aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Κυπριακό Πρωτάθλημα ΠοδοσφαίρουΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣΕνώνουν δυνάμεις Τράπεζα Κύπρου, «Γκολ στη Ζωή» και Υπουργείο Παιδείας

Ενώνουν δυνάμεις Τράπεζα Κύπρου, «Γκολ στη Ζωή» και Υπουργείο Παιδείας

Η Τράπεζα Κύπρου γίνεται ανάδοχος του προγράμματος Φυσικής Αγωγής των Μονάδων Ειδικής Εκπαίδευσης, το οποίο υλοποιείται από πέρσι από το «Γκολ στη Ζωή» και το Υπουργείο Παιδείας

Έναν ικανότατο συμπαίκτη, άξιο συμπαραστάτη και συνοδοιπόρο βρήκαν το «Γκολ στη Ζωή» και το Υπουργείο Παιδείας & Πολιτισμού, αφού η Τράπεζα Κύπρου γίνεται ανάδοχος του πιλοτικού προγράμματος Φυσικής Αγωγής των Μονάδων Ειδικής Εκπαίδευσης, ενός προγράμματος το οποίο έχει εισέλθει στη δεύτερη σχολική χρονιά υλοποίησής του. Μέσα από το πρόγραμμα περίπου 45 παιδιά της Μέσης Εκπαίδευσης, τα οποία αντιμετωπίζουν κινητικές και μαθησιακές δυσκολίες, έχουν δύο επιπλέον περιόδους φυσικής αγωγής την βδομάδα.

Με την καθοδήγηση των τεσσάρων γυμναστών του προγράμματος και μέσω του αθλητισμού, υποβοηθείται η άσκηση αλλά –κυρίως- η κοινωνική ένταξη και η κοινωνικοποίηση των παιδιών αυτών. Μετά τον πρώτο χρόνο τα αποτελέσματα ήταν κάτι παραπάνω από ενθαρρυντικά, αφού τα παιδιά σημείωσαν θεαματική πρόοδο. Με την αρωγή της Τράπεζας Κύπρου το πρόγραμμα θα αναπτυχθεί περαιτέρω. Λεπτομέρειες δόθηκαν σε συνέντευξη Τύπου.

«Ευγενική προσφορά»
«Το Υπουργείο Παιδείας & Πολιτισμού με μεγάλη ικανοποίηση αποδέχθηκε πρόταση ευγενικής προσφοράς από το ‘Γκολ στη Ζωή’ με στόχο την στήριξη αλλά και την ενδυνάμωση ευάλωτων, ευπαθών και ‘ειδικών’ μαθητών μας μέσω ενίσχυσης του μαθήματος Φυσικής Αγωγής. Το πρόγραμμα, όραμα και όνειρο ζωής του Κωνσταντίνου Χαραλαμπίδη, εφαρμόσθηκε πέρσι σε 45 μαθητές, σε έξι σχολεία, στις επαρχίες Λευκωσίας, Λάρνακας, Λεμεσού και Αμμοχώστου» σημείωσε η κα Κάλλη Χατζηιωσήφ, επιθεωρήτρια Φυσικής Αγωγής Μέσης Εκπαίδευσης για να προσθέσει: «φίλοι της Τράπεζας Κύπρου, η προθυμία σας για υιοθέτηση του συγκεκριμένου προγράμματος αποδεικνύεται πράξης αλληλεγγύης, κατανόησης και αλτρουισμού. Θερμά συγχαρητήρια και πολλές ευχαριστίες».

Ευγνωμοσύνη για την Τράπεζα Κύπρου
Εκ μέρους του «Γκολ στη Ζωή» ο αντιπρόεδρος Πανίκος Ξιούρουππας ανέφερε πως «πιστεύουμε ακράδαντα ότι ενισχύοντας τις Μονάδες Ειδικής Εκπαίδευσης, κάνουμε καλύτερη την κοινωνία μας» πριν αναπτύξει τους τρεις στόχους του «Γκολ στη Ζωή» μέσα από το πρόγραμμα, οι οποίοι είναι:

  1. Η προσφορά στην κοινωνία μέσω του ποδοσφαίρου και του αθλητισμού και ειδικότερα η ενίσχυση μιας ευάλωτης ομάδας παιδιών.
  2. Η αναβάθμιση της ποιότητας ζωής αυτών των ευάλωτων παιδιών και των οικογενειών τους.
  3. Η μετάδοση μέσω των σχολείων, μηνυμάτων ανθρωπιάς και αλληλεγγύης, που θα έχουν απήχηση στους νέους μας και θα κάνουν καλύτερη την κοινωνία μας.

Ο κ. Ξιούρουππας σημείωσε πως «νιώθουμε ευγνωμοσύνη για την Τράπεζα Κύπρου  η οποία αποτελεί στιβαρό στήριγμα για το ‘Γκολ στη Ζωή’, πριν ακόμα και από την ίδρυσή του. Νιώθουμε ευγνώμονες που η Τράπεζα Κύπρου αγκαλιάζει ένα πρόγραμμα μεγάλης κοινωνικής αξίας. Να ξέρετε πως μέσα από αυτή της την πρωτοβουλία η Τράπεζα Κύπρου κάνει δεκάδες παιδιά και οικογένειες πιο ευτυχισμένους και περνάει μηνύματα που αγγίζουν τις ψυχές χιλιάδων μαθητών».

«Να συνεχιστεί και να επεκταθεί»
H υπεύθυνη Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης της Τράπεζας Κύπρου κα Έλλη Ιωαννίδου, αφού συνεχάρη το «Γκολ στη Ζωή» για όλα όσα έχει προφέρει από τη μέρα σύστασής του, σημείωσε πως «το πρόγραμμα των Μονάδων Ειδικής Εκπαίδευσης αποτελεί ένα σημαντικό έργο το οποίο πρέπει να συνεχιστεί και να επεκταθεί γι αυτό και η Τράπεζα Κύπρου, η οποία στο πλαίσιο του προγράμματος Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης στηρίζει το ‘Γκολ στη Ζωή’ από το ξεκίνημά του, ενισχύει το πρόγραμμα αυτό εντάσσοντάς το στους πυλώνες Υγείας και Εκπαίδευσης.

Εκπροσωπώντας τους καθηγητής φυσικής αγωγής του προγράμματος ο Μιχάλης Κουμή ανέφερε: «από την πρώτη στιγμή που ήρθε στην αντίληψή μου, ένιωσα την ανάγκη να είμαι μέρος αυτού του προγράμματος. Η ανταπόκριση είναι πολύ μεγάλη. Το αγκάλιασαν παιδιά και γονείς. Ελπίζω να αυξηθούν τα σχολεία και οι καθηγητές του προγράμματος».

Με το τέλος της συνέντευξης Τύπου οι ποδοσφαιριστές έγραψαν και έριξαν τις δικές τους ευχές στο «Κουτί της Χαράς». Όλες οι ευχές θα μεταφερθούν στα παιδιά του Μακάρειου Νοσοκομείου, την παραμονή Χριστουγέννων. Επίσης οι ποδοσφαιριστές τραγούδησαν τα κάλαντα μπροστά στο χριστουγεννιάτικο δέντρο της Τράπεζας Κύπρου.

Περισσότερες πληροφορίες στο τηλέφωνο 70002626, στο www.goalstizoi.com.cy και στο www.facebook.com/goalstizoi.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ