aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Κυπριακό Πρωτάθλημα ΠοδοσφαίρουΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣΚορωνοϊός: 33 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα, μία ανάσα από τα 700 συνολικά

Κορωνοϊός: 33 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα, μία ανάσα από τα 700 συνολικά

Τον αριθμό των νέων επιβεβαιωμένων κρουσμάτων στην Κύπρο, ανακοίνωσε κατά την καθιερωμένη πλέον διάσκεψη τύπου του Υπουργείου Υγείας ο Δρ. Λεόντιος Κωστρίκης. Σύμφωνα με τον Δρ. Κωστρίκη, τα νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα είναι 30 από σύνολο 1703 εργαστηριακών διαγνώσεων. Συνολικά τα κρούσματα στην Κύπρο σήμερα είναι 695.

Συγκεκριμένα πρόκειται για:
-13 άτομα που από εργαστηριακές εξετάσεις μέσω της διαδικασίας της ιχνηλάτησης
-1 άτομο που επαναπτρίστηκε
-16 άτομα που εργάζονται στο ίδιο εργαστήριο του Ζορπά (διέμεναν στον ίδιο χώρο)
-3 άτομα από την ευρεία δειγματοληψία των 20 χιλιάδων εργαζομένων (655 διαγνώσεις)

Με βάση τα δεδομένα μέχρι τις 3 το απόγευμα, στο Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου, το νοσοκομείο αναφοράς, νοσηλεύονται 23 άτομα, 2 εξ αυτών νοσηλεύονται στη Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας. Δόθηκαν επίσης 2 εξιτήρια. Διασωληνωμένοι νοσηλεύονται συνολικά 9 ασθενείς, 3 στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Γενικού Νοσοκομείου Λεμεσού και 6 στη ΜΕΘ Λευκωσίας. Επίσης, στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας νοσηλεύονται 3 επιπλέον ασθενείς, οι οποίοι αυτή τη στιγμή βρίσκονται εκτός αναπνευστήρα. Η κλινική κατάσταση όλων των ασθενών στις ΜΕΘ είναι προς το παρόν κρίσιμη αλλά σταθερή.

Από τη ΜΕΘ Λευκωσίας έγιναν 2 εξιτήρια. Επιπλέον, σε όλα τα νοσηλευτήρια, πλην του νοσοκομείου αναφοράς, σε θάλαμο νοσηλεύονται πέντε επιβεβαιωμένα κρούσματα.

Σε ένα από τα άλλα μέτωπα του ιού, το υπουργείο Οικονομικών ετοίμασε δύο σενάρια σχετικά με τις επιπτώσεις στα δημοσιονομικά του κράτους, με τις επιπρόσθετες ανάγκες να αφορούν αρκετά δισεκατομμύρια.

Παρακολουθήστε εδώ όλες τις εξελίξεις…

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ