Δεν θα σταματά το φτάρνισμα τις τελευταίες ώρες Κύπρια δικηγόρος -συναίτερος σε γνωστό δικηγορικό γραφείο της Λεμεσού. Όλα τα μέσα ενημέρωσης της χώρας, αναφέρονται στο ότι η κύρια μέτοχος- ιδιοκτήτης της ιστορικότερης ομάδας της Σόφιας, της Σλάβια, είναι Κύπρια.
Η Σλάβια Σόφιας ιδρύθηκε το 1913, ήταν οκτώ φορές πρωταθλήτρια και 12 φορές κυπελλούχος της χώρας, με 18 συμμετοχές στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, γνωστή και από αγώνες με κυπριακές ομάδες σε αυτές.
Η ιστορία ξεκίνησε όταν η εκεί Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου, με βάση νέα νομοθεσία στην χώρα, ζήτησε απ’ όλες τις ομάδες Α’ κατηγορίας, να καταθέσουν επίσημα, τα στοιχεία των πραγματικών ιδιοκτητών και μετόχων τους.
Από τους 14 φακέλους που κατατέθηκαν και αποκαλύφθηκαν αυτή την εβδομάδα, όπως είναι φυσιολογικό την προσοχή προκάλεσε η πληροφορία ότι το 65,5% της Σλάβια Σόφιας, κατέχει η Κύπρια Η. Ε. που έχει και τον πλήρη έλεγχο της ποδοσφαιρικής ομάδας, ενώ ενδιαφέρον προκαλεί και το γεγονός ότι, το υπόλοιπο 34,5% η νυν δήμαρχος της Σόφιας, ως εκπρόσωπος του Δήμου στον οποίο ανήκουν σημαντικά περιουσιακά στοιχεία της ομάδας, όπως το γήπεδο και άλλες αθλητικές εγκαταστάσεις.
Βέβαια, η διερεύνηση του θέματος δείχνει ότι, η εν λόγω Κύπρια δικηγόρος, εκπροσωπεί με το όνομά της εταιρεία εγγεγραμμένη στην Κύπρο, που σύμφωνα με πληροφορίες ανήκει σε γνωστό Βούλγαρο μεγαλοτραπεζίτη.