aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Η μπάλα στήνεται στη σέντρα

Με τη διεξαγωγή αγώνων της φάσης των ομίλων στις ηλικιακές κατηγορίες παιδιών που έχουν γεννηθεί από το 2004 έως και το 2009, αρχίζει σήμερα στο αθλητικό κέντρο του Δήμου Αγίας Νάπας το 16ο διεθνές τουρνουά ακαδημιών Ayia Napa Youth Soccer Festival.

Αύριο αρχίζουν οι υποχρεώσεις και για τα παιδιά που γεννήθηκαν το 2003, ενώ από Μ. Δευτέρα μπαίνουν στη μάχη οι ηλικίες 2000-2002.

Συνολικά μετέχουν 4.500 παιδιά 6-16 χρόνωνκαι 320 ομάδες, εκπροσωπώντας 85 διαφορετικούς συλλόγους και ακαδημίες από την Κύπρο, την Πολωνία, τον Λίβανο, την Αίγυπτο και την Ιορδανία.

Η συμμετοχή είναι ελαφρώς μεγαλύτερη από την περσινή και την πιο μεγάλη αποστολή έχει η Ανόρθωση, που εκπροσωπείται από 18 ομάδες, ενώ μεγάλες αποστολές έχουν ο Ολυμπιακός Πειραιώς με 16 ομάδες και η Ομόνοια με 15. Από οκτώ ομάδες θα εκπροσωπηθούν Barcelona FA, Dragao FC, Galacticos/ Nuevo Campo, Ακαδημία Ευθυμιάδη, ΑΠΟΕΛ και Διγενής Μόρφου.

Για την άρτια οργάνωση του τουρνουά δουλεύουν πέραν των εκατό ατόμων, οι πλείστοι εκ των οποίων εθελοντικά, ενώ τους αγώνες θα σφυρίξουν 90 διαιτητές, από τους οποίους οι 30 έρχονται από το εξωτερικό. Είναι χαρακτηριστικό ότι μόνο η πρώτη φάση του τουρνουά, δηλαδή οι όμιλοι (80 στον αριθμό), περιλαμβάνουν 488 παιχνίδια ενώ συνολικά θα διεξαχθούν περισσότεροι από 600 αγώνες.

Η διοργάνωση τελεί υπό την αιγίδα της ΚΟΠ και την στηρίζει ο Δήμος Αγίας Νάπας. Φετινή καινοτομία είναι η ζωντανή μετάδοση έξι τελικών αγώνων και της τελετής λήξης από τη Cytavision, τη Μεγάλη Τετάρτη (27/4) σε μια σύνδεση από τις 15:00 έως τις 19:00. Οι αγώνες λαμβάνουν χώρα και 16 ποδοσφαιρικά γήπεδα με φυσικό χλοοτάπητα. Τα παιδιά παρακολουθούνται από σκάουτερ και όσα ξεχωρίσουν θα κληθούν στο Cyprus Elite Players Camp που θα γίνει μερικές εβδομάδες μετά το τουρνουά.

«Είμαστε πανέτοιμοι. Οι ξένες αποστολές φτάνουν στην Κύπρο, ενώ στο αθλητικό κέντρο οι εργασίες συνεχίζονται πυρετωδώς και μπαίνουν οι τελευταίες πινελιές», λέει ο Χρίστος Κωνσταντίνου του Σωματείου Soccer World Cyprus το οποίο διοργανώνει το τουρνουά για 16η χρονιά.

Ο κ. Κωνσταντίνου προσθέτει: «παρακαλώ τις ομάδες να ενημερωθούν για το πρόγραμμα, τους κανόνες και κανονισμούς της διοργάνωσης μέσω της ιστοσελίδας μας, όπου θα βρουν και χάρτη των εγκαταστάσεων. Έχουμε δουλέψει αρκετά στο τομέα της ενημέρωσης και προσδοκούμαι στη συνεργασία όλων, ώστε να κυλήσει απροβλημάτιστα η διοργάνωση», εξηγεί και συνεχίζει: «Είναι σημαντική η έγκαιρη άφιξη στα γήπεδα αλλά και να γνωρίζουν οι θεατές ότι θα ενδέχεται να χρειαστεί να περπατήσουν αρκετά».

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ