aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Διεθνή Ποδοσφαιρικά Νέα | Διεθνή Αθλητικά ΝέαΑΛΛΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΑΗ πυξίδα του Πελαγία δείχνει, πλέον, τη Βαλτική (Τρακάι η νέα του ομάδα)

Η πυξίδα του Πελαγία δείχνει, πλέον, τη Βαλτική (Τρακάι η νέα του ομάδα)

ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΗΡΑΚΛΕΟΥΣ

Επίσημο ντεμπούτο με τη φανέλα ομάδας από την Λιθουανία θα κάνει Κύπριος ποδοσφαιριστής. Αναφερόμαστε στον αμυντικό Γιώργο Πελαγία που πρόσφατα συμφώνησε με την Λιθουανική Τρακάι και απόψε το βράδυ η ομάδα του αντιμετωπίζει την Στούμπρας για την 17η αγωνιστική του πρωταθλήματος.

Ο Πελαγίας που είναι για πολλούς «άγνωστος» γεννήθηκε στις 10 Μαΐου του 1985, έχει ύψος 1.87μ. και αγωνίζεται στην θέση του αριστερού μπάκ και του στόπερ. Άρχισε την καριέρα του στον Ολυμπιακό Λευκωσίας μέχρι το 2006 όπου πήρε την μεγάλη απόφαση να συνεχίσει την πορεία του στο εξωτερικό.

pelagiasΠρώτος σταθμός του Πελαγία ήταν η γειτονική Ελλάδα όπου αγωνίστηκε για μια τετραετία στην Κέρκυρα μέχρι που αποφάσισε να μετακομίσει στην μεσογειακή Ιταλία για λογαριασμό αρχικά της Ατλέτικο Ρόμα και στη συνέχεια της Μπαρλέτα Κάλτζιο. Δεν έμεινε, όμως, για πολύ στην Ιταλία, καθώς αποφάσισε το 2012 να επιστρέψει στην ομάδα που μεγάλωσε, τον Ολυμπιακό Λευκωσίας. Μάλιστα έχει και συμμετοχές με την Εθνική Κύπρου επί καιρώ Άγγελου Αναστασιάδη.

Η παρουσία του, όμως, στην Κύπρο δεν κράτησε για πολύ, καθώς μετά το τέλος της σεζόν αν και έπεσαν είχε προτάσεις από Κύπρο και εξωτερικό, ζύγισε τις επιλογές του και αποφάσισε να συνεχίσει στο εξωτερικό και συγκεκριμένα στο Αζερμπαϊτζάν με τη φανέλα της Μπακού.

Τελευταίος σταθμός του Κύπριου είναι η λιθουανική Τρακάι όπου απόψε αναμένετε να πραγματοποιήσει και το ντεμπούτο του με την ομάδα στον αγώνα κόντρα στην Στούμπρας για την 17η αγωνιστική του λιθουανικού πρωταθλήματος. Αξίζει να σημειωθεί πως η Τρακάι όπου αγωνίζεται ο Πελαγίας ηττήθηκε την περσινή σεζόν από τον Απόλλωνα στους αγώνες για τον β’ γύρο των προκριματικών του Γιουρόπα Λιγκ.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ