aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Κυπριακό Πρωτάθλημα ΠοδοσφαίρουΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣΗ ΕΑΚ τιμά σπουδαίες προσωπικότητες της κυπριακής αθλητικογραφίας

Η ΕΑΚ τιμά σπουδαίες προσωπικότητες της κυπριακής αθλητικογραφίας

Η μεγάλη μέρα για τα Γ’ Δημοσιογραφικά Βραβεία της ΕΑΚ, πλησιάζει και η Ένωση Αθλητικογράφων Κύπρου (ΕΑΚ) δουλεύει εντατικά για να διεξαχθεί μια βραδιά, αντάξια των προσδοκιών. Την ερχόμενη Πέμπτη (17/11/2022) στο Πανεπιστήμιο Λευκωσίας (Cine Studio / 19:30), θα δοθούν τα βραβεία, σε μια εκδήλωση την οποία θα μπορείτε να παρακολουθήσετε μέσω streaming από τα κανάλια της ΕΑΚ σε Facebook και Youtube.

Η παραγωγή του AlfaSports TV (την οποία η ΕΑΚ ευχαριστεί για τη στήριξη) θα μεταδίδεται από τα link:

https://www.facebook.com/CyprusSportsWriters/

https://www.youtube.com/@cysportswriters

Η εκδήλωση θα είναι ανοικτή για το κοινό, έτσι ώστε όσοι θέλουν να στηρίξουν τους τιμηθέντες, είναι ευπρόσδεκτοι να παρευρεθούν.

Τιμή σε Μελετίου και Δημητρίου

Πέραν από τους νικητές των επτά κατηγοριών, που ανακοινώθηκαν πριν μερικές μέρες, το βράδυ της Πέμπτης, θα πραγματοποιηθούν και τιμητικές διακρίσεις. Η πρώτη, αφορά στον Γιώργο Μελετίου, για την ανάδειξη και διατήρηση της ιστορίας του Κυπριακού αθλητισμού. Ο δημοσιογράφος του ΡΙΚ έχει εκδώσει σειρά βιβλίων, ντοκιμαντέρ και πολλά άλλα, με τη συμβολή του στην ανάδειξη και διαφύλαξη της ιστορίας του κυπριακού αθλητισμού να είναι καθοριστική, για τις επόμενες γενεές. Ως πρώτη ένδειξη τιμής, η ΕΑΚ θα τον τιμήσει με τιμητική διάκριση στα Γ’ Δημοσιογραφικά Βραβεία.

Στη συνέχεια, ακολουθεί ο Δημήτρης Δημητρίου με τη βράβευση του να αφορά τη σειρά ερευνών με δημοσίευση στον «Πολίτη» για τις συμμετοχές των κυπριακών ομάδων στην Α΄ Εθνική την περίοδο 1967-1974. Ο επί σειρά ετών αρχισυντάκτης του «Πολίτη» και τέως αντιπρόεδρος της ΕΑΚ, έχει μια πορεία πολλών δεκαετιών στο χώρο, με τον ίδιο να αποτελεί και τον άνθρωπο που έχει «δημιουργήσει» πολλούς δημοσιογράφους μέσα από τη δράση του, μεταξύ των οποίων είναι οι νυν πρόεδρος, γενικός γραμματέας, ταμίας και βοηθός ταμίας της ΕΑΚ!

Έπειτα, ακολουθούν οι τιμητικές διακρίσεις που αφορούν:

Στον Γιάννο (Τζον) Λεωνίδου για τη δράση του στην ανάδειξη διεθνώς του κυπριακού ποδοσφαίρου, μέσα από το uefa.com. Ο υιός του Λεωνίδα, του «μαύρου διαμαντιού» του ΑΠΟΕΛ, εργάστηκε πολλά χρόνια στη Cyprus Weekly και σήμερα εργάζεται στη Μεγάλη Βρετανία, όπου ζει με την οικογένεια του. Η πορεία του ως ανταποκριτής της UEFA για το κυπριακό ποδόσφαιρο, συνεχίζεται εδώ και πολλά χρόνια. Ο ίδιος θα ταξιδέψει στην Κύπρο, για να παρευρεθεί στην εκδήλωση.

Στον Κώστα Πραξιτέλους για τη συγγραφή του αθλητικού αφηγήματος «Γλυκές θύμισες και ευτράπελα από το Παλιό Γ.Σ.Π.». Πρόκειται για ιδρυτικό μέλος της ΕΑΚ, ο οποίος έχει μια σειρά από εκδόσεις στη βιβλιογραφία του.

Στον Ανδρέα Λαζανίτη για τη συγγραφή του βιβλίου «Η Ιστορία της Κυπριακής Σκοποβολής 1896-2004».

Στον Γιώργο Χρ. Γεωργίου για τη συγγραφή του βιβλίου «60 χρόνια Ναυτικός Όμιλος Λεμεσού».

«Εγκαίνια» για δύο νέες κατηγορίες

Από φέτος η ΕΑΚ καθιερώνει δύο νέα έπαθλα, που στόχο έχουν την ανάδειξη των σωστών πρακτικών στους χώρους εργασίας των ΜΜΕ στα γήπεδα και στην προβολή του αθλητισμού από γραφεία Τύπου.

Την ειδική διάκριση «Γραφείων Τύπου» για το 2022, θα λάβει η Κυπριακή Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης (ΚΟΚ), για την άρτια χρήση των νέων τεχνολογιών, την αύξηση των τηλεοπτικών μεταδόσεων μέσω της εισαγωγής ρομποτικών καμερών και την ανάδειξη του αθλήματος μέσω των social media.

Την ειδική διάκριση «Media Facilities» λαμβάνει ο Άρης Λεμεσού για την άριστη φιλοξενία και διευκόλυνση των εκπροσώπων του Τύπου κατά την εργασία τους, στους εντός έδρας αγώνες της ομάδας.

Η σημαντική συμβολή των χορηγών της ΕΑΚ

Για την επιτυχή διεξαγωγή των Δημοσιογραφικών Βραβείων, ισχυρό ρόλο παίζει η στήριξη που λαμβάνει η ΕΑΚ από τους χορηγούς και υποστηρικτές της. Τον Μέγα Χορηγό ΟΠΑΠ Κύπρου. Τους Χρυσούς Χορηγούς και Υποστηρικτές Cytavision, Unicars, Τράπεζα Κύπρου. Τους Χορηγούς και Υποστηρικτές Hercules, Psaltis Auto Parts και CNP CYPRIALIFE. Και, ασφαλώς, τους συνεργάτες της ΕΑΚ, τον Κυπριακό Οργανισμό Αθλητισμού (ΚΟΑ) και το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας.

Αυτοί ανέδειξαν τους νικητές

Η κριτική επιτροπή των Γ’ Δημοσιογραφικών Βραβείων της ΕΑΚ απαρτίζεται από τους Ζαχαρία Κυριάκου (Δήμαρχος Έγκωμης / επίτιμος πρόεδρος ΕΑΚ), Λουκή Τερεζόπουλο (πρώην αντιπρόεδρος ΕΑΚ), Νεόφυτο Γεωργίου (πρώην γενικό γραμματέα ΕΑΚ), Πέτρο Χατζηχριστοδούλου (Δημοσιογράφος), Δρ. Νίκο Καρτακούλλη (Πρόεδρος του Συμβουλίου του Πανεπιστημίου Λευκωσίας), Δρ. Χριστίνα Λοΐζου (Επικεφαλής του Γραφείου του Προέδρου του Συμβουλίου του Πανεπιστημίου Λευκωσίας), Δρ. Πάνο Ραζή (Καθηγητής Φυσικής στο Πανεπιστήμιο Κύπρου), Κάλλη Χατζηιωσήφ (μέλος Δ.Σ. ΚΟΑ), Άντρη Σιάλου (Olympian), Σταύρο Μιχαηλίδη (Οlympian), Άγγελο Χατζησοφοκλέους (πρόεδρος Συνδέσμου Επαγγελματιών Φωτογράφων Κύπρου). Συμμετείχαν επίσης οι δύο επικεφαλής της επιτροπής των δημοσιογραφικών βραβείων της ΕΑΚ, οι Ανδρέας Παυλίδης (β. Γενικός Γραμματέας ΕΑΚ) και Στέλιος Στέλιου (β. Ταμίας ΕΑΚ).

Υπενθυμίζουμε επίσης τους νικητές των επτά κατηγοριών των Γ’ Δημοσιογραφικών Βραβείων, οι οποίοι θα τιμηθούν το βράδυ της Πέμπτης.

  1. «Φωτογραφία Ποδόσφαιρο»

Νικητής: Μάριος Γρηγορίου

Δεύτερη θέση: Γιώργος Μιχαήλ

  1. «Φωτογραφία Σπορ σε δράση»

Νικητής: Ξενοφών Καράκαλος

Δεύτερη θέση: Ανδρέας Ιακώβου

  1. «Φωτογραφία Μακριά από τη δράση»

Νικητής: Μάριος Γρηγορίου

Δεύτερη θέση: Ξενοφών Καράκαλος

  1. «Αρθρογραφία»

Νικητής: Πέτρος Παπαγιώργης

Δεύτερη θέση: Σάββας Πηλακούτας

  1. «Αφιέρωμα»

Νικητής: Χαράλαμπος Δημητρίου

Δεύτερη θέση: Σάββας Πηλακούτας

  1. «Συνέντευξη»

Νικητής: Σάββας Πηλακούτας

Δεύτερη θέση: Θεόδωρος Τσιολάκης

  1. «Audiovisual»

Νικητής: Βόρις Καραγιάννης

Δεύτερη θέση: Φίλιππος Σωτηρίου

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ