aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

ΑΛΛΑ ΣΠΟΡΑΛΛΑ ΑΘΛΗΜΑΤΑΚΟΑ και Τμήμα Φυλακών υπέγραψαν Στρατηγική Συνεργασία

ΚΟΑ και Τμήμα Φυλακών υπέγραψαν Στρατηγική Συνεργασία

Η εδραίωση της συνεργασίας μεταξύ του Κυπριακού Οργανισμού Αθλητισμού και του Τμήματος Φυλακών  επικυρώθηκε με την υπογραφή Στρατηγικής Συνεργασίας μεταξύ της Προέδρου του ΚΟΑ Δρας Κλέας Χατζηστεφάνου Παπαέλληνα και της Διευθύντριας του Τμήματος Φυλακών κας Άννας Αριστοτέλους σε τελετή που έγινε στα γραφεία του Οργανισμού την Τετάρτη 29 Ιουνίου 2016.

Η πρόεδρος του ΚΟΑ αναφέρθηκε στη σημασία αυτής της Στρατηγικής Συνεργασίας, με την οποία εδραιώνεται ο αθλητισμός στο Τμήμα Φυλακών και αυτό επιτεύχθηκε χάρη  στην αγαστή και στενή συνεργασία του ΚΟΑ με το Τμήμα Φυλακών όπου με την ευκαιρία αυτή η Πρόεδρος του Οργανισμού συνεχάρη την Διευθύντρια του Τμήματος Φυλακών, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Θα ήθελα να ευχαριστήσω θερμά την Άννα Αριστοτέλους Διευθύντρια του Τμήματος Φυλακών για τη μέχρι σήμερα συνεργασία μας και τη θετική ανταπόκριση της για τη σύναψη αυτής της συνεργασίας».

Στη συνέχεια η πρόεδρος του ΚΟΑ αναφέρθηκε στην απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου για την υλοποίηση αυτής της συνεργασίας τονίζοντας ότι: «Όλοι στον ΚΟΑ είμαστε βέβαιοι ότι η παρούσα Στρατηγική Συνεργασία θα αποτελέσει ορόσημο για την εδραίωση της συνεργασίας των δύο φορέων».

Η πρόεδρος του ΚΟΑ έκανε ιδιαίτερη αναφορά και στην ΟΠΑΠ Κύπρου για τη σημαντική συμβολή της σε αυτή τη συνεργασία και αφού ευχαρίστησε τον Διευθύνοντα Σύμβουλο Δημήτρη Αλετράρη, είπε: «Από αυτή την πρωτοβουλία δεν θα μπορούσαμε να μην έχουμε μαζί μας την ΟΠΑΠ Κύπρου Λτδ. η οποία υποστηρίζει κάθε μας πρωτοβουλία και στέκεται αρωγός σε κάθε μας προσπάθεια.  Η διαχρονική συνεργασία που έχουμε με την ΟΠΑΠ Κύπρου Λτδ. αποδεικνύει έμπρακτα ότι οι προσπάθειες που καταβάλλουμε για την ανάδειξη και εδραίωση αθλητικών πρωτοβουλιών αποδίδουν καρπούς».

Η Πρόεδρος του ΚΟΑ, αναφερόμενη στη σημασία, αλλά και στο περιεχόμενο της συνεργασίας, τόνισε τα ακόλουθα: «Ο ΚΟΑ στο πλαίσιο της ευρύτερης πολιτικής του για την παροχή ευκαιριών άθλησης σε όλους τους πολίτες, επενδύει τα τελευταία χρόνια σε καινοτόμα προγράμματα και δράσεις που στόχο έχουν την ευαισθητοποίηση και ενεργοποίηση των πολιτών στη φυσική δραστηριότητα και τον αθλητισμό.  Οι κοινές αυτές συνισταμένες του ΚΟΑ και του Τμήματος Φυλακών μετουσιώνονται σε αυτή τη Στρατηγική Συνεργασία που υπογράψαμε και η οποία έχει διαχρονική ισχύ.

Η Στρατηγική αυτή περιλαμβάνει διάφορους πυλώνες συνεργασίας, όπως: Εμπλουτισμό των προγραμμάτων Άθλησης στο Τμήμα Φυλακών  με περισσότερες δραστηριότητες και εισαγωγή νέων προγραμμάτων, καθώς και διοργάνωση επιδείξεων αθλημάτων από εξειδικευμένους προπονητές από το Εθνικό Σχέδιο Υποστήριξης Αναπτυξιακού Αθλητισμού του ΚΟΑ (Ε.Σ.Υ.Α.Α.). Επίσης επιμόρφωση, με τη διοργάνωση σεμιναρίων και διαλέξεων που να αφορούν θέματα διατροφής, βελτίωση της ποιότητας ζωής, αθλητικής Παιδείας και την  ιστορία των ολυμπιακών αγώνων.

Απόκτηση διπλώματος προπονητή σε συνεργασία με Ομοσπονδίες μετά από σειρά μαθημάτων. Διοργάνωση αθλητικών δραστηριοτήτων και εσωτερικών πρωταθλημάτων καθώς επίσης και συναντήσεις με άλλες ομάδες εκτός φυλακών. Διοργάνωση αγώνων με μεικτές ομάδες σωματείων και παραχώρηση αθλητικού υλικού και αθλητικού εξοπλισμού. Ειδικό πρόγραμμα για δεσμοφύλακες στο Τμήμα Φυλακών με στόχο τη βελτίωση της φυσικής τους  κατάστασης, μαθήματα εκμάθησης  αυτοάμυνας και γενικά αθλήματα πολεμικών τεχνών από εκπαιδευτές. Ένταξη των δεσμοφυλάκων στο πρόγραμμα Άθληση στα Σώματα Ασφαλείας. Τέλος παρακίνηση περισσότερων κρατουμένων για άθληση με τη διοργάνωση επιδείξεων νέων αθλημάτων».

Η Διευθύντρια του Τμήματος Φυλακών ευχαρίστησε τον ΚΟΑ για τη σταθερή στήριξη του στο έργο που επιτελείται στις Φυλακές, καθώς και την ΟΠΑΠ Κύπρου για την προσφορά της στη δημιουργία και εξοπλισμό των γυμναστηρίων των κρατουμένων.

Συγκεκριμένα ανέφερε ότι: «Στα πλαίσια της σωφρονιστικής πολιτικής που ακολουθούμε έχουμε μετατρέψει, μεταξύ άλλων, τους κοινόχρηστους χώρους όπου στο παρελθόν χρησιμοποιούνταν ως θάλαμοι για να διαμένουν οι κρατούμενοι σε γυμναστήρια με σύγχρονα όργανα γυμναστικής και χώρους ψυχαγωγίας με επιτραπέζια παιγνίδια, επιτραπέζια αντισφαίριση, ποδοσφαιράκια και άλλα. Οι προσφερόμενες ευκαιρίες που έχουμε δημιουργήσει για υγιή απασχόληση, αθλητική παιδεία και ψυχαγωγία των κρατουμένων μέσω των αθλητικών προγραμμάτων  βοηθούν σημαντικά στην ομαλότερη επανένταξη τους στην κοινωνία, καθώς και στην υλοποίηση των στόχων μας. Η προσφορά σας είναι ανεκτίμητη και σας ευχαριστούμε θερμά».

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΟΠΑΠ Κύπρου Δημήτρης Αλετράρης είπε ότι «η ΟΠΑΠ έταξε ως ρόλο και σκοπό της να βοηθά την κοινωνία, για αυτό και ανταποκρίθηκε θετικά στην πρόσκληση του ΚΟΑ να στηρίξει το αθλητικό έργο που επιτελείται στο Τμήμα Φυλακών».

Παρόντες εκ μέρους του ΚΟΑ στην υπογραφή της Στρατηγικής, ήταν ο Αντιπρόεδρος Κλεάνθης Γεωργιάδης, ο Αναπληρωτής Γενικός Διευθυντής Φίλιππος Σοφοκλέους, η Έφη Μούζουρου Πενηνταέξ και η Λειτουργός Αντιγόνη Τάμπα. Από το Τμήμα Φυλακών παρευρέθηκε η Αναπληρωτής Ανώτερη Λειτουργός Φυλακών Αθηνά Δημητρίου.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ