aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Κυπριακό Πρωτάθλημα ΠοδοσφαίρουΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣΕλάχιστες θέσεις μένουν για το μεγάλο καμπ στην Αγία Νάπα

Ελάχιστες θέσεις μένουν για το μεγάλο καμπ στην Αγία Νάπα

Μερικά 24ωρα μας χωρίζουν από το 5ο Cyprus Elite Players Camp το οποίο διοργανώνεται από το σωματείο SoccerWorldCyprus, το προσεχές Σαββατοκύριακο στην Αγία Νάπα, ως συνέχεια του διεθνούς Τουρνουά Αγίας Νάπας 2016. Πρόκειται για το πρώτο εξειδικευμένο καμπ ποδοσφαίρου που έγινε στην Κύπρο, αλλά και το πλέον διαχρονικό καθώς θα διεξαχθεί για πέμπτη συνεχόμενη χρονιά.

Εκατό επίλεκτοι ποδοσφαιριστές, 9-16 χρόνων, χωρισμένοι σε τέσσερα ηλικιακά γκρουπ, θα λάβουν μέρος σε τέσσερις εξειδικευμένες προπονήσεις (δύο ημέρες, πρωί – απόγευμα), υπό την καθοδήγηση προπονητών που φτάνουν για το σκοπό αυτό από την Αγγλία.

Τη γενικότερη επιμέλεια του προγράμματος θα έχει ο έμπειρος Άγγλος σκάουτερ Colin Cardines, ο οποίος συνεργάζεται με διάφορες αγγλικές επαγγελματικές ομάδες. Στο παρελθόν έχει δουλέψει για μεγάλες ομάδες της Premier League και της Championship, όπως η Λίβερπουλ και η Ρέντινγκ.

Ο ανώτατος αριθμός συμμετεχόντων έχει οριστεί στα εκατό, ώστε να διασφαλιστεί η ποιότητα στις προπονήσεις και να γίνει με μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα η διαδικασία των αξιολογήσεων. Υπάρχουν λίγες διαθέσιμες θέσεις ακόμα.  Οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να επικοινωνούν με το τηλέφωνο 99637865 ή μέσω email στο [email protected].

«Πρώτος στόχος του καμπ είναι να πάρουν οι ποδοσφαιριστές σημαντικές, μοναδικές εμπειρίες. Κατόπιν, αξιοποιώντας τις εμπειρίες, τις εξειδικευμένες προπονήσεις που θα γίνουν αλλά κυρίως την αξιολόγηση που όλοι θα πάρουν, θα έχουν τη δυνατότητα να βελτιωθούν μελλοντικά σε θέματα τεχνικής κατάρτισης, φυσικής κατάστασης και νοοτροπίας – ψυχολογίας» εξηγεί ο Μάριος Κουδελλής, εκ των διοργανωτών.

«Επόμενος στόχος είναι να δώσουμε την ευκαιρία σε παιδιά να δοκιμάσουν την τύχη τους στην Αγγλία. Κάποιοι θα επιλεγούν για να πάνε στο Λονδίνο το φθινόπωρο, όπως γίνεται κάθε χρόνο. Κατόπιν είναι στο χέρι τους να δείξουν την αξία τους και να προσκληθούν ξανά και ξανά» λέει ο κ. Κουδελλής και συνεχίζει: «εμείς, για να βοηθήσουμε τα παιδιά που θα επιλεγούν, δημιουργούμε ομάδες επίλεκτων που μέσα από προπονήσεις και φιλικά, ακολουθώντας τις οδηγίες των Άγγλων, βοηθάμε τα παιδιά να ετοιμαστούν καλύτερα για τα δοκιμαστικά στο Λονδίνο, χωρίς ποτέ να επηρεάζονται οι υποχρεώσεις με τις ομάδες και τις ακαδημίες τους».

Στα πέντε χρόνια λειτουργίας του προγράμματος των Cyprus Elite Players, πέραν των 200 παιδιών πέρασαν στο επόμενο στάδιο, των φθινοπωρινών αγώνων επίδειξης στην Αγγλία. Πάνω από 30 βρέθηκαν στο τελικό στάδιο και είχαν την ευκαιρία να προπονηθούν για μερικές εβδομάδες με ομάδες της Premier League και της Championship, αποκομίζοντας μοναδικές εμπειρίες που βοήθησαν τη μετέπειτα πρόοδό τους, ενώ για άλλους η προοπτική μιας καριέρας εκτός Κύπρου ανοίχτηκε διάπλατα στο δρόμο τους.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ