aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Κυπριακό Πρωτάθλημα ΠοδοσφαίρουΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣΕκδήλωση ΚΟΑ-ΚΟΠ για την παγκόσμια ημέρα αθλητισμού για την ανάπτυξη και την ειρήνη

Εκδήλωση ΚΟΑ-ΚΟΠ για την παγκόσμια ημέρα αθλητισμού για την ανάπτυξη και την ειρήνη

Ο Κυπριακός Οργανισμός Αθλητισμού και η Κυπριακή Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου με αφορμή την 6η Απριλίου (Παγκόσμια μέρα Αθλητισμού για την Ανάπτυξη και την Ειρήνη), ενώνουν δυνάμεις και στέλνουν το μήνυμα ότι ο αθλητισμός δεν είναι μόνο θέαμα. Ο Αθλητισμός είναι το μέσο προώθησης του σεβασμού, της αποδοχής της διαφορετικότητας, της συναδέλφωσης και της φιλίας.

Την Τετάρτη 17 Απριλίου, οι ποδοσφαιριστές θα εισέλθουν στο γήπεδο κρατώντας ο καθένας μια λευκή κάρτα (#whitecard) και με φανέλες για την ημέρα της ειρήνης. Μετά την παράταξη τους θα σηκώσουν την λευκή κάρτα ψηλά για να διαδώσουν το όραμα ότι ο αθλητισμός μπορεί να μεταμορφώσει τον κόσμο. Αντιθέτως με την κόκκινη κάρτα που συμβολίζει την πιο αντιαθλητική συμπεριφορά στον αθλητισμό, η λευκή κάρτα είναι μια χειρονομία συμπερίληψης, ισότητας και ειρήνης.

Η κοινή δράση θα πραγματοποιηθεί στις 17 Απριλίου, στους επαναληπτικούς αγώνες της ημιτελικής φάσης του Κυπέλλου Coca -Cola, με αντίπαλες τις  ομάδες ΑΕΛ – ΑΠΟΛΛΩΝ στο Τσίρειο Στάδιο και Ένωσης Νέων Παραλιμνίου – ΑΠΟΕΛ στο Δημοτικό Στάδιο «Τάσος Μάρκου». Μέσα από την κοινή δράση σκοπός είναι να περάσει το μήνυμα ότι ο αθλητισμός δεν είναι μόνο θέαμα. Ο αθλητισμός είνα το μέσο προώθησης του σεβασμού, της αποδοχής της διαφορετικότητας, της συναδέλφωσης και της φιλίας.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ