aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Κυπριακό Πρωτάθλημα ΠοδοσφαίρουΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣΚαταγγελία ότι Σωματείο έκτισε στην κοίτη του Πεδιαίου αθλητικές εγκαταστάσεις

Καταγγελία ότι Σωματείο έκτισε στην κοίτη του Πεδιαίου αθλητικές εγκαταστάσεις

Το σωματείο Θ.Ο.Ι. Λακατάμιας παρενέβη στην κοίτη του ποταμού Πεδιαίου κτίζοντας, κυρίως γήπεδα και άλλες εγκαταστάσεις, χωρίς προηγουμένως να εξασφαλίσει πολεοδομική άδεια.

Οι πιο πάνω διαπιστώσεις ανήκουν στην Επίτροπο Διοικήσεως κ. Μαρία Λοττίδου, η οποία απαντούσε στον πρόεδρο των Οικολόγων κ. Γιώργο Περδίκη ο οποίος της είχε στείλει σχετική επιστολή ζητώντας να διερευνήσει τις παράνομες επεμβάσεις στην κοίτη του ποταμού.

Στην έκθεση της Επιτρόπου καταγράφεται και «έκθεση γεγονότων» του Τμήματος Πολεοδομίας, ημερομηνίας 27 Ιουλίου 2018, στην οποία αναφέρονται και τα εξής:

Το σωματείο υπέβαλε την αίτηση (το 2001) για πολεοδομική άδεια κατά παρέκκλιση των προνοιών του Τοπικού Σχεδίου Λευκωσίας. Η εν λόγω αίτηση αφορούσε στη δημιουργία αθλητικού κέντρου με γήπεδα ποδοσφαίρου (ένα μεγάλο και ένα μικρότερο για προπονήσεις), κερκίδων, αποδυτηρίων, δημοσιογραφικών/κινηματογραφικών θεωρείων, χώρων υγιεινής, αίθουσας γυμναστικής, κυλικείου, γραφείων, βοηθητικών αποθηκών και υπαίθριων χώρων στάθμευσης για τα ανάγκες της ανάπτυξης.

Ωστόσο, κατά τον χρόνο υποβολής της πιο πάνω αίτησης, το αθλητικό κέντρο… υφίστατο επιτόπου και λειτουργούσε κανονικά.

Προς διευκόλυνση του σωματείου το Υπουργικό Συμβούλιο σε συνεδρία του, ημερ. 6 Φεβρουάριου 2003, αποφάσισε την έγκριση της χορήγησης τής πιο πάνω πολεοδομικής άδειας και εξουσιοδότησε την Πολεοδομική Αρχή όπως χορηγήσει την άδεια με κατάλληλους όρους και προϋποθέσεις, περιλαμβανομένων των όρων που είχε θέσει ο Κ.Ο.Α. (ο οποίος είχε εκμισθώσει χώρους στο σωματείο από το 1993). Ακολούθως, και παρά την παρέλευση μεγάλου χρονικού διαστήματος, παρόλον ότι το σωματείο είχε δεσμευτεί πως θα εφάρμοζε τους όρους και τις προϋποθέσεις που ετέθησαν, δεν υπήρξε οποιαδήποτε ανταπόκριση εκ μέρους του.

Στις 22 Μαρτίου 2006 ο διευθυντής Πολεοδομίας γνωστοποίησε στο σωματείο την άρνηση χορήγησης πολεοδομικής άδειας.

Παράλληλα ενημέρωνε το Θ.Ο.Ι. και ότι επενέβη σε κρατική γη και ότι έπρεπε να υποβάλει αίτηση για έκδοση άδειας κατά παρέκκλιση.

*ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΣΤΟΝ ΕΝΤΥΠΟ ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ