aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Κυπριακό Πρωτάθλημα ΠοδοσφαίρουΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣΕπαναφορά θέματος επιβολής πειθαρχικών ποινών στις διεθνείς ποδοσφαιρίστριες!

Επαναφορά θέματος επιβολής πειθαρχικών ποινών στις διεθνείς ποδοσφαιρίστριες!

Κλήσεις από στέλεχος της ΚΟΠ μέσα στο Σαββατοκύριακο δέχθηκε σύμφωνα με ανακοίνωση του ΠΑΣΠ αριθμός ποδοσφαιριστριών της Εθνικής Γυναικών, με σκοπό να μεταβούν σήμερα, η κάθε μια μόνη της και σε διαφορετική ώρα από τις άλλες, στα γραφεία της Ομοσπονδίας και να τους γίνουν διάφορες ερωτήσεις σχετικά με τη διαμαρτυρία τους στον αγώνα με τη Φινλανδία.

Ακολουθεί η υπόλοιπη ανακοίνωση:

«Στον αγώνα αυτό οι ποδοσφαιρίστριες μας διεκδίκησαν, μέσα από συγκεκριμένες ενέργειες πριν την σέντρα του αγώνα, την ίση μεταχείριση με τους άνδρες συναδέλφους τους, ένα θεμελιώδες τους δικαίωμα. Θυμίζουμε ότι οι γυναίκες είχαν θίξει το θέμα του ημερήσιου επιδόματος, που είναι σημαντικά μικρότερο από το αντίστοιχο των ανδρών, αλλά και το γεγονός ότι δεν τους δόθηκε κατάλληλος ρουχισμός, αλλά τους παραχωρήθηκαν στολές μικρών ηλικιακά ανδρικών εθνικών ομάδων και μάλιστα με την εντολή να μην τις ανταλλάξουν μετά τον αγώνα με τους αντιπάλους!

Ως ΠΑΣΠ, έχοντας την πλήρη στήριξη και συνεχή εμπλοκή στο θέμα της FIFPro, επαναλαμβάνουμε ότι ουδέν πειθαρχικό παράπτωμα διέπραξαν οι ποδοσφαιρίστριες.

Κατόπιν συνεχών διαβουλεύσεων εντός του Σαββατοκύριακου με τις ποδοσφαιρίστριες, με σημερινή επιστολή μας στην ΚΟΠ την ενημερώσαμε ότι αυτές δεν αποδέχονται να συμμετέχουν σε τυχόν πειθαρχική εναντίον τους έρευνα χωρίς πρώτα να ενημερωθούν για όλα τα εναντίον τους εξεταζόμενα πειθαρχικά παραπτώματα και χωρίς να τους δοθεί το δικαίωμα να συνοδεύονται από τον ΠΑΣΠ ή άλλο πρόσωπο ή δικηγόρο της επιλογής τους.

Με τη σημερινή επιστολή μας ζητήσαμε ακόμα μια φορά τη διευθέτηση συνάντησης για συζήτηση των παραπόνων και προβληματισμών των ποδοσφαιριστριών της εθνικής γυναικών για τη μεταχείρισή τους από την ΚΟΠ. Θυμίζουμε ότι ο ΠΑΣΠ είχε στείλει εξ’ αρχής και πριν τον συγκεκριμένο αγώνα επιστολή (συνολικά τέσσερις μέχρι σήμερα) για συζήτηση πάνω στο συγκεκριμένο θέμα, η οποία ουδέποτε απαντήθηκε από την ΚΟΠ και ήταν και ο λόγος που ώθησε τις ποδοσφαιρίστριες σε διαμαρτυρία αφού η Ομοσπονδία δεν ήθελε καν να ακούσει τα δίκαια αιτήματα τους!

Αξίζει να σημειωθεί ότι στις 13 Ιανουαρίου, η Επιτροπή Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και Ισότητας των Φύλων της Βουλής των Αντιπροσώπων, με αφορμή το πιο πάνω θέμα, προσκάλεσε τους εμπλεκόμενους φορείς σε συνεδρία της με σκοπό τη συζήτηση του θέματος.

Ο ΠΑΣΠ όχι μόνο θα συνεχίσει να στηρίζει τα δίκαια και εύλογα αιτήματα των μελών του, ανδρών και γυναικών αλλά θα είναι μπροστάρης σε αυτούς τους αγώνες τους».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ