aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Κυπριακό Πρωτάθλημα ΠοδοσφαίρουΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣΈνας θάνατος και έξι νέα κρούσματα κορωνοϊού στην Κύπρο

Ένας θάνατος και έξι νέα κρούσματα κορωνοϊού στην Κύπρο

Ακόμη ένας ασθενής με κορωνοϊό έχασε τη ζωή του σήμερα στην Κύπρο. Πρόκειται για 78χρονο με βεβαρημένο ιατρικό ιστορικό, που άφησε την τελευταία του πνοή στο ΓΝ Λευκωσίας. Συνολικά οι ασθενείς που έχασαν τη ζωή τους και ήταν θετικοί στον ιό ανέρχονται σε 18, ενώ οι θάνατοι με τελική αιτία θανάτου τον κορωνοϊό είναι 13. Εννέα άντρες και τέσσερις γυναίκες με μέσο όρο τα 70 χρόνια.

Σύμφωνα με τα δεδομένα από τη Μονάδα Επιδημιολογικής Επιτήρησης του Υπουργείου Υγείας, τα νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα του ιού SARS-CoV-2 είναι 6 από σύνολο 1,441 εργαστηριακών διαγνώσεων.

Τα νέα περιστατικά COVID-19 αφορούν σε:

• Από το πρόγραμμα του Υπουργείου Υγείας για την εξέταση 20,000 επαγγελματιών έχουν ολοκληρωθεί σήμερα 705 εργαστηριακές διαγνώσεις από τα συμβαλλόμενα εργαστήρια, χωρίς κανένα θετικό

• Από σύνολο 233 διαγνώσεων από τη διαδικασία της ιχνηλάτησης ήδη επιβεβαιωμένων κρουσμάτων, τα 3 περιστατικά ήταν θετικά,

• Από σύνολο 126 διαγνώσεων από τα Μικροβιολογικά Εργαστήρια των Γενικών Νοσοκομείων εντοπίστηκε ένα κρούσμα,

• Από σύνολο 144 εργαστηριακών εξετάσεων από ιδιωτική πρωτοβουλία, βρέθηκε ένα κρούσμα, και

• 233 εργαζομένων στον ΟΚΥπΥ εντοπίστηκε ένα θετικό αποτέλεσμα.

Με βάση και τα σημερινά δεδομένα, ο συνολικός αριθμός των θετικών κρουσμάτων ανήλθε στα 790 (περιλαμβανομένων και των δέκα που εντοπίστηκαν στις Βρετανικές Βάσεις).

Σύμφωνα με τα δεδομένα μέχρι τις 15:00 το απόγευμα, στο Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου, νοσηλεύονται 15 άτομα, τρία εξ αυτών νοσηλεύονται στη Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας. Όλοι οι ασθενείς είναι σε σταθερή γενική κατάσταση. Δόθηκε επίσης ένα εξιτήριο. Διασωληνωμένοι νοσηλεύονται συνολικά 7 ασθενείς, 1 στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Γενικού Νοσοκομείου Λεμεσού και 6 στη ΜΕΘ Λευκωσίας. Επίσης, στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας νοσηλεύονται εκτός αναπνευστήρα δύο ασθενείς και 2 στο ΓΝ Λεμεσού. Η κλινική κατάσταση όλων των ασθενών στις ΜΕΘ είναι κρίσιμη αλλά σταθερή. Επιπλέον, σε όλα τα νοσηλευτήρια, πλην του νοσοκομείου αναφοράς, σε θάλαμο νοσηλεύονται οκτώ επιβεβαιωμένα κρούσματα.

Λ. Κωστρίκης: «Ιδιαίτερα ενθαρρυντικά τα αποτελέσματα. Ενημερώσαμε τον Πρόεδρο Αναστασιάδη και καταθέσαμε διάφορες απόψεις για τη σταδιακή άρση των περιοριστικών μετρών. Δεν τελείωσε η προσπάθεια, αλλά βρισκόμαστε σε πολύ καλό δρόμο».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ