aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Κυπριακό Πρωτάθλημα ΠοδοσφαίρουΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣΗ ΕΑΚ μέλος της Ένωσης Αθλητικογράφων Νοτιοανατολικής Ευρώπης

Η ΕΑΚ μέλος της Ένωσης Αθλητικογράφων Νοτιοανατολικής Ευρώπης

Υλοποιώντας το πλάνο εδραίωσης και ανάπτυξης των διεθνών σχέσεων της και της δημιουργίας συμμαχιών, η Ένωση Αθλητικογράφων Κύπρου (ΕΑΚ) πέτυχε την ένταξη της στην Ένωση Αθλητικών Συντακτών Νοτιοανατολικής Ευρώπης η οποία έχει ως στόχο την καλύτερη συνεργασία των Συνδέσμων των χωρών της ευρύτερης περιοχής.

Η SEESJΑ (South East European Sports Journalists Association) αποτελεί τη μετεξέλιξη του Βαλκανικού Συνδέσμου Αθλητικών Συντακτών (BASU) ο οποίος είχε ιδρυθεί το 1996. Πλέον αναπτύχθηκε και επεκτάθηκε σε περισσότερες χώρες της ευρύτερης περιοχής.

Κατά τη φετινή 7η Σύνοδο της SEESJΑ στην Οχρίδα (25-28 Οκτωβρίου), εξετάστηκε και εγκρίθηκε η υποβολή αίτησης της Ένωσης Αθλητικογράφων Κύπρου για ένταξη, με τους διοργανωτές να προσθέτουν μάλιστα και την κυπριακή σημαία στην αίθουσα. Την ΕΑΚ καλωσόρισε στην οικογένεια της SEESJΑ ο νεοεκλεγέντας πρόεδρός της Bosko Trpeski. Στο πενταμελές εκτελεστικό της SEESJΑ εξελέγησαν επίσης ως γενικός γραμματέας ο Todor Brajkovic (Μαυροβούνιο) και ως μέλη οι Gyorgy Szollosi (Ουγγαρία), Ασπασία Βελονάκη (Ελλάδα) και Amir Delic (Βοσνία).

Πέραν από την ΕΑΚ, μέλη της SEESJA είναι οι αντίστοιχες ενώσεις αθλητικών συντακτών από Αλβανία, Βοσνία, Βουλγαρία, Ελλάδα, Κόσοβο, Κροατία, Μαυροβούνιο, Μολδαβία, Ουγγαρία, Ρουμανία, Σερβία, Σκόπια, Σλοβενία και Τουρκία.

Η ΕΑΚ είναι μέλος της Παγκόσμιας Ένωσης Αθλητικών Συντακτών (AIPS) αλλά και του ευρωπαϊκού της τομέα (AIPS Europe), ενώ διατηρεί στενές σχέσεις με τον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Αθλητικών Συντακτών (ΠΣΑΤ). Στόχος της ΕΑΚ είναι η ανάπτυξη και άλλων σχέσεων και συμμαχιών με γειτονικές χώρες αλλά και τους αθλητικούς συντάκτες των μικρών χωρών της Ευρώπης.

Η επόμενη σύνοδος της SEESJA και πρώτη με την παρουσία της ΕΑΚ, θα πραγματοποιηθεί το 2019 στην Ουγγαρία.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ