aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Κυπριακό Πρωτάθλημα ΠοδοσφαίρουΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣΗ προσφορά του ΠΑΣΠ και η εξαιρετική συνεργασία με τα σωματεία

Η προσφορά του ΠΑΣΠ και η εξαιρετική συνεργασία με τα σωματεία

Γραπτή δήλωσε στα μέσα απέστειλε ο εκτελεστικός πρόεδρος του ΠΑΣΠ, Σπύρος Νεοφυτίδης, σχετικά με την συνεργασία του οργανισμού με τα σωματεία.

Αναλυτικά:

Μετά την πραγματικά συγκινητική ανταπόκριση των μελών μας με την έμπρακτη στήριξή τους προς τον πρώην ποδοσφαιριστή Σαββάκη Χρίστου, φαίνεται ξεκάθαρα η τεράστια δύναμη που έχει ο ΠΑ.Σ.Π. και οι ποδοσφαιριστές, όταν ενεργούν συλλογικά για τη στήριξη ενός συναδέλφου τους.

Η δυναμική αυτή γίνεται ακόμη μεγαλύτερη όταν υπάρχει η στήριξη των σωματείων και ακόμη πιο μεγάλη όταν συμμετέχουν και οι φίλαθλοι.Το είδαμε αυτό ιδιαίτερα και με την περίπτωση του ποδοσφαιριστή Φούσκο, όπου ολόκληρη η ποδοσφαιρική οικογένεια της Κύπρου ανταποκρίθηκε και συνεργάστηκε, σε ένα επιχείρημα που τότε φάνταζε αδύνατο να ολοκληρωθεί με επιτυχία.

Η συνεργασία του ΠΑ.Σ.Π. με τα σωματεία φαίνεται και από τη δημιουργία του συλλογικού ασφαλιστικού σχεδίου που προσφέρει ο Σύνδεσμος προς τα σωματεία τα τελευταία δύο χρόνια. Παρόλο που τα μέλη του ΠΑ.Σ.Π. καλύπτονται απολύτως από τους κανονισμούς σε περίπτωση τραυματισμού, εντούτοις ο ΠΑ.Σ.Π. αναγνωρίζοντας το πρόβλημα ρευστότητας των σωματείων πήρε την πρωτοβουλία και πρόσφερε το συγκεκριμένο σχέδιο στα σωματεία, τα οποία επωφελήθηκαν ή αν προτιμάτε, γλύτωσαν συνολικά 365.000 ευρώ, με πάνω από 100 ποδοσφαιριστές να τραυματίζονται το διάστημα αυτό, από την πιο μικρή ομάδα μέχρι την πιο μεγάλη, και από τα πιο αναγνωρίσιμα ονόματα όπως οι Florian, Delatore, Παναγή, μέχρι και παίκτες μικρότερων κατηγοριών, όπως ο Ραφαήλ Θωμά. Να το κάνω πιο ξεκάθαρο: Δεκάδες ομάδες της Κύπρου γλύτωσαν χιλιάδες ευρώ η κάθε μία, λόγω της ύπαρξης του ασφαλιστικού σχεδίου του ΠΑ.Σ.Π.!

Ίση μεταχείριση προς όλους, ξεκάθαροι κανονισμοί για όλους, ανεξάρτητα ομάδας, κατηγορίας, φύλου και ονόματος, με στόχο το κοινό συμφέρον του ποδοσφαίρου, των ποδοσφαιριστών και των σωματείων.

Η συνεργασία του ΠΑ.Σ.Π. με τα περισσότερα ιδιωτικά Πανεπιστήμια στην Κύπρο και με αρκετές ιδιωτικές σχολές εκπαίδευσης τόσο στην δευτεροβάθμια όσο και στην τριτοβάθμια αποτελεί ακόμη ένα παράδειγμα της τεράστιας προσφοράς του ΠΑ.Σ.Π.

Πέραν των 150 ποδοσφαιριστών-μελών μας έχουν την ευκαιρία να σπουδάζουν ταυτόχρονα με την ποδοσφαιρική τους καριέρα λαμβάνοντας υποτροφίες που το συνολικό ποσό φτάνει σχεδόν το μισό εκατομμύριο ευρώ τον χρόνο! Είναι ένα γεγονός που μας γεμίζει τεράστια περηφάνεια!

Μέσα από μια απόλυτα δίκαιη διαδικασία επωφελούνται ποδοσφαιριστές και ποδοσφαιρίστριες  αλλά και σωματεία, από τον Πιέρο και τον Χαραλαμπίδη του ΑΠΟΕΛ, μέχρι τον Ανδρέα Ιωάννου του Ηρακλή Γερολάκκου και την Αντρια Κιρκίνι της Λακατάμιας, χωρίς διάκριση, χωρίς παρεμβάσεις και με ξεκάθαρους κανονισμούς για όλους.

Τέλος ο ΠΑ.Σ.Π. προσπαθεί να ακολουθεί την ίδια τακτική και σε άλλα θέματα όπως η στήριξη των μελών του σε διαμάχες ή διαφορές με τα σωματεία τους για διαφορους  λόγους, οικονομικούς ή συνδικαλιστικούς, χωρίς να διαχωρίζει ονόματα, κατηγορίες, φύλο ή καταγωγή.

Αυτή είναι η αποστολή και ο σκοπός ύπαρξης του συνδικαλιστικού οργάνου των ποδοσφαιριστών. Αυτοί που ακολουθούν τους κανονισμούς, που παίζουν τίμιο παιχνίδι, που σέβονται τα ανθρώπινα δικαιώματα, που σέβονται τους αντιπάλους-συναγωνιστές  τους, τους εταίρους τους, μέσα στο χώρο του ποδοσφαίρου και είναι έτοιμοι για διάλογο και συζήτηση για επίλυση των προβλημάτων, να είστε σίγουροι ότι δεν έχουν κανένα πρόβλημα και εάν προκύψει κάποιο πρόβλημα, θα το επιλύσουν.

Αυτοί όμως που προσπαθούν με διάφορους τρόπους να ξεγελάσουν το σύστημα, να μην ακολουθήσουν τους κανονισμούς, που δεν σέβονται τα ανθρώπινα δικαιώματα, που δεν θέλουν καθαρό και ίσο παιχνίδι, θα βρουν απέναντι τους τον ΠΑ.Σ.Π. και κατ’ επέκταση τους ίδιους τους πρωταγωνιστές, που είναι οι ποδοσφαιριστές.

Το μήνυμα είναι ξεκάθαρο: Όλοι μαζί είμαστε πιο δυνατοί! #WeAreStrongerTogether

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ