aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Κυπριακό Πρωτάθλημα ΠοδοσφαίρουΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣΚατεχόμενα: «Χωρίς πρόεδρο, οι συνεχιστές όσων εκδιώχθηκαν από τον ΑΠΟΕΛ»

Κατεχόμενα: «Χωρίς πρόεδρο, οι συνεχιστές όσων εκδιώχθηκαν από τον ΑΠΟΕΛ»

Η δίγλωσση ιστοσελίδα (δημοσιεύεται και στην τουρκική και στην ελληνική) voiceoftheisland.com κάνει εκτενές αφιέρωμα στην ίδρυση του σωματείου «Αθλητικό Λαϊκό Σωματείο 1948» με τίτλο «Μια νέα σελίδα στην ιστορία του κυπριακού ποδοσφαίρου».

Σημειώνει την παρουσία 550 μελών στην ιδρυτική συνέλευση, ενώ παρουσιάζει και τον διοικητικό τρόπο λειτουργίας του σωματείου, το οποίο δεν θα έχει πρόεδρο αλλά 11 γραμματείς.

Αναλυτικά το δημοσίευμα

«Το “Αθλητικό Λαϊκό Σωματείο 1948” διοργάνωσε την ιδρυτική Συνέλευση στις 23 Ιουλίου και 550 άτομα παρακολούθησαν τη συνάντηση, και το αμφιθέατρο της ΠΑΣΥΔΙ αποδείχθηκε μικρό για να χωρέσει τα άτομα που παρευρέθηκαν. Το «Αθλητικό Λαϊκό Σωματείο Ομόνοια 1948» ιδρύθηκε μετά την αγορά του αριστερού συλλόγου Ομόνοιας Λευκωσίας από τον επιχειρηματία, Σταύρο Παπασταύρου από τη Λύση, ο οποίος ζει μόνιμα στις ΗΠΑ.

Τα μέλη του νεοσύστατου σωματείου βλέπουν τους εαυτούς τους ως συνεχιστές αυτών που εκδιώχθηκαν από τον ΑΠΟΕΛ αρνούμενοι να υπογράψουν την επιστολή που στάλθηκε από τον Βασιλιά της Ελλάδας κατά τη διάρκεια του εμφυλίου το 1948

(οι τουρκοκύπριοι υποπίπτουν σε λάθος καθώς προφανώς αναφέρονται στο τηλεγράφημα του ΣΕΓΑΣ που έκανε για «εθνοκτόνο ανταρσία»).

Όπως λέχθηκε από την προσωρινή διοικούσα επιτροπή του νεοσύστατου σωματείου οραματίζονται να μεταβιβάσουν ένα δια βίου όνειρο για τον τρόπο λειτουργίας ενός προοδευτικού συλλόγου.

Αποφασίστηκε ότι το σωματείου θα διοικείται από γραμματεία με οριζόντιο μοντέλο  και χωρίς πρόεδρο. Το συμβούλιο αποτελείται από 11 μέλη, όλοι υπό το καθεστώς του γραμματέα και καθένας εξ αυτών θα έχει διαφορετικό ρόλο και ευθύνες για το σωματείο.

Το συμβούλιο αποφασίζει συλλογικά για τις δραστηριότητες του συλλόγου και κάθε επόμενη επιτροπή θα είναι υπεύθυνη για να λειτουργήσει σε θέματα που κρίνονται σημαντικά για το σωματείο και δεν θα απαιτείται η έγκριση του συμβουλίου για όλες τις αποφάσεις. Σε περίπτωση λάθους την ευθύνη θα έχει ο εκάστοτε γραμματέας.

Ο νέος σύλλογος θα συνεργαστεί με παρόμοιους συλλόγους και οργανισμούς από το εξωτερικό, μετανάστες και πρόσφυγες στην Κύπρο. Για πρώτη φορά στην ιστορία έγινε τέτοιο βήμα στην Κύπρο. Είναι το πάθος να διατηρηθεί η φωτιά ζωντανή, σε αντίσταση του καπιταλισμού, του ρατσισμού και του εθνικισμού. “Θα σας δείξουμε στα γήπεδα τι μπορεί να κάνει το ποδόσφαιρο”, είναι το σύνθημα των μελών που φώναξαν τραγούδια για την ομάδα τους στο τέλος της Συνέλευσης».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ