aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Κυπριακό Πρωτάθλημα ΠοδοσφαίρουΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ«Καμία σκέψη διακοπής του πρωταθλήματος, πρόβλημα η εφαρμογή του πρωτοκόλλου»

«Καμία σκέψη διακοπής του πρωταθλήματος, πρόβλημα η εφαρμογή του πρωτοκόλλου»

Στην εφαρμογή του πρωτοκόλλου διεξαγωγής του πρωταθλήματος εντοπίζεται το πρόβλημα με τα αυξημένα κρούσματα κορωνοϊού στο χώρο του ποδοσφαίρου. Όπως ανέφερε ο εκπρόσωπος Τύπου της ΚΟΠ, Κωνσταντίνος Σιαμπουλλής μιλώντας στον Active (107,4 & 102,5) και την εκπομπή «Ατζέντα» με την Άντρη Δανιήλ τα μέτρα που θα πάρουν ΚΟΠ και Υπουργείο Υγείας στη νέα συνάντηση που θα έχουν το πρωί της Παρασκευής θα είναι προς αυτή την κατεύθυνση.

Αναλυτικά οι δηλώσεις

Τι μπορούμε να πούμε για τη συνάντηση με τον Υπουργό: «Είναι αρκετά πράγματα στο τραπέζι, δεν υπήρξε κατάληξη για να μπορούμε να πούμε ότι αποφασίστηκαν μέτρα. Έγινε μια εποικοδομητική συζήτηση, θα συνεχιστεί αύριο στις 9:00. Η προσπάθεια επικεντρώνεται στην πρόληψη των ποδοσφαιρικών ομάδων, να δούμε πως προλαβαίνουμε. Είναι συνεχείς οι επαφές, είναι συνεχείς οι συζητήσεις με τους αρμόδιους του Υπουργείου Υγείας και εκτός απρόοπτου θα ανακοινωθούν αποφάσεις αύριο».

Πρόθεση της Ομοσπονδίας είναι να προλάβει δηλαδή νέα κρούσματα: «Θα γίνει καμπάνια για ενημέρωση. Γίνεται κουβέντα για το πρωτόκολλο. Το πρόβλημα δεν είναι το πρωτόκολλο, το πρόβλημα είναι η εφαρμογή του. Το πρωτόκολλο έχει χαρακτηριστεί ως πλήρες από τους αρμόδιους του Υπουργείου. Αυτό που πρέπει να κάνουμε ως Ομοσπονδία είναι να ενημερώσουμε τις ομάδες ξανά, ώστε να τηρούν το πρωτόκολλο. Δεν πρέπει να παρασυρόμαστε και να λέμε πως δεν μας αγγίζει εμάς».

Κρίνεται το μέλλον αύριο του πρωταθλήματος; «Δεν τίθεται θέμα με τα δεδομένα που έχουμε αυτή τη στιγμή ενώπιον μας για οποιαδήποτε απόφαση που να αφορά διακοπή του πρωταθλήματος. Ο χειρισμός της πανδημίας, για αναβολές αγώνων, προβλέπεται από το πρωτόκολλο. Το πλέον σημαντικό είναι αυτό που είπε ο Υπουργός, η πιστή εφαρμογή του πρωτοκόλλου, εκεί εντοπίζεται το πρόβλημα».

Η απόφαση του Υπουργείου για διεξαγωγή αγώνων χωρίς κόσμο αγγίζει και το ποδόσφαιρο: «Δυστυχώς ναι, αγγίζει και το ποδόσφαιρο και την Α’ Κατηγορία και τις μικρές κατηγορίες και τα πρωταθλήματα ακαδημιών. Από την στιγμή που είναι απόφαση του Υπουργείο δεν μπορεί να μην εφαρμοστεί. Ας ελπίσουμε να είναι μόνο για 15 ημέρες».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ