aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Κυπριακό Πρωτάθλημα ΠοδοσφαίρουΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣΗ Γενική Διευθύντρια του ΚΟΑ στην Άτυπη Διάσκεψη Γενικών Διευθυντών Αθλητισμού της  Ε.Ε.

Η Γενική Διευθύντρια του ΚΟΑ στην Άτυπη Διάσκεψη Γενικών Διευθυντών Αθλητισμού της  Ε.Ε.

Πραγματοποιήθηκε στις 10 Δεκεμβρίου 2020 μέσω τηλεδιάσκεψης, η άτυπη συνάντηση Γενικών Διευθυντών Αθλητισμού. Την Κύπρο εκπροσώπησε η Γενική Διευθύντρια του Κυπριακού Οργανισμού Αθλητισμού Δρ Μαίρη Χαραλάμπους – Παπαμιλτιάδη. Κατά την  άτυπη τηλεδιάσκεψη συζητήθηκαν θέματα που αφορούσαν την εφαρμογή δια τομεακών προγραμμάτων με χρήση των χρηματοδοτικών μέσων της Ευρωπαϊκής Ένωσης και η Έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τις τρέχουσες εξελίξεις σε επίπεδο ΕΕ. Ακολούθησε η παρουσίαση της πορτογαλικής αντιπροσωπείας σχετικά με το πρόγραμμα που θα εφαρμόσει στον τομέα του αθλητισμού με την ανάληψη της Προεδρίας του Συμβουλίου της ΕΕ.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης η Γενική Διευθύντρια του Οργανισμού παρουσίασε ως παράδειγμα δια τομεακής συνεργασίας με χρήση κονδυλίων της Ευρωπαϊκής Ένωσης την ανακατασκευή του Κοινοτικού Κέντρου  στη Λάρνακα, ένα έργο για το οποίο υπήρξε συνέργεια του Κυπριακού Οργανισμού Αθλητισμού, του Οργανισμού Νεολαίας και Τοπικών Αρχών. Το έργο χρηματοδοτείται κατά 90% από κονδύλια της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Τόνισε επίσης την ανάγκη για στροφή της αντίληψης των Τοπικών Αρχών προς τον κοινωνικό ρόλο του αθλητισμού και την αναγκαιότητα για στήριξη και επένδυση σε αθλητικές υποδομές βάσης. Σημείωσε ότι για την επιτυχή στήριξη του αθλητισμού βάσης θα πρέπει να δημιουργηθούν αποκεντρωμένα σημεία όπου θα μπορεί να αντλείται η απαραίτητη πληροφόρηση από τοπικούς φορείς για την υλοποίηση παρόμοιων δράσεων.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ