aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Εκατό ερυθρόλευκοι στη Λάρνακα

Με την πρώτη συγκέντρωση των επίλεκτων ταλέντων των Σχολών Ποδοσφαίρου του Ολυμπιακού Πειραιώς στην Κύπρο, την περασμένη Κυριακή (24/9), πήρε σάρκα και οστά το πρόγραμμα Επίλεκτων Ποδοσφαιριστών του δικτύου των ερυθρόλευκων σχολών στο νησί. Στην πρώτη προπόνηση που έγινε στις εγκαταστάσεις του Elite Sporting Club, στο ΠΑΣΚΑΛ της Λάρνακας, έλαβαν μέρος εκατό ποδοσφαιριστές γεννημένοι από το 2005 μέχρι και το 2009.  Πρόκειται για παιδιά που επιλέγηκαν μέσα από τα δοκιμαστικά που έκανε ο Ολυμπιακός Πειραιώς στο νησί τον περασμένο Ιούνιο, στην παρουσία οκτώ απεσταλμένων (προπονητών και στελεχών) από τη Διεύθυνση Ακαδημίας στην Ελλάδα.

«Μέσα από το Πρόγραμμα Επίλεκτων στόχος είναι να δημιουργήσουμε ισχυρές αγωνιστικές ομάδες για παιδιά 8-12 χρόνων, με απώτερο σκοπό τη διεξαγωγή φιλικών με τις αντίστοιχες αγωνιστικές ομάδες του Ολυμπιακού Πειραιώς, οι οποίες εδρεύουν στου Ρέντη, αλλά και τη συμμετοχή σε τουρνουά» εξηγεί ο Μάριος Κουδελλής, τεχνικός διευθυντής των Σχολών του Ολυμπιακού Πειραιώς στην Κύπρο. Προσθέτει πως «οι επίλεκτοι θα συγκεντρώνονται κάθε μήνα για προπονήσεις και φιλικούς αγώνες». Το Πρόγραμμα Επίλεκτων θεωρείται το πρώτο βήμα για ένα παιδί από την Κύπρο προς την ένταξη στο Πρόγραμμα Παρακολούθησης Ταλέντων της Διεύθυνσης Ακαδημίας του Ολυμπιακού Πειραιώς, κάτι που θα συνεπάγεται εντονότερη παρακολούθηση, συμβουλευτική καθοδήγηση και αξιολογήσεις στις εγκαταστάσεις των Πειραιωτών στην Ελλάδα.

Αξίζει να σημειωθεί πως υπάρχει μια και μοναδική πρόσβαση στο Πρόγραμμα Επίλεκτων και αυτή δεν είναι άλλη από τα ετήσια δοκιμαστικά που κάνουν οι Πειραιώτες στην Κύπρο. Τα επόμενα δοκιμαστικά προγραμματίζονται για την άνοιξη του 2018. Στο μεταξύ, τέσσερα παιδιά γεννημένα το 2004 θα μεταβούν την ερχόμενη  εβδομάδα στου Ρέντη, όπου θα περάσουν από δοκιμαστικά στην Ακαδημία του Ολυμπιακού Πειραιώς. Πρόκειται για τους Γιώργο Χριστοδούλου, Γιάννη Τσουτσούκη, Κωνσταντίνο Κουρσάρη και Παναγιώτη Κυλίλη. Τα παιδιά επιλέγηκαν από τα δοκιμαστικά του Ιουνίου.

Ο Ολυμπιακός Πειραιώς διαθέτει το μεγαλύτερο φυτώριο ταλέντων στην Κύπρο με περισσότερα από 800 παιδιά στα κλιμάκια του σε Λευκωσία, Λεμεσό, Λάρνακα, Αμμόχωστο και Πάφο. Την ευθύνη όλων των κλιμακίων έχει το Σωματείου SoccerWorldCyprus. Οι Σχολές της Κύπρου ανήκουν στο Δίκτυο Σχολών που απλώνεται σε όλη την Ελλάδα και από το οποίο τροφοδοτούνται τα αγωνιστικά τμήματα στου Ρέντη. Ενόψει της αγωνιστικής σεζόν 2017/18 οι εγγραφές για τις Σχολές του Ολυμπιακού Πειραιώς σε όλη την Κύπρο συνεχίζονται.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ