aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Κυπριακό Πρωτάθλημα ΠοδοσφαίρουΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ«Η Ομόνοια έπρεπε να διακριθεί για να επανεκλεγεί πρόεδρος ο Χριστόφιας το 2013»

«Η Ομόνοια έπρεπε να διακριθεί για να επανεκλεγεί πρόεδρος ο Χριστόφιας το 2013»

Σε ένα άλλο σκέλος του ρεπορτάζ του Χριστάκη Γιαννακού στη σημερινή έκδοση του «Φιλελεύθερου» σχετικά με την μακροσκελή κατάθεση του πρώην προέδρου της Ομόνοιας Μιλτιάδη Νεοφύτου στο Επαρχιακό Δικαστήριο Λευκωσίας μετά από αγωγή (απαιτεί πέραν των €22 εκατομμυρίων από τον τέως Πρόεδρο της Δημοκρατίας Δημήτρη Χριστόφια), γίνεται και η εξής αναφορά:

Σύμφωνα με τα όσα λέχθηκαν στο Δικαστήριο από τον κ. Νεοφύτου, ο κ. Χριστόφιας «φοβόταν ότι η κακή πορεία της Ομόνοιας θα είχε αντίκτυπο στη συσπείρωση του κόσμου του ΑΚΕΛ και στην επανεκλογή του στις Προεδρικές του 2013.

Αναλυτικά το απόσπασμα από τον «Φιλελεύθερο»:

«Ένα από τα σημαντικότερα προβλήματα που αντιμετώπιζε στην προεκλογική του εκστρατεία ο εναγόμενος -όπως μου το περιέγραψε ο ίδιος- ήταν η κακή πορεία της ποδοσφαιρικής ομάδας της Ομόνοιας, η οποία ταυτίζεται με την Αριστερά και είναι ευρέως γνωστό ότι από της ιδρύσεώς της σχετίζεται και ελέγχεται από την ηγεσία του ΑΚΕΛ.

Η κακή πορεία της Ομόνοιας επηρέαζε αρνητικά τη συσπείρωση του Κόμματος εν όψει των βουλευτικών εκλογών. Πρόσφατα μάλιστα, μερίδα οπαδών της Ομόνοιας διαδήλωσε έξω από τα γραφεία του ΑΚΕΛ, απαιτώντας να παύσει ο έλεγχος του Σωματείου από το Κόμμα. Ο εναγόμενος φοβόταν ότι η κακή πορεία της ομάδας θα είχε αντίκτυπο στη συσπείρωση του κόσμου του ΑΚΕΛ, και μου αποκάλυψε πως στις διάφορες προεκλογικές εκδηλώσεις και συλλαλητήρια ο κόσμος τον ρωτούσε συνεχώς για το θέμα της Ομόνοιας.

Ο εναγόμενος μου έλεγε επίσης ότι πολλοί ζητούσαν την παραίτηση του τότε προέδρου της Ομόνοιας Δώρου Σεραφείμ, ο οποίος είχε στενή φιλία μαζί του. Εγώ αν και ποτέ δεν είχα ιδιαίτερη σχέση με το ποδόσφαιρο, ήμουν μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ομόνοιας. Είχα εκλεγεί με πρωτοβουλία του εναγόμενου ώστε να εξετάσω τις πιθανότητες ανέγερσης ιδιόκτητου γηπέδου της Ομόνοιας.

Σε μια συνεδρία μας ο κ. Σεραφείμ, στις αρχές Ιανουαρίου 2008, μας ανακοίνωσε την παραίτησή του από την προεδρία του Σωματείου λέγοντας ότι αυτή ήταν η επιθυμία ”των φίλων μας πάνω”, εννοώντας τον ενάγοντα και την ηγεσία του ΑΚΕΛ. Ο Σεραφείμ προέτρεψε τα υπόλοιπα μέλη να μην παραιτηθούν για να μην δημιουργηθεί διοικητικό αδιέξοδο και έτσι την προεδρία την ανέλαβε για λίγο ο Άγις Ιακωβίδης.

Τον Μάρτιο του 2008 ο εναγόμενος και ο Άντρος Κυπριανού με κάλεσαν μέσω τηλεφώνου και όταν επικοινώνησα μαζί τους ο εναγόμενος μου είπε πως θα πρέπει να βοηθήσω επειγόντως στο θέμα της Ομόνοιας. Συγκεκριμένα, μου είπε να αναλάβω την προεδρία. Τις αμέσως επόμενες μέρες διέρρευσε στον Τύπο ότι θα ήμουν ο επόμενος πρόεδρος της Ομόνοιας.

Ο εναγόμενος μου τόνισε στη συνέχεια ότι η Ομόνοια πάση θυσία έπρεπε να πρωταγωνιστήσει και να κατακτήσει τίτλους και διακρίσεις κατά τη διάρκεια της θητείας του ως Προέδρου της Δημοκρατίας. Μου ανέφερε επίσης ότι η επιτυχής πορεία της Ομόνοιας ήταν απαραίτητη για να επιτύχει την επανεκλογή του στις προεδρικές εκλογές του 2013. Γι’ αυτό έπρεπε να αναλάβω την προεδρία του Σωματείου και να ακολουθώ πιστά τις οδηγίες που θα μου έδινε προσωπικά.

Όταν ρώτησα για τα έξοδα, ο εναγόμενος μου είπε ότι ήταν δικό του θέμα το πώς θα πληρώνονταν όλα τα έξοδα και ότι θα μεριμνούσε για να καλύψει όλα τα χρήματα που θα βάζαμε τόσο εγώ όσο και η εταιρεία μου. Εγώ αποδέχθηκα λόγω φιλίας και μεγάλης εμπιστοσύνης που έτρεφα για τον εναγόμενο και επειδή δεν μπορούσα να διανοηθώ ότι ο καλός μου φίλος όντας μάλιστα και Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα μπορούσε να με ξεγελάσει.

Έτσι στις 26 Μαρτίου 2008 η Γενική Συνέλευση της Ομόνοιας εξέλεξε νέο Διοικητικό Συμβούλιο, το οποίο ακολούθως καταρτίστηκε σε σώμα με πρόεδρο εμένα, πάντα με την παρέμβαση και καθ’ υπόδειξη του εναγόμενου, όπως μου είχε πει ότι θα φρόντιζε να γίνει».

Διαβάστε επίσης

Το σχέδιο εξόφλησης του χρέους και οι Χαλεπιανές

Αποκαλύψεις σοκ σε δίκη Μιλτιάδη Νεοφύτου – Δημήτρη Χριστόφια

€22.000.000 απαιτεί ο Μιλτιάδης από Χριστόφια (€21.000.000 αφορούν στην Ομόνοια)

Περισσότερα στον «Φιλελεύθερο» που κυκλοφορεί σήμερα στα περίπτερα και αργότερα στην ιστοσελίδα μας…

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ