aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Κυπριακό Πρωτάθλημα ΠοδοσφαίρουΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣΓια 17η χρονιά διεξάγεται το διεθνές Τουρνουά Αγίας Νάπας

Για 17η χρονιά διεξάγεται το διεθνές Τουρνουά Αγίας Νάπας

Μεταξύ 8 και 12 Απριλίου θα διεξαχθεί φέτος το διεθνές Τουρνουά Αγίας Νάπας, το πιο μεγάλο τουρνουά ακαδημιών στη Μεσόγειο, που πέρσι προσέλκυσε τον αριθμό ρεκόρ των 320 ομάδων και 4.500 νεαρών ποδοσφαιριστών.

Η διοργάνωση απευθύνεται σε ποδοσφαιριστές 6-16 χρόνων, ενώ για πρώτη φορά εντάσσονται και δύο αγωνιστικές γυναικείες κατηγορίες: μια για κοπέλες άνω των 16 χρόνων και άλλη για κορίτσια 16 χρόνων και κάτω. Το τουρνουά διοργανώνει το Σωματείο Soccer World Cyprus.

Όπως κάθε χρόνο, η σέντρα θα γίνει το Σάββατο του Λαζάρου, δηλαδή φέτος στις 8 Απριλίου, ενώ η αυλαία πέφτει τη Μεγάλη Τετάρτη, 12 Απριλίου με τους τελικούς. Όλοι οι αγώνες θα διεξαχθούν στο Δημοτικό Στάδιο Αγίας Νάπας και στο παραπλήσιο Αθλητικό Κέντρο του Δήμου Αγίας Νάπας, το οποίο διαθέτει15 γήπεδα ποδοσφαίρου με φυσικό χλοοτάπητα. Μεγάλος χορηγός της διοργάνωσης είναι ο ΚΟΤ ενώ το τουρνουά τελεί υπό την αιγίδα της ΚΟΠ και του Δήμου Αγίας Νάπας.

Διεθνές εκτόπισμα

Τα τελευταία χρόνια οι διοργανωτές, σε συνεργασία με τον ΚΟΤ, κάνουν τεράστιες προσπάθειες ώστε η διοργάνωση να αποκτήσει διεθνές εκτόπισμα, καθώς τόσο οι κλιματικές όσο και οι γηπεδικές συνθήκες ευνοούν κάτι τέτοιο. Πέρσι στο Τουρνουά μετείχαν πέντε ακαδημίες από το εξωτερικό, με δέκα ομάδες, νούμερο που φέτος αναμένεται να αυξηθεί. Ήδη έχουν επιβεβαιώσει τη συμμετοχή τους ακαδημίες από Αγγλία, Ρουμανία και Λίβανο ενώ έντονο ενδιαφέρον υπάρχει από Ιορδανία, Αίγυπτο, Ελλάδα και Πολωνία.

«Έχουν γίνει σημαντικά βήματα προόδου τα τελευταία χρόνια στον τομέα της διεθνοποίησης και πλέον, λόγω και της αμέριστης συμπαράστασης του ΚΟΤ, είμαστε σε θέση να πούμε ότι μιλάμε για μια μεγάλη, διεθνή διοργάνωση» εξηγεί ο επικεφαλής της Οργανωτικής Επιτροπής Χρίστος Κωνσταντίνου. «Το ενδιαφέρον εντός Κύπρου είναι πολύ έντονο, όπως συμβαίνει τα τελευταία χρόνια, γι αυτό καλούμε τις ομάδες να επιβεβαιώσουν έγκαιρα τη συμμετοχή τους προκειμένου να μας διευκολύνουν στο να προσφέρουμε ένα άρτια οργανωμένο τουρνουά και να προσφέρουμε μια μεγάλη ποδοσφαιρική γιορτή σε συμμετέχοντες και θεατές» προσθέτει ο κ. Κωνσταντίνου.

Η κλήρωση των Ομίλων

Η προκήρυξη του τουρνουά έχει ήδη κυκλοφορήσει ενώ η προθεσμία υποβολής συμμετοχής λήγει στις 3 Μαρτίου. Μάλιστα για πρώτη φορά θα γίνει κλήρωση των Ομίλων της διοργάνωσης, στην παρουσία αντιπροσώπων των ακαδημιών, την Κυριακή, 19 Μαρτίου. Η κλήρωση θα πραγματοποιηθεί στις εγκαταστάσεις της Σχολής ΠΑΣΚΑΛ στη Λάρνακα. Φέτος θα υπάρξουν δέκα ηλικιακές κατηγορίες για παιδιά γεννημένα από το 2001 έως και το 2010, ενώ για πρώτη υπάρχουν και δύο κατηγορίες για κοπέλες. Τα ρόστερ των ομάδων πρέπει να δηλωθούν  μέχρι 17 Μαρτίου.

Το πρόγραμμα

Για αγόρια γεννημένα από το 2005 έως και το 2010 αλλά και για τις δύο κατηγορίες κοριτσιών, οι αγώνες ξεκινούν το Σάββατο, 8 Απριλίου. Για την ηλικία 2004 θα ξεκινήσουν την Κυριακή, 9 Απριλίου και για τις ηλικίες 2001, 2002 και 2003 τη Μεγάλη Δευτέρα, 10 Απριλίου.

Περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής στο www.ayianapasoccerfestival.com και στα τηλέφωνα 99542994, 99596166 και 23744708.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ