aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Κυπριακό Πρωτάθλημα ΠοδοσφαίρουΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣΚορωνοϊός: Αναλυτικά τα νέα μέτρα που αποφάσισε το Υπουργικό

Κορωνοϊός: Αναλυτικά τα νέα μέτρα που αποφάσισε το Υπουργικό

Έξι νέα μέτρα αποφάσισε το Υπουργικό Συμβούλιο, στο πλαίσιο των προσπαθειών για αναχαίτηση της διασποράς του κορωνοϊού.

Συγκεκριμένα: 

(α) από τη Δευτέρα 6 Δεκεμβρίου, μέχρι 10 Ιανουαρίου 2022, όλοι ανεξαιρέτως οι επιβάτες που θα εισέρχονται στην Κυπριακή Δημοκρατία από τα αεροδρόμια, θα υποβάλλονται σε υποχρεωτικό έλεγχο PCR. Το κόστος των 15 ευρώ θα επιβαρύνει τον ίδιο τον επιβάτη.

(β) από τη Δευτέρα 6 Δεκεμβρίου μέχρι 31 Δεκεμβρίου 2021, την τηλεργασία για ποσοστό 20% του προσωπικού κάθε εταιρείας ή οργανισμού στον τομέα παροχής υπηρεσιών, εξαιρουμένων των ουσιωδών υπηρεσιών, όπως αυτές καθορίζονται στο διάταγμα. Διευκρινίζεται, πως το ποσοστό αυτό συμπεριλαμβάνει άτομα τα οποία λόγω νόσησης ή δήλωσης ως στενή επαφή με επιβεβαιωμένο κρούσμα τίθενται σε αυτοπεριορισμό και εργάζονται από το σπίτι, και άτομα που κάνουν χρήση της άδειας ανάπαυσης τους.

(γ) από τη Δευτέρα 6 Δεκεμβρίου μέχρι 28 Φεβρουαρίου 2022, την αναστολή όλων των παρουσιάσεων εφέδρων και εθνοφυλάκων.

(δ) από τη Δευτέρα 6 Δεκεμβρίου μέχρι 10 Ιανουαρίου 2022, την αναστολή όλων των χριστουγεννιάτικων ή άλλων εκδηλώσεων εντός και εκτός των εμπορικών κέντρων,

(ε) για τις οποιεσδήποτε άλλες εκδηλώσεις που θα διεξαχθούν από Δήμους, κοινότητες και χώρους θρησκευτικής λατρείας, θα επιτρέπεται η διοργάνωση υπο την ευθύνη των τοπικών αρχών και διοργανωτών για την τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων και του διατάγματος. Σε περίπτωση μη τήρησης των πρωτοκόλλων, θα αναστέλλονται οι εκδηλώσεις.

(στ) τη σύσταση μη διεξαγωγής όλων των σχολικών εκδρομών από ιδιώτες. Ήδη με προηγούμενες αποφάσεις έχει ανασταλεί η διεξαγωγή των σχολικών εκδρομών.

Τι δήλωσε ο Υπουργος Υγείας

Η μεγάλη ανταπόκριση των συμπολιτών μας στο κάλεσμα για εμβολιασμό σε όλες τις επαρχίες, στέλνει ενθαρρυντικά μηνύματα για την αντιμετώπιση της πανδημίας και για την θωράκιση της δημόσιας υγείας. Αυτό διαπιστώνεται από την αθρόα προσέλευση των πολιτών τις τελευταίες ημέρες στα κέντρα εμβολιασμού. Συγκεκριμένα, τις τελευταίες 10 ημέρες, περίπου 10 χιλιάδες συμπολίτες μας έσπευσαν να λάβουν την 1η δόση του εμβολίου, ενώ 70 χιλιάδες άτομα έσπευσαν να λάβουν την 3η/ενισχυτική δόση.

Ωστόσο, την Παρασκευή που μας πέρασε, όλος ο πλανήτης τέθηκε σε επιφυλακή υπό το φως των νέων δεδομένων που παρουσιάστηκαν μετά την εμφάνιση της μετάλλαξης «Όμικρον», που έθεσε σε συναγερμό τις υγειονομικές αρχές ανά το παγκόσμιο. Είναι χρέος μας ως Υπουργείο Υγίεας και ως Κυβέρνηση να ανταπόκριθούμε στις εξελίξεις αυτές, με την λήψη επιπρόσθετων μέτρων για την προάσπιση της δημόσιας υγείας και την προστασία των ευάλωτων ομάδων.

Αναφορικά, για την εβδομάδα 20 μέχρι 26 Νοεμβρίου, ποσοστό 26% των θετικών κρουσμάτων αφορά ανήλικα πρόσωπα. Είναι για αυτόν τον λόγο που το Υπουργείο Υγείας, κατόπιν εισηγήσεων των ειδικών, προχώρησε στη λήψη προστατευτικών μέτρων για την διασφάλιση της υγείας των παιδιών μας, αλλά και για να συνεχίσει η ομαλή λειτουργία των σχολικών μονάδων με φυσική παρουσία. Σε αυτό το σημείο, ως Υπουργείο Υγείας και ως κυβέρνηση σεβόμαστε την αντίθετη άποψη και το δικαίωμα ελεύθερης έκφρασης, ωστόσο, καταδικάζουμε έντονα  κάθε μορφή βίας, είτε αυτή είναι σωματική, είτε λεκτική είτε ψυχολογική, με γεγονότα που είδαν το φως της δημοσιότητας τις τελευταίες ημέρες.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ