aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Κυπριακό Πρωτάθλημα ΠοδοσφαίρουΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣΚλίμα ενότητας στην Γενική Συνέλευση του Συνδέσμου Προπονητών

Κλίμα ενότητας στην Γενική Συνέλευση του Συνδέσμου Προπονητών

Στο κατάμεστο από προπονητές Συνεδριακό Κέντρο του ΓΣΠ έγινε το βράδυ της Πέμπτης (07/9) η Καταστατική Γενική Συνέλευση του Συνδέσμου Προπονητών, η οποία διεξήχθη σε κλίμα ενότητας. Αφού έγινε μια σύντομη αναδρομή στην ιστορία του Συνδέσμου ο οποίος ιδρύθηκε το 1982 και από το πηδάλιο του οποίου έχουν περάσει ο αείμνηστος Πανίκος Ιακώβου (1982–2002), ο Ανδρέας Μιχαηλίδης (2002–2012) και ο Χριστάκης Χριστοφόρου (2012-2015), ψηφίστηκαν τέσσερις καταστατικές αλλαγές: α) Κατά επαρχία εκπροσώπηση στο Διοικητικό Συμβούλιο, με τη Λευκωσία να έχει 5 μέλη, τη Λεμεσό 4 και Λάρνακα, Αμμόχωστο και Πάφο από 2. β) Δικαίωμα εγγραφής ως μέλη να έχουν και ξένοι προπονητές, για όσο εργάζονται στην Κύπρο. γ) Δικαίωμα εγγραφής ως μέλη να έχουν όλοι οι κάτοχοι διπλωμάτων της ΚΟΠ (πχ προπονητές τερματοφυλάκων). δ) Αύξηση της ετήσιας συνδρομής μέλους από €20 σε €30.

Στο σημείο αυτό έγινε αναφορά στη σημαντική μείωση της ετήσιας χορηγίας της ΚΟΠ το 2017, η οποία αποκόπτεται εντελώς από το 2018. Η ΚΟΠ ήταν έως σήμερα ο κύριος αιμοδότης του Συνδέσμου. Ακολούθησε απολογισμός του προέδρου και Γενική Συνέλευση, όπου οροθετήθηκαν οι στόχοι της κατοχύρωσης του επαγγέλματος μέσα από την εισαγωγή ενιαίου συμβολαίου και τη θέσπιση κατώτατου μισθού για προπονητές. Χαράχθηκε η γραμμή που θα ακολουθηθεί προς επίτευξη των στόχων, ενώ επί του θέματος ακούστηκε η γνωμάτευση του Νομικού Συμβούλου του Συνδέσμου Λοΐζου Χατζηδημητρίου.

Στη συνέχεια έγινε συζήτηση για το θέμα που προέκυψε με την ανώνυμη καταγγελία κατά 60 προπονητών, οι οποίοι εργάζονται στο δημόσιο, σε ημικρατικούς οργανισμούς, στην τοπική αυτοδιοίκηση και σε τραπεζικούς οργανισμούς. Επί του θέματος γνωμάτευσε ο Νομικός Σύμβουλος του Συνδέσμου.  Αποφασίστηκε όπως η γραμμή υπεράσπισης των 60 είναι κοινή αλλά και ότι θα υπάρξουν επαφές με τα αρμόδια Υπουργεία και τα Κοινοβουλευτικά κόμματα για τη συνολική ρύθμιση του θέματος των προπονητών που εργάζονται στο δημόσιο και τους άλλους επηρεαζόμενους τομείς. Τέλος, από το Διοικητικό Συμβούλιο εκφράστηκε η πρόθεση για δυναμικά μέτρα σε περίπτωση που το ζήτημα δεν ρυθμιστεί. Περισσότερες πληροφορίες στο www.footballcoaches.com.cy.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ