκομίσουν και να επωφεληθούν από στενή συνεργασία με την ΚΕΔΑ, κάτι που θα πρέπει να επιδιωχθεί από όλες τις πλευρές ισόποσα και ταυτόχρονα. Η ΚΕΔΑ, μέσα από τη λειτουργία και προσφορά της, οφείλει να θέσει τόσο τα πλαίσια όσο και τα θεμέλια για πλήρη επαγγελματικοποίηση του κλάδου της διοίκησης του αθλητισμού. Όλες οι πλευρές μαζί θα πρέπει να επανασχεδιάσουν το προϊόν, που ονομάζεται «κυπριακός αθλητισμός» και μέσα από στρατηγικό σχεδιασμό να ωθήσουν την αθλητική μεταρρύθμιση και αθλητική ανάπτυξη.

https://www.facebook.com/CYASM/.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ