aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Κυπριακό Πρωτάθλημα ΠοδοσφαίρουΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣGrassroots: Όλα έτοιμα για τη μεγάλη φιέστα 

Grassroots: Όλα έτοιμα για τη μεγάλη φιέστα 

Με μία διαδραστική φιέστα θα κλείσει το Σάββατο (17/6) η αγωνιστική χρονιά 2016-17, για τα 57 Παιδικά πρωταθλήματα Grassroots ΠΟΑ της ΚΟΠ, όπου φέτος μετείχαν 6.000 παιδιά, 5-13 χρόνων, από περίπου 500 ομάδες. Ο Παγκύπριος Οργανισμός Αγελαδοτρόφων στάθηκε για ακόμα μία χρονιά αρωγός στη προσπάθεια της ΚΟΠ για αναβάθμιση των παιδικών πρωταθλημάτων και σε συνεργασία με την Ομοσπονδία διοργανώνουν μια μεγάλη φιέστα στο Εθνικό Στάδιο Στίβου, στις εγκαταστάσεις του ΓΣΠ.

H φιέστα θα ξεκινήσει στις 16:30 το απόγευμα και θα ολοκληρωθεί στις 10:00 το βράδυ. Πέραν των τριών τελικών στις ηλικιακές κατηγορίες 2003, 2004 και 2005 θα γίνουν και μικρά τουρνουά με τη συμμετοχή ομάδων από τις 40 μεγαλύτερες ακαδημίες που έλαβαν μέρος στα πρωταθλήματα. Θα υπάρχουν επίσης πολλά ποδοσφαιρικά παιχνίδια όπου οι ανερχόμενοι ποδοσφαιριστές θα μπορούν να δοκιμάσουν τις ικανότητές τους, ενώ θα έχουν την ευκαιρία να φωτογραφηθούν με τον Χαλλουμάκη και τη Χαλλουμίτσα, τις μασκότ της διοργάνωσης.

Οι μεγάλοι τελικοί των πρωταθλημάτων Grassroots ΠΟΑ θα ξεκινήσουν στις 19:15 με τις ηλικίες 2005 και 2004 να αγωνίζονται παράλληλα στο Εθνικό Στάδιο Στίβου. Οι ομάδες θα παραταχθούν με εννέα ποδοσφαιριστές κάθε μια και θα αγωνιστούν στο μισό γήπεδο, σε δύο ημίχρονα των 30 λεπτών.

Σε περίπτωση ισοπαλίας οι αγώνες θα οδηγούνται απευθείας στα πέναλτι. Οι ομάδες που συμμετέχουν είναι Διγενής Ακρίτας Μόρφου και Ανόρθωση (κλιμάκιο Λάρνακας) στην ηλικία 2005 και Elite FA – Αγία Νάπα στην ηλικία 2004. Στις 20:30 ξεκινάει ο τελικός της ηλικίας 2003 όπου θα παίξουν 11v11 σε ολόκληρο το γήπεδο, με τις ομάδες Χαλκάνορας και ΑΠΟΕΛ (κλιμάκιο Λεμεσού) να τίθενται αντιμέτωπες.

Πριν από τους τελικούς, ομάδες από 40 ακαδημίες χωρισμένες σε πέντε ηλικιακές κατηγορίες (2006-2010) των οκτώ ομάδων, θα αγωνιστούν σε ένα τουρνουά της ΚΟΠ, έχοντας την ευκαιρία να απολαύσουν το παιχνίδι και να περάσουν ευχάριστα τη μέρα τους. Θα διεξαχθούν επτά αγώνες των οκτώ λεπτών και θα αγωνίζονται πέντε ποδοσφαιριστές από κάθε ομάδα. Αμέσως μετά το τέλος κάθε τουρνουά, θα βραβεύονται οι οκτώ ομάδες που θα συμμετέχουν.

ΠΟΑ και ΚΟΠ ετοιμάζουν μια διαδραστική φιέστα, στην οποία θεατές, γονείς και παιδιά θα μπορούν να έχουν ρόλο και να συμμετέχουν σε πολλές δράσεις που ετοιμάζουν οι διοργανωτές. Εκτός από το ποδοσφαιρικό θέαμα θα υπάρχουν επίσης και πολλές δραστηριότητες στις οποίες θα μπορούν να συμμετέχουν μικροί και μεγάλοι.

Εκτός από τις βραβεύσεις των ομάδων που θα συμμετάσχουν στα τουρνουά και στους μεγάλους τελικούς της φιέστας, θα γίνουν ειδικές βραβεύσεις, στις οποίες θα τιμηθούν ΑΠΟΕΛ, Ομόνοια, Ανόρθωση, και Σχολή Ποδοσφαίρου Ολυμπιακού Πειραιώς, ως οι ακαδημίες με τις πιο πολλές ομάδες στα πρωταθλήματα Grassroots ΠΟΑ. Ειδική βράβευση θα παραλάβει και ο Παγκύπριος Οργανισμός Αγελαδοτρόφων, ως ο μεγάλος χορηγός των παιδικών πρωταθλημάτων.

Ο ΠΟΑ και η ΚΟΠ προσκαλούν γονείς, παιδιά και όλους τους φιλάθλους στη μεγάλη γιορτή των παιδικών πρωταθλημάτων Grassroots ΠΟΑ, για να απολαύσουν ποδόσφαιρο και πολλές εκπλήξεις. Πάνω από όλα για να διασκεδάσουν όλα τα παιδιά που θα συμμετέχουν, κλείνοντας ιδανικά μία γεμάτη ποδοσφαιρική χρονιά.

Στο πλαίσιο της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης και με σύνθημα «Πίνω Φρέσκο Κυπριακό Γάλα… και Παίζω Μπάλα», ο ΠΟΑ μαζί με την ΚΟΠ έδωσαν φέτος την ευκαιρία σε πάνω από 6.000 παιδιά 5-13 χρόνων, από περίπου 500 ομάδες, να αγωνιστούν στα 57 Παιδικά Πρωταθλήματα Grassroots ΠΟΑ σε όλες τις επαρχίες της ελεύθερης Κύπρου.

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ