aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Κυπριακό Πρωτάθλημα ΠοδοσφαίρουΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣΈκρηξη στα κατεχόμενα: Πύραυλος ή UAV (εικόνες)

Έκρηξη στα κατεχόμενα: Πύραυλος ή UAV (εικόνες)

Συγκεχυμένες παραμένουν οι πληροφορίες από τα κατεχόμενα σχετικά με το τι προκάλεσε την εκκωφαντική έκρηξη και την πυρκαγιά στον Πενταδάκτυλο.

Γίνεται λόγος είτε για αντιαεροπορικό πύραυλο S-200 ρωσικής κατασκευής είτε για μη επανδρωμένο αεροσκάφος αγνώστου προελεύσεως.

Το περιστατικό συνέβη τη Δευτέρα τα ξημερώματα λίγο μετά τη 1:00 και σύμφωνα με Τουρκοκύπριους αξιωματούχους δεν υπήρξαν θύματα.

Ο κατοχικός ηγέτης, Μουσταφά Ακιντζί, που επισκέφθηκε τη σκηνή του συμβάντος, συνέδεσε το αντικείμενο με τις στρατιωτικές επιχειρήσεις στη Μέση Ανατολή. «Είναι προφανές ότι δεν είναι κάτι που προέρχεται από το έδαφός μας… Είναι μια από τις κακές πλευρές του πολέμου στην περιοχή που πέφτει στη χώρα μας», είπε.

Πρόσθεσε ότι οι στρατιωτικές αρχές των κατεχομένων προσπαθούσαν να εξακριβώσουν αν το αντικείμενο ήταν αεροσκάφος ή πυραύλος.

Μετά την έκρηξη, σπίτια κοντά στο κατεχόμενο Δίκωμο εκκενώθηκαν για λόγους ασφαλείας.

Υπενθυμίζεται ότι ισραηλινά μαχητικά αεροσκάφη εξαπέλυσαν επίθεση με πυραύλους στη Συρία. Στόχος τους ήταν στρατιωτικές θέσεις στην πόλη Χομς και τα περίχωρα της Δαμασκού κατά τη διάρκεια της νύχτας σε μια επίθεση που έχασαν τη ζωή τους τουλάχιστον τέσσερις πολίτες και άλλοι 21 τραυματίστηκαν.

Κυβερνητικός Εκπρόσωπος: Η Κύπρος στο επίκεντρο της κρίσης

Σε δηλώσεις του στο Τρίτο Πρόγραμμα του ΡΙΚ, ο Πρόδρομος Προδρόμου, ανέφερε ότι δεν υπάρχουν ασφαλείς πληροφορίες, ωστόσο το περιστατικό καταδεικνύει πόσο εύθραυστη είναι η κατάσταση στην περιοχή και πως η Κύπρος βρίσκεται στο επίκεντρο της κρίσης.

ΥΠΑΜ: Αξιολογούμε τις πληροφορίες

Μιλώντας στην εκπομπή Πρωινή Συχνότητα στον ACTIVE, ο Υπουργός Άμυνας, Σάββας Αγγελίδης ανέφερε ότι υπάρχουν πληροφορίες που αξιολογούνται από τις αρμόδιες αρχές.

Όπως είπε, δεν υπάρχει πλήρης εικόνα, αλλά κάποια σενάρια για το περιστατικό.

Πενταράς: Θα είχαμε δεκάδες νεκρούς αν έπεφτε αλλού

Για σπάνιο και τυχαίο φαινόμενο έκανε λόγο ο Στρατηγός Ε.Α. Ανδρέας Πενταράς. Δήλωσε ότι αν ο πύραυλος έπεφτε λίγο πιο κάτω θα μιλούσαμε για δεκάδες ή εκατοντάδες νεκρούς.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ