Κυπριακό Πρωτάθλημα ΠοδοσφαίρουΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣΚορωνοϊός: Εννέα νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα στην Κύπρο

Κορωνοϊός: Εννέα νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα στην Κύπρο

Εννέα νέα επιβεβαιωμένα περιστατικά κορωνοϊού ανακοινώθηκαν σήμερα στην Κύπρο, με αποτέλεσμα το σύνολο των κρουσμάτων να ανήλθε στα 84.

Σύμφωνα με την ενημέρωση στο υπουργείο Υγείας, πρόκειται για τρία πρόσωπα που είχαν επαφές με επιβεβαιωμένα κρούσματα, έναν επαγγελματία υγείας (νοσηλευτής) από το ΓΝ Πάφου, τέσσερα άτομα με ιστορικό ταξιδιού (Αγγλία, Ισπανία και Πολωνία), που παρουσίασαν συμπτώματα και επικοινώνησαν με το 1420 και ένα άτομο, το οποίο εργάζεται σε αεροπορική εταιρεία και παρουσίασε συμπτώματα.

Η Μονάδα Επιδημιολογικής Επιτήρησης του Υπουργείου Υγείας έχει ήδη αρχίσει την ιχνηλάτηση των επαφών και των εννέα περιστατικών της νόσου COVID-19 και θα προχωρήσει στη λήψη δειγμάτων για τη διενέργεια εξειδικευμένων εξετάσεων.

Σύμφωνα με την εικόνα στα δημόσια νοσηλευτήρια, οι νοσηλευόμενοι ασθενείς στο ΓΝ Αμμοχώστου είναι 13. Τρεις νοσηλεύονται διασωληνωμένοι σε σταθερή κατάσταση στο ΓΝ Λεμεσού και ένας στο ΓΝ Λευκωσίας. Παράλληλα, δόθηκαν ήδη τρία εξιτήρια. Εξάλλου, σύμφωνα πάντα με την ενημέρωση των ειδικών, εξετάστηκαν συνολικά πέραν των 3.000 δειγμάτων.

Σχετικά με το κρούσμα που αφορά ιπτάμενο προσωπικό, πρόκειται για πιλότο που διαγνώστηκε μετά από τυχαία δειγματοληψία. Συγκεκριμένα, παρουσίασε συμπτώματα και μετά από έλεγχο διαπιστώθηκε ότι πάσχει από κορωνοϊό.

Από εκεί και πέρα, άλλο ένα θετικό περιστατικό εντοπίστηκε θετικό και στα κατεχόμενα κατόπιν εξετάσεων, σύμφωνα με τον Τ/κ Τύπο. Πρόκειται για Τ/κ ο οποίος ήρθε σε επαφή με επιβεβαιωμένο κρούσμα προηγούμενων ημερών. Ο συνολικός αριθμός περιστατικών στις κατεχόμενες περιοχές ανέρχονται στα 35.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ.

Μείνετε ενημερωμένοι με όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, μέσα από το Philenews.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ