aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Κυπριακό Πρωτάθλημα ΠοδοσφαίρουΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣΗ ομιλία του Αναπληρωτή Προέδρου της ΚΟΠ Χάρη Λοϊζίδη στην κλήρωση του Πρωταθλήματος Cyta

Η ομιλία του Αναπληρωτή Προέδρου της ΚΟΠ Χάρη Λοϊζίδη στην κλήρωση του Πρωταθλήματος Cyta

Μιλώντας πριν την κλήρωση του Πρωταθλήματος Cyta 2021-2022, ο Αναπληρωτής Πρόεδρος της ΚΟΠ Χάρης Λοϊζίδης αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στις προκλήσεις που μας περιμένουν στην προσεχή ποδοσφαιρική περίοδο και στην στήριξη που παρείχε η Ομοσπονδια στα Σωματεία της λόγω της Πανδημίας

Αναλυτικά, η ομιλία του κ. Λοϊζίδη: 

Αγαπητοί πρόεδροι και εκπρόσωποι των Σωματείων,  Ανώτατε Εκτελεστικέ Διευθυντή της Cyta  Ανδρέα Νεοκλέους, Εκπρόσωποι των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης.

Σας καλωσορίζω στην κλήρωση του Πρωταθλήματος Cyta περιόδου 2021-2022.

Από χθες στον αγώνα του Super Cup για τον πρώτο τίτλο της χρονιάς άρχισε η αντίστροφη μέτρηση για την έναρξη της νέας ποδοσφαιρικής περιόδου.

Μας περιμένει ένα Πρωτάθλημα πρώτης Κατηγορίας γεμάτο προκλήσεις και με έντονο ανταγωνισμό, αν αναλογιστούμε πως, από τις δώδεκα ομάδες που θα συμμετάσχουν, οι πέντε θα εξασφαλίσουν συμμετοχή στις Ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

Μας περιμένει ένα Πρωτάθλημα στο οποίο θα δούμε ξανά τον κόσμο πίσω στις κερκίδες, βάσει των μέτρων που αποφασίστηκαν από το Υπουργικό Συμβούλιο και τα οποία διασφαλίζουν την ασφάλεια όλων όσων θα βρίσκονται στις κερκίδες.

Πάντα όμως, σημαντικό ρόλο παίζει και η ατομική ευθύνη την οποία είμαι σίγουρος πως θα επιδείξουν οι φίλαθλοι στις κερκίδες.

Η επόμενη ποδοσφαιρική χρονιά, θα είναι η δεύτερη στην οποία θα έχουμε το VAR στο Πρωτάθλημα μας.

Είμαι σίγουρος πως, μετά την περσινή πρώτη χρονιά στην οποία οι διαιτητές μας χρησιμοποίησαν αυτό το πολύτιμο εργαλείο, φέτος θα είναι ακόμη πιο έτοιμοι για την αξιοποίηση του. Ήδη, φάνηκαν τα πρώτα ενθαρρυντικά αποτελέσματα από την χρήση του, με σημαντική μείωση στα λάθη τα οποία μπορούν να καθορίσουν αποτέλεσμα σε ένα ποδοσφαιρικό αγώνα.

Το Πρωτάθλημα Cyta 2021-2022 αποτελεί μια μεταβατική χρονιά στην υλοποίηση του πλάνου που έχει αποφασίσει το Διοικητικό Συμβούλιο της ΚΟΠ για τις διοργανώσεις της Ομοσπονδίας μας μέχρι το 2025.

Η προσπάθεια όλων μας στην ΚΟΠ για αναβάθμιση των διοργανώσεων μας είναι συνεχής και το πλάνο που έχουμε αποφασίσει να ακολουθήσουμε για τα επόμενα χρόνια, μας δίνει την ευκαιρία για να υλοποιήσουμε τους στόχους που έχουμε θέσει, όχι μόνο στην Πρώτη κατηγορία αλλά και στις υπόλοιπες.

Πολύτιμος συνεργάτης στις προσπάθειες που καταβάλλουμε ως Ομοσπονδία, παραμένει η Cyta στην οποία εκφράζω για άλλη μια φορά τις θερμές μου ευχαριστίες για την στήριξη της προς το Κυπριακό ποδόσφαιρο.

Σε περίοδο Πανδημίας, τα τηλεοπτικά δικαιώματα απέκτησαν ακόμη μεγαλύτερη σημασία και έδωσαν οξυγόνο στις ομάδες μας, και οφείλουμε να το αναγνωρίσουμε, τόσο για τη Cyta όσο και για τις άλλες δύο πλατφόρμες, την Cablenet και την Primetel.

Φίλες και Φίλοι

Η περσινή ποδοσφαιρική χρονιά ήταν  εξαιρετικά δύσκολη για όλους μας. Για τις ομάδες, την Ομοσπονδία, τους ποδοσφαιριστές, τους διαιτητές, τους φιλάθλους.

Εν καιρώ πανδημίας, καταφέραμε  με τη βοήθεια ασφαλώς των ομάδων μας, να ολοκληρώσουμε τις διοργανώσεις μας, με το ποδόσφαιρο να αποτελεί ένα παράθυρο ελπίδας για τον κόσμο, σε περιόδους που ήταν κλεισμένος στο σπίτι του.

Σε αυτή την περίοδο, η ΚΟΠ, παρά το γεγονός ότι επηρεάστηκαν και τα δικά της έσοδα,  εκταμίευσε περίπου 3 εκατομμύρια ευρώ για να ενισχύσει τα Σωματεία όλων των κατηγοριών ενώ, εξασφάλισε και δάνειο από τη FIFA προς όφελος των σωματείων, το οποίο θα εξοφληθεί άτοκα τα επόμενα έξι χρόνια.

Παράλληλα, έγιναν και πολλές άλλες ενέργειες μέσω των οποίων, ως Ομοσπονδία καταφέραμε να ενισχύσουμε την προσπάθεια των ομάδων μας για οικονομική επιβίωση.

Ας ελπίσουμε πως οι δύσκολες συνθήκες που βιώσαμε και εξακολουθούμε να βιώνουμε, θα αποτελέσουν σύντομα παρελθόν και  πως, το επόμενο πρωτάθλημα θα διεξαχθεί σε όσο το δυνατό πιο ομαλές συνθήκες και με τις λιγότερες δυσκολίες για όλους μας.

Με την ευκαιρία, συγχαίρω την ομάδα της Ομόνοιας Λευκωσίας για την κατάκτηση του Super Cup χθες βράδυ.

Επίσης, εύχομαι καλή επιτυχία στις τέσσερις ομάδες μας που θα μας εκπροσωπήσουν στις Ευρωπαϊκές διοργανώσεις, την Ομόνοια, την Ανόρθωση, τον Απόλλωνα και την ΑΕΛ. Έχουν όλες τους την προοπτική για μια Ευρωπαϊκή συμμετοχή η οποία θα φτάσει πολύ μακριά και τους εύχομαι τα καλύτερα. Η πορεία των ομάδων μας στην Ευρώπη μας έχει ανεβάσει πολύ ψηλά ως Κυπριακό ποδόσφαιρο στην κατάταξη της UEFA και αξίζουν πολλά συγχαρητήρια σε όλες τις ομάδες που έχουν συμβάλει σε αυτό.

Στο νέο Πρωτάθλημα θα έχουμε την ιστορική, πρώτη συμμετοχή στην πρώτη κατηγορία της  της ΠΑΕΕΚ Κερύνειας. Την καλωσορίζω στην πρώτη κατηγορία, μαζί με την ιστορική ομάδα του  Άρη Λεμεσού και είμαι σίγουρος πως, με την αγωνιστική τους παρουσία τους, θα συντελέσουν στη διεξαγωγή ενός ανταγωνιστικού πρωταθλήματος.

Καλή ποδοσφαιρική χρονιά σε όλους μας!

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ