aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Κυπριακό Πρωτάθλημα ΠοδοσφαίρουΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣΚΟΠ-ΠΟΑ: Συνέντευξη Tύπου για τη φιέστα των Πρωταθλημάτων Grassroots

ΚΟΠ-ΠΟΑ: Συνέντευξη Tύπου για τη φιέστα των Πρωταθλημάτων Grassroots

Η ποδοσφαιρική χρονιά στα παιδικά Πρωταθλήματα Grassroots ΠΟΑ ολοκληρώνεται και κορυφώνεται το ερχόμενο Σάββατο 17 Ιουνίου με τη μεγάλη φιέστα των Παιδικών Πρωταθλημάτων. Η φιέστα θα γίνει στις εγκαταστάσεις του ΓΣΠ από τις 16:30 μέχρι τις 22:00 και περιλαμβάνει και τους τρεις τελικούς στις ηλικίες 2003, 2004, 2005.

Με την ευκαιρία της διεξαγωγής της φιέστας, η ΚΟΠ και η χορηγός εταιρεία των Πρωταθλημάτων, ο Παγκύπριος Οργανισμός Αγελαδοτρόφων παραχώρησαν σήμερα Συνέντευξη Τύπου. Την ΚΟΠ εκπροσώπησε το μέλος του Δ.Σ. της ΚΟΠ και μέλος της Επιτροπής Grassroots Θάσος Παναγιώτου ο οποίος, χαρακτήρισε τα Grassroots ως τη μεγαλύτερη διοργάνωση της ΚΟΠ, από πλευράς μαζικότητας συμμετοχής. Έδωσε λεπτομέρειες για τη φετινή διοργάνωση και παράλληλα, ευχαρίστησε τη χορηγό εταιρεία για την στήριξη της.

Η ομιλία του Παναγιώτου:

«Καταρχήν να απολογηθώ εκ μέρους του αναπληρωτή προέδρου της ΚΟΠ και πρόεδρου της Επιτροπής Grassroots Γιώργου Κούμα για την απουσία του από τη σημερινή εκδήλωση. Επαγγελματικοί λόγοι δεν του επέτρεψαν να είναι μαζί μας. Τα παιδικά πρωταθλήματα Grassroots ΠΟΑ, είναι η μεγαλύτερη ποδοσφαιρική διοργάνωση στην Κύπρο. Η ΚΟΠ δίνει μεγάλη βαρύτητα στα αναπτυξιακά πρωτάθλημα που είναι τα παιδικά πρωταθλήματα και τα πρωταθλήματα ακαδημιών.

Η Ομοσπονδία προσπαθεί συνεχώς με καινοτομίες και νέες ιδέες να αναβαθμίζει το ενδιαφέρον των ομάδων και των παιδιών προκειμένου να τα κρατά κοντά στο άθλημα του ποδοσφαίρου. Θεωρώ ότι βρισκόμαστε σε πολύ καλό δρόμο, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι θα επαναπαυτούμε ή ότι θα σταματήσουμε να προσπαθούμε για τη συνεχή πρόοδο και αναβάθμιση των πρωταθλημάτων αυτών.

Το Σάββατο ολοκληρώνεται η ποδοσφαιρική περίοδος στα πρωταθλήματα grassroots και η ΚΟΠ μαζί με τη χορηγό εταιρεία, τον Παγκύπριο Οργανισμό Αγελαδροτρόφων ετοιμάζουν μια μεγάλη φιέστα στις εγκαταστάσεις του ΓΣΠ με στόχο να χαρούν αυτή τη γιορτή περισσότερο από όλους τα παιδιά.

Η φιέστα θα αρχίσει στις 4:30 και θα ολοκληρωθεί στις 10:00 το βράδυ και θα περιλαμβάνει και τους παγκύπριους τελικούς στις ηλικίες 2003, 2004 και 2005. Προηγουμένως χαρακτήρισα τα πρωταθλήματα grassroots ως τη μεγαλύτερη ποδοσφαιρική διοργάνωση στην Κύπρο.

Θα αναφέρω μερικούς αριθμούς για να αντιληφθείτε όλοι για τι μεγέθη μιλούμε όταν αναφερόμαστε στα παιδικά πρωταθλήματα που διοργανώνει η ΚΟΠ: Στα φετινά πρωταθλήματα είχαμε: 6500 εγγεγραμμένα παιδιά από 4 ως 13 ετών σε 490 ομάδες. Διοργανώσαμε 57 πρωταθλήματα σε πέντε επαρχίες και διεξάγονταν 1000 περίπου αγώνα το μήνα. Έγιναν συνολικά πάνω από 7000 αγώνες σε μια σεζόν που άρχισε τον Οκτώβριο του 2016 και θα ολοκληρωθεί το ερχόμενο Σάββατο 17 Ιουνίου. Για όλους αυτούς τους αγώνες η ΚΟΠ καλύπτει τα έξοδα διαιτησίας, τα ιατρικά έξοδα και τη μίσθωση των γηπέδων προκειμένου να δώσει επιπλέον κίνητρα στις ομάδες να συμμετάσχουν στα Πρωταθλήματα.

Ασφαλώς η συνεργασία μας με τον Παγκύπριο Οργανισμό Αγελαδοτρόφων μας βοηθά να ανταποκριθούμε σε πολύ μεγαλύτερο βαθμό στις ανάγκες των πρωταθλημάτων Grassroots. Ευχαριστούμε τον ΠΟΑ για την στενή συνεργασία μας και εύχομαι αυτή να συνεχιστεί και τα επόμενα χρόνια. Σας ευχαριστώ πολύ και σας περιμένουμε όλους το ερχόμενο Σάββατο στο ΓΣΠ στη μεγάλη μας φιέστα».

Από πλευρά του, ο Γενικός Διευθυντής του ΠΟΑ Νίκος Παπακυριακού, εξέφρασε την επιθυμία του Οργανισμού για συνέχιση της συνεργασίας του με την ΚΟΠ και εξέφρασε την αισιοδοξία του για ακόμη πιο αναβαθμισμένες διοργανώσεις την επόμενη σεζόν. «Φτάνουμε στο τέλος των παιδικών Πρωταθλημάτων Grassroots τα οποία ολοκληρώνονται με επιτυχία μετά από οκτώ μήνες. Με τις καινοτομίες που θα γίνουν την επόμενη χρονιά, είμαι σίγουρος πως η διοργάνωση θα είναι ακόμη πιο βελτιωμένη με μαζικότερη συμμετοχή. Η δική μας επιθυμία όπως και της ΚΟΠ είναι όλες οι Ακαδημίες της Κύπρου να βρίσκονται κάτω από την ομπρέλα των διοργανώσεων Grassroots της ΚΟΠ».

Στο πλαίσιο της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης και με σύνθημα «Πίνω φρέσκο Κυπριακό γάλα …και παίζω μπάλα», ο Παγκύπριος Οργανισμός Αγελαδοτρόφων, συνέβαλε τα μέγιστα τα τελευταία δύο χρόνια στην επιτυχή διοργάνωση των πρωταθλημάτων Grassroots ΠΟΑ, δίνοντας την ευκαιρία σε χιλιάδες παιδιά, σε όλες τις επαρχίες της ελεύθερης Κύπρου, να απολαύσουν το αγαπημένο τους άθλημα.

Σχετικά με τον Παγκύπριο Οργανισμό Αγελαδοτρόφων (Π.Ο.Α.) Δημόσια Λτδ: Ο Παγκύπριος Οργανισμός Αγελαδοτρόφων (Π.Ο.Α.) Δημόσια Λτδ, αντιπροσωπεύει παραγωγούς γάλακτος και βόειου κρέατος στην Κύπρο και είναι αναγνωρισμένος ως «Ομάδα Παραγωγών» βάσει εθνικών και ευρωπαϊκών νομοθεσιών και κανονισμών. Ο ΠΟΑ ασχολείται με τη διάθεση νωπού γάλακτος και βόειου κρέατος στην Κύπρο. Τα τελευταία τέσσερα χρόνια δραστηριοποιείται και στον τομέα της παραγωγής τυροκομικών προϊόντων, μέσω της Papouis Dairies Ltd, εξάγοντας προϊόντα σε 33 χώρες.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ