aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Κυπριακό Πρωτάθλημα ΠοδοσφαίρουΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣΗ ΕΑΚ ευχαριστεί την ΚΟΠ για την επιμορφωτική Ημερίδα

Η ΕΑΚ ευχαριστεί την ΚΟΠ για την επιμορφωτική Ημερίδα

Η Ένωση Αθλητικογράφων Κύπρου επιθυμεί να ευχαριστήσει την Κυπριακή Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου για την άψογη συνεργασία στη διοργάνωση της Επιμορφωτικής Ημερίδας ΚΟΠ – ΕΑΚ, η οποία έλαβε χώρα τη Δευτέρα (17/09). Η ΕΑΚ ευχαριστεί επίσης την Κυπριακή Ολυμπιακή Επιτροπή για την παραχώρηση της αίθουσας «Ευ Αγωνίζεσθαι».

Στο πλαίσιο της Ημερίδας ο Εκπαιδευτής Διαιτησίας της ΚΟΠ -πρώην διεθνής διαιτητής- Hugh Dallas ανέλυσε τους νέους Κανονισμούς στους δημοσιογράφους. Επρόκειτο για μια παρουσίαση ιδιαιτέρως ενδιαφέρουσα και χρήσιμη για τους λειτουργούς του Τύπου και ειδικά για όσους περιγράφουν αγώνες για την τηλεόραση και το ραδιόφωνο, αφού αναλύθηκαν οι οδηγίες που έχουν οι διαιτητές για περιπτώσεις όπως το επικίνδυνο/ βίαιο παίξιμο, το κράτημα αντιπάλου, οι διαμαρτυρίες προς τους διαιτητές, το χέρι και η κόκκινη ή κίτρινη κάρτα όταν πρόκειται για καθαρή ευκαιρία επίτευξης γκολ.

Ο Τεχνικός Διευθυντής της ΚΟΠ Σάββας Κωνσταντίνου ανέλυσε τις νέες τάσεις στο σύγχρονο ποδόσφαιρο, όπως το σύστημα 4-3-3 και τη βασική του παραλλαγή σε 3-4-3 κατά την ανάπτυξη μιας ομάδας. Μίλησε ακόμα για το transition αλλά και το μαρκάρισμα σε στημένες φάσεις.

O Ανθούλης Μυλωνάς, Γενικός Διευθυντής της ΚΟΠ, εξήγησε τις φετινές αλλαγές στην Προκήρυξη και στους Πειθαρχικούς Κανονισμούς, οι οποίες γίνονται μετά από μελέτη. Είπε ότι από φέτος κανένας παίκτης δεν θα χάσει τον τελικό Κυπέλλου Coca Cola λόγω καρτών και ότι από τη σεζόν 2020-21 θα είναι υποχρεωτικό οι ομάδες Α’ Κατηγορίας Ανδρών να διαθέτουν και γυναικεία ομάδα.

Η ΕΑΚ θεωρεί την εκπαίδευση ακρογωνιαίο λίθο της ανάπτυξης του επαγγέλματος του αθλητικού συντάκτη στην Κύπρο και την παρουσία των μελών της απαραίτητη στις Ημερίδες και τις υπόλοιπες εκπαιδευτικές δραστηριότητες που θα ακολουθήσουν. Παράλληλα θα συνεχιστεί η συνεργασία με την ΚΟΠ στη βάση όσων συζητήθηκαν σε πρόσφατη συνάντηση του ΔΣ της ΕΑΚ με τον πρόεδρο Γιώργο Κούμα και την ηγεσία της ΚΟΠ.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ