aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Κυπριακό Πρωτάθλημα ΠοδοσφαίρουΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣΚορωνοϊός στην Ελλάδα: 20 νεκροί, 48 νέα κρούσματα - Συνολικά 743

Κορωνοϊός στην Ελλάδα: 20 νεκροί, 48 νέα κρούσματα – Συνολικά 743

Ο Σωτηρής Τσιόδρας ανακοίνωσε 48 νέα κρούσματα κορωνοϊού στην Ελλάδα. Συνολικά καταγράφονται 743 κρούσματα.

Στους 20 ανέρχονται οι νεκροί από τον κορωνοϊό στην Ελλάδα, όπως ανακοίνωσε ο Σωτήρης Τσιόδρας κατά τη σημερινή ενημέρωση στο υπουργείο Υγείας. Η μέση ηλικία των θυμάτων του κορωνοϊού στη χώρα μας είναι τα 75 έτη.

Επιπλέον, ο κ. Τσιόδρας ανακοίνωσε 48 νέα κρούσματα κορωνοϊού στην Ελλάδα, γεγονός που ανεβάζει τον συνολικό αριθμό σε 743.

Παράλληλα, 134 άνθρωποι νοσηλεύονται, εκ των οποίων διασωληνωμένοι είναι 45 ασθενείς, με μέση ηλικία τα 68 έτη. Οι περισσότεροι από τους ανθρώπους αυτούς είναι άνδρες και έχουν κάποιο υποκείμενο νόσημα.

Αναφερθείς στους αριθμούς των νεκρών και των διασωληνωμένων από τον κορωνοϊό στην Ελλάδα, ο κ. Τσιόδρας παρατήρησε ότι «είναι αναλογικά πολύ καλύτεροι από αυτούς που βλέπουμε σε άλλες χώρες».

Τέλος, ο εκπρόσωπος του υπ. Υγείας για τον κορωνοϊό δήλωσε ότι 32 ασθενείς έλαβαν εξιτήριο.

Η εξάπλωση του κορωνοϊού στον πλανήτη

Μιλώντας για την εξάπλωση του κορωνοϊού σε όλο τον πλανήτη, ο κ. Τσιόδρας δήλωσε ότι μέχρι σήμερα έχουν καταγραφεί 396.000 κρούσματα σε 197 χώρες.

«Δεν λείπει καμία χώρα από τον χάρτη εξάπλωσης του νέου ιού», παρατήρησε ο κ. Τσιόδρας.

Τι είπε ο κ. Τσιόδρας για γιατρούς και νοσηλευτές σχετικά με τον κορωνοϊό

Ερωτηθείς για το εάν έχουν νοσήσει γιατροί και νοσηλευτές στα νοσοκομεία της χώρας, ο κ. Τσιόδρας δήλωσε ότι «δεν είναι έκπληξη να έχουμε αρκετές δεκάδες υγειονομικούς που έχουν εκτεθεί και να βρίσκονται σε καραντίνα».

«Ακόμη και σε συμπτώματα ίωσης, οι υγιειονομικοί πρέπει να παραμείνουν σπίτι τους ώστε να μην εκθέσουν ασθενείς», συμπλήρωσε ο ειδικός.

Πηγή: philenews/sputniknews.gr

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ