aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Κυπριακό Πρωτάθλημα ΠοδοσφαίρουΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣΈκτακτη χορηγία €410.000 για στήριξη Σωματείων

Έκτακτη χορηγία €410.000 για στήριξη Σωματείων

Έκτακτη οικονομική στήριξη της τάξεως των 410.000 ευρώ σε Σωματεία και Φορείς αθλημάτων αποφάσισε ο Κυπριακός Οργανισμός Αθλητισμού, καθώς και τη μηδενική χρέωση των αθλητικών φορέων που κάνουν χρήση των εγκαταστάσεων του, για συγκεκριμένη περίοδο.

Καθημερινό μέλημα του ΚΟΑ από την εμφάνιση της πανδημίας COVID-19, είναι να επανέλθει ο αθλητισμός δυναμικά ξανά στη ζωή μας. Για να γίνει αυτό εφικτό το Διοικητικό Συμβούλιο του ΚΟΑ αξιολογεί συνεχώς τα μεταβαλλόμενα δεδομένα και όπου είναι εφικτό λαμβάνει αποφάσεις για ενίσχυση Σωματείων και Αθλητικών Φορέων, τις δύσκολες αυτές στιγμές εν μέσω πανδημίας. Στα πλαίσια αυτά το ΔΣ του Οργανισμού στις τελευταίες του συνεδρίες, μέσα από έναν αμφίδρομο διάλογο με εισηγήσεις, προτάσεις και ανταλλαγή απόψεων, κατάφερε να καταλήξει στην έκτακτη και ειδική οικονομική στήριξη, με ποσό 410.000 ευρώ στα Σωματεία και Φορείς των αθλημάτων που επιχορηγούνται από τον ΚΟΑ.
Αποφάσισε επίσης τη μηδενική χρέωση από 1/03/2020 – 31/08/2020 και τη μείωση 50% από 1/09/2020 – 31/12/2020, των αθλητικών φορέων που κάνουν χρήση των Περιμετρικών αιθουσών, των Κολυμβητηρίων και των άλλων αιθουσών/αθλητικών εγκαταστάσεων του ΚΟΑ. Εξαιρούνται οι ομάδες ποδοσφαίρου για τις οποίες υπάρχουν ήδη προηγούμενες αποφάσεις του ΔΣ ΚΟΑ. Σημειώνεται ότι οι αποφάσεις αυτές υλοποιούνται με βάση τα υφιστάμενα κριτήρια του Οργανισμού.

Το ΔΣ εξάλλου αποφάσισε να στηρίξει οικονομικά, υλοποιώντας έτσι την εξαγγελία του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη, με ποσό 300.000 ευρώ τις αθλήτριες και τους αθλητές μας που εξασφάλισαν πρόκριση στους Ολυμπιακούς και Παραολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο 2021 και σε αυτούς που βρίσκονται κοντά σε πρόκριση (ασφαλώς για να υλοποιηθεί χρειάζεται η συμβολή της ΚΟΕ και των Ομοσπονδιών).

Ο ΚΟΑ μέσα από διαβήματα, παραστάσεις, ανακοινώσεις και διευκρινίσεις στήριξε τους αθλητικούς φορείς, εν καιρώ πανδημίας. Με ανακατανομές κονδυλίων και μεταφορές κεφαλαίων προσπάθησε να ελαφρύνει κάπως το οικονομικό βάρος των φορέων αυτών.
Ο Οργανισμός ακολουθεί τις κυβερνητικές αποφάσεις και ενημερώνει σχετικά Ομοσπονδίες και Αθλητικούς Φορείς, με τους οποίους βρίσκεται σε στενή επαφή και παράλληλα μεταφέρει στους αρμοδίους τις δικές τους εισηγήσεις και προτάσεις.

Ως ΚΟΑ καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια και συμπαραστεκόμαστε σε Σωματεία και Φορείς του Αθλητισμού, με την ελπίδα ότι σύντομα μέσα στο 2021 θα ανατείλουν καλύτερες μέρες και ο αθλητισμός να χαμογελάσει και πάλι. Ευελπιστούμε ότι ο αθλητισμός θα βγει νικητής και σε αυτή τη μάχη, γιατί κουβαλά μια μαγεία με ανεκτίμητη αξία. Θα τα καταφέρουμε και αυτή τη φορά.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ