aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

ΑΛΛΑ ΣΠΟΡΑΛΛΑ ΑΘΛΗΜΑΤΑΗ Κύπρος φιλοξένησε την 3η Συνεδρία εμπειρογνωμόνων για την Ακεραιότητα του Αθλητισμού της Ευρωπαϊκής Επιτροπής

Η Κύπρος φιλοξένησε την 3η Συνεδρία εμπειρογνωμόνων για την Ακεραιότητα του Αθλητισμού της Ευρωπαϊκής Επιτροπής

Πραγματοποιήθηκε την περασμένη εβδομάδα στη Λάρνακα η τρίτη συνεδρία της Ε.Ε. για την Ακεραιότητα του Αθλητισμού (EU EXPERT GROUP NTEGRITY). Στη συνεδρία έλαβαν μέρος πέραν των 50 συνέδρων από τα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αλλά και από διεθνείς Οργανισμούς, όπως UEFA, FIFA, EU Athletes, European Athletics, Europol, Interpol, ESSA, EOC EU Office, Play The Game, SIGA, Ethisport , UNODC, FIFPro, European Leagues, Global Lotteries Monitoring System, SROC, ICSS, News Media Coalition, ENGSO και άλλα.

Η συνεδρία ασχολήθηκε με τρία βασικά θέματα:

* Τους προσυνεννοημένους αγώνες

* Την καλή διακυβέρνηση

* Την προστασία των ανηλίκων

Από πλευράς Κύπρου παρουσιάστηκαν ως βέλτιστες πρακτικές, ο Κώδικας Χρηστής Διακυβέρνησης των Αθλητικών Ομοσπονδιών της Κύπρου, με εισηγητή τον Δρ. Χρίστο Αναγνωστόπουλο του Πανεπιστήμιου Uclan Cyprus. Στη συνέχεια ο προϊστάμενος οικονομικής διαχείρισης του ΚΟΑ Βάσος Κουτσιούντας παρουσίασε το εκπαιδευτικό πρόγραμμα GReFORM που ηγείται ο Κυπριακός Οργανισμός Αθλητισμού και χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα ERASMUS+ της Ε.Ε.

Στη Συνεδρία το χαιρετισμό του Προέδρου του ΚΟΑ ανέγνωσε το μέλος του Δ.Σ. Κωστάκης Κουκκουλής, ενώ σύντομο χαιρετισμό απηύθυνε και η Γενική Διευθύντρια του ΚΟΑ Δρ. Μαίρη Χαραλάμπους Παπαμιλτιάδη.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ