aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Κυπριακό Πρωτάθλημα ΠοδοσφαίρουΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣΚΕΔΑ-«Γκολ στη ζωή»: Διαλέξεις σε Σχολεία της Πάφου

ΚΕΔΑ-«Γκολ στη ζωή»: Διαλέξεις σε Σχολεία της Πάφου

Η πρόεδρος της Κυπριακής Εταιρείας Διοίκησης Αθλητισμού (ΚΕΔΑ), Δρ. Μαίρη Χαραλάμπους-Παπαμιλτιάδη και ο πρόεδρος του οργανισμού «Γκολ στη Ζωή», Κωνσταντίνος Χαραλαμπίδης, παρευρέθηκαν μετά από πρόσκληση και έδωσαν διαλέξεις σχετικά με τις αξίες του αθλητισμού, σε δύο σχολεία της Πάφου.

Συγκεκριμένα, παρευρέθηκαν στο Γυμνάσιο Αγίας Παρασκευής στη Γεροσκήπου και στο Λύκειο Αγίου Νεοφύτου Πάφου, όπου μίλησαν στους μαθητές σχετικά με τα οφέλη του αθλητισμού και την επίδραση που μπορεί να έχει στην πολύπλευρη ανάπτυξή τους. Η παρουσίαση της Δρος Μαίρης Παπαμιλτιάδη επικεντρώθηκε στη θετική ανάπτυξη των παιδιών και συγκεκριμένα στο πως ο αθλητισμός μπορεί να ενισχύσει κοινωνικές δεξιότητες όπως αυτές της συνεργασίας, της πρωτοβουλίας, των θετικών διαπροσωπικών σχέσεων, αλλά και στο πως η αθλητική ενασχόληση ενισχύει την αυτοεκτίμηση και αυτοπεποίθηση των παιδιών, καθώς και στο πως ενθαρρύνει γνωστικές και πνευματικές ικανότητες.

Η ομιλία του κυρίου Χαραλαμπίδη κινήθηκε σε προσωπικό και εμπειρικό επίπεδο και έδειξε στους μαθητές στην πράξη πως ο αθλητισμός μπορεί να δημιουργήσει θετικούς και χρήσιμους για την κοινωνία ανθρώπους. Ο κύριος Χαραλαμπίδης τόνισε ότι ο αθλητισμός μπορεί και πρέπει να συνδυάζεται με την πολύπλευρη ανάπτυξη του ανθρώπου και ιδιαίτερα την πνευματική, και έδειξε πως όλα τα θετικά που αποκομίζουν οι αθλητές από τον αθλητισμό όπως η αναγνωρισιμότητα μπορούν να επιστραφούν στην κοινωνία μέσω της εθελοντικής προσφοράς και αγάπης για όλες τις κοινωνικές ομάδες γύρω μας που χρήζουν συμπαράστασης. Τις διαλέξεις παρακολουθήσαν άνω των επτακοσίων μαθητών, και εντάσσονται στα πλαίσια κοινωνικής προσφοράς  τόσο της Κυπριακής Εταιρείας Διοίκησης Αθλητισμού όσο και του οργανισμού «Γκολ στη Ζωή».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ