aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Κυπριακό Πρωτάθλημα ΠοδοσφαίρουΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣΈντονη η παρουσία της ΚΟΠ σε σημαντικές επιτροπές της UEFA

Έντονη η παρουσία της ΚΟΠ σε σημαντικές επιτροπές της UEFA

Σημαντική παρουσία σε επιτροπές της UEFA για τον Πρόεδρο και Αξιωματούχους της Κυπριακής Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου.

Ο Πρόεδρος της ΚΟΠ Γιώργος Κούμας, πέραν της θέσης που κατέχει στο Συμβούλιο της FIFA ως εκπρόσωπος της UEFA, έχει διοριστεί επίσης στην τιμητική θέση του 2ου Αντιπροέδρου της επιτροπής Hat Trick της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου.

Η Επιτροπή Hat Trick δημιουργήθηκε το 2003 από την UEFA με στόχο την ενίσχυση και την στήριξη των Ομοσπονδιών μελών της για την ανάπτυξη του ποδοσφαίρου, βασισμένη σε τρεις άξονες: χρηματοδότηση επενδύσεων, διάδοση της γνώσης μεταξύ των Ομοσπονδιών μελών της UEFA και εκπαίδευση σε σχέση με το ποδόσφαιρο.

Ο Αναπληρωτής Πρόεδρος της ΚΟΠ Χάρης Λοϊζίδης διορίστηκε στην επιτροπή Τίμιου Παιγνιδιού και Κοινωνικής Ευθύνης (Fair Play and Social Responsibility Committee).

Πρόκειται για την Επιτροπή της UEFA η οποία καθορίζει την πολιτική σε σχέση με την Κοινωνική Ευθύνη, καθορίζοντας τις εκστρατείες της UEFA μέσω των οποίων προωθείτε η έννοια του Σεβασμού στο Ευρωπαϊκό Ποδόσφαιρο.

Ο Αντιπρόεδρος της ΚΟΠ Νίκος Νικολάου παραμένει στην Επιτροπή αδειοδότησης Συλλόγων σε σχέση με τα κριτήρια UEFA (Club Licencing Committee). Πρόκειται για την Επιτροπή η οποία μεταξύ άλλων επιβλέπει την υλοποίηση και την επίτευξη των στόχων του συστήματος αδειοδότησης των Ευρωπαϊκών Συλλόγων.

Ο Γενικός Γραμματέας της ΚΟΠ Φοίβος Βάκης  διορίστηκε στην Επιτροπή Σταδίων και Ασφαλείας της UEFA. Πρόκειται για Επιτροπή που διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στα τεκτενόμενα της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου αφού είναι αυτή που καθορίζει την πολιτική της UEFA στα θέματα ασφαλούς διεξαγωγής των αγώνων σε Στάδια τα οποία πληρούν τα κριτήρια που έχουν θεσπιστεί.

Ο Τεχνικός Διευθυντής της ΚΟΠ Σάββας Κωνσταντίνου συνεχίζει την παρουσία του στο UEFA Jira Panel που στελεχώνεται από υπεύθυνους επιμόρφωσης για θέματα εκπαίδευσης προπονητών και έχει καθοδηγητικό ρόλο σε τεχνικά θέματα.

Ο Εκπαιδευτής Διαιτησίας Κώστας Καπιτανής παραμένει στο Referee Convention Panel το οποίο ασχολείται με θέματα εκπαίδευσης διαιτητών της UEFA.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ