aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Κυπριακό Πρωτάθλημα ΠοδοσφαίρουΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣΈνας ακόμη νεκρός και 29 νέα κρούσματα κορωνοϊού στην Κύπρο

Ένας ακόμη νεκρός και 29 νέα κρούσματα κορωνοϊού στην Κύπρο

Χθες βράδυ, κατέληξε στο νοσοκομείο αναφοράς ένας ασθενής, 79 ετών, με βεβαρυμμένο ιατρικό ιστορικό. Η τελική αιτία θανάτου είναι η νόσος COVID-19. Συνεπώς, ο συνολικός αριθμός των θανάτων σε ασθενείς θετικούς στον ιό SARS-CoV-2 στην Κύπρο ανέρχεται σε 17, ενώ οι θάνατοι με τελική αιτία θανάτου τη νόσο COVID-19 είναι 12, οκτώ άντρες και τέσσερις γυναίκες με μέσο όρο ηλικίας τα 69 έτη.

Τα νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα είναι 29 από σύνολο 891 εργαστηριακών διαγνώσεων.

Συγκεκριμένα, πρόκειται για 19 άτομα που εντοπίστηκαν μέσω ιχνηλάτησης των επαφών ήδη επιβεβαιωμένων περιστατικών, 10 άτομα 473 εργαστηριακές διαγνώσεις που εμπίπτουν στη διενέργεια της μελέτης των 20,000 επαγγελματιών.1 Επ

Με βάση και τα σημερινά δεδομένα, ο συνολικός αριθμός των θετικών κρουσμάτων ανήλθε στα 622 (περιλαμβανομένων και των δέκα που εντοπίστηκαν στις Βρετανικές Βάσεις).

Επιπρόσθετα, με βάση τα δεδομένα μέχρι τις 3 το απόγευμα, στο Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου, το νοσοκομείο αναφοράς, νοσηλεύονται 23 άτομα, δύο εξ αυτών νοσηλεύονται στη Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας. Δόθηκαν επίσης τρία εξιτήρια. Διασωληνωμένοι νοσηλεύονται συνολικά εννιά ασθενείς, δύο στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Γενικού Νοσοκομείου Λεμεσού και επτά στη ΜΕΘ Λευκωσίας. Επίσης, στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας νοσηλεύονται τέσσερις επιπλέον ασθενείς, οι οποίοι αυτή τη στιγμή βρίσκονται εκτός αναπνευστήρα. Η κλινική κατάσταση όλων των ασθενών στις ΜΕΘ είναι προς το παρόν κρίσιμη αλλά σταθερή. Επιπλέον, σε όλα τα νοσηλευτήρια, πλην του νοσοκομείου αναφοράς, σε θάλαμο νοσηλεύονται τρία επιβεβαιωμένα κρούσματα.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ