aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

ΑΛΛΑ ΣΠΟΡΑΛΛΑ ΑΘΛΗΜΑΤΑΗ φωνή του Κύπριου προπονητή (pics)

Η φωνή του Κύπριου προπονητή (pics)

Ανάμεσα σε 103 εκπροσώπους Συνδέσμων Προπονητών από 56 χώρες βρέθηκε την προηγούμενη εβδομάδα τετραμελής αντιπροσωπεία του Συνδέσμου Κύπριων Προπονητών Ποδοσφαίρου, η οποία παρέστη στο 37ο Συμπόσιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης Προπονητών (AEFCA), το οποίο έγινε στο Κόμο, κοντά στο Μιλάνο της Ιταλίας, 3-4 Νοεμβρίου.

Στο πλαίσιο του Συμποσίου πραγματοποιήθηκε και η Ετήσια Γενική Συνέλευση της AEFCA, η οποία ήταν και εκλογική, δίνοντας μια ακόμα 4ετή θητεία στον Ελβετό πρόεδρο Walter Gagg, ο οποίος θα ηγηθεί της 11μελούς Εκτελεστικής Επιτροπής.

5Ψήφισαν συνολικά 49 σύνδεσμοι – μέλη της AEFCA, ενώ άλλοι επτά υπήρξαν παρατηρητές, εκπροσωπώντας συνδέσμους προπονητών από Βόρειο και Νότιο Αμερική, Αφρική και Ασία. Στόχος της AEFCA, όπως αναλύθηκε από τον Πρόεδρο της Εκτελεστικής Επιτροπής, είναι να μετεξελιχτεί σε Παγκόσμια Ένωση Προπονητών.

2«Ήταν άκρως εποικοδομητική η παρουσία του Συνδέσμου στο Συμπόσιο, καθώς πετύχαμε να ενισχύσουμε τη φωνή και τη θέση του Κύπριου προπονητή σε Πανευρωπαϊκό επίπεδο, θέτοντας τις βάσεις για μια στενότερη συνεργασία με την AEFCA, μελλοντικά» σχολίασε ο πρόεδρος του Συνδέσμου Κύπριων Προπονητών Ποδοσφαίρου κ. Άντρος Κουλουμπρής, τον οποίον συνόδευσαν στην Ιταλία τα μέλη του Δ.Σ. Χρίστος Πιερέττης, Απόστολος Μακρίδης και Σταύρος Φυτίδης.

Αξίζει να σημειωθεί πως θέση παρατηρητή και στο 37ο Συμπόσιο δόθηκε και στους Τουρκοκύπριους προπονητές, οι οποίοι εδώ και χρόνια ασκούν έντονες πιέσεις για αναγνώρισή από την AEFCA. Ο πρόεδρος του Συνδέσμου Κύπριων Προπονητών εξήγησε πως «δώσαμε μάχη ώστε να διατυπωθεί και πάλι ξεκάθαρα πως ο μοναδικός Σύνδεσμος Προπονητών στην Κύπρο που αναγνωρίζεται διεθνώς, και δη από την AEFCA, είναι ο Σύνδεσμος Κύπριων Προπονητών Ποδοσφαίρου».

3Και πρόσθεσε ότι: «έχουμε κάνει σαφές τόσο στους Τ/κ συνάδελφους όσο και στην ηγεσία της AEFCA ότι ο μοναδικός δρόμος για τη διεθνή εκπροσώπησή τους περνάει από την εγγραφή τους ως μέλη στον ΣΚΠΠ. Θεωρούμε επιτυχία το ότι η AEFCA εισάκουσε τη θέση μας».

Στη διάρκεια του Συμποσίου στους προπονητές από όλο τον κόσμο μίλησαν καταξιωμένοι συνάδελφοί τους, όπως ο Φάμπιο Καπέλο, ο Κάρλος Αλμπέρτο Παρέιρα ο οποίος κέρδισε το Παγκόσμιο Κύπελλο με τη Βραζιλία το 1994 και ανέλυσε το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον της «Σελεσάο» και ο Ιταλός προπονητής της Εθνικής Αλβανίας Τζιάνι Ντι Μπιάτζι.

4Στους προπονητές απευθύνθηκαν ο Πρόεδρος της Ιταλικής Ένωσης Προπονητών Ρένζο Ουλιβιέρι, εξιστορώντας τη δράση της AEFCA από το 1980 όταν ιδρύθηκε, αλλά και ο υπεύθυνος της Σχολής Προπονητών της Ιταλίας Πάολο Πιάνι, που ανέλυσε το ιταλικό μοντέλο ανάπτυξης προπονητών.

Επίσης ο τεχνικός διευθυντής της Κροατικής Ομοσπονδίας Ρόμεο Τσιόσακ ανάλυσε το σχεδιασμό, την φιλοσοφία και την στρατηγική που ακολουθούν για το κροατικό ποδόσφαιρο. Τέλος, οι προπονητές είχαν την ευκαιρία να βιώσουν και μια μοναδική εμπειρία, μπαίνοντας στο προπονητικό κέντρο της Ίντερ.

6

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ