aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Κυπριακό Πρωτάθλημα ΠοδοσφαίρουΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣΕγκληματική αμέλεια ξύπνησε τον πύρινο εφιάλτη - Χειροπέδες σε δύο πρόσωπα!

Εγκληματική αμέλεια ξύπνησε τον πύρινο εφιάλτη – Χειροπέδες σε δύο πρόσωπα!

Σε κινητοποίηση τέθηκε το Τμήμα Δασών και η Πυροσβεστική Υπηρεσία, μετά από φωτιά που ξέσπασε στο Πέρα Πεδί, γύρω στις 10:15 το πρωί της Παρασκευής και η οποία τέθηκε υπό πλήρη έλεγχο το μεσημέρι στις 12.40.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οδηγήθηκαν στον Αστυνομικό Σταθμό Πλατρών δύο πρόσωπα – 47χρονος Κύπριος και 54χρονος αλλοδαπός, τα οποία ανακρίνονται για την φωτιά και συγκεκριμένα για πρόκληση φωτιάς από αμέλεια, καθώς η φωτιά φέρεται να ξεκίνησε από εργασίες – οξυγονοκόλλησης και σμυρίλιου – που εκτελούσαν σε εξοχική κατοικία.

Όπως πληροφορούμαστε, εκδόθηκαν εντάλματα σύλληψης για τα 2 πρόσωπα, ενώ, σύμφωνα με πληροφορίες, οι δύο ανακρινόμενοι παραδέχθηκαν ότι πραγματοποιούσαν εργασίες με τη χρήση σμυρίλιου και κατά λάθος άναψε φωτιά, η οποία τους ξέφυγε.

«Ήταν από τις χειρότερες πυρκαγιές, που είχαν να αντιμετωπίσουν οι Αρχές», ανέφερε ο κοινοτάρχης της περιοχής, ενώ την ίδια ώρα ο Υπουργός Γεωργίας, Κώστας Καδής έκανε λόγο για «εγκληματική αμέλεια», η οποία θα μπορούσε να οδηγήσει στα χειρότερα, αν δεν υπήρχε γρήγορη και ευρεία επέμβαση εναέριων και επίγειων δυνάμεων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, απειλήθηκαν οικιστικές περιοχές και το Τρόοδος, ενώ, όπως καταγράφεται και σε βίντεο, οχήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας τοποθετήθηκαν σε στρατηγικά σημεία, προκειμένου να προστατεύσουν μεμονωμένες εξοχικές κατοικίες.

Από την πυρκαγιά κάηκε έκταση περίπου 4 εκταρίων καλυμμένη με δασική βλάστηση.

Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς επιχείρησαν 80 άτομα του Τμήματος Δασών με 20 πυροσβεστικά οχήματα, 15 άτομα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας με 5 πυροσβεστικά οχήματα, 4 άτομα της Υπηρεσίας Θήρας και Πανίδας με 2 πυροσβεστικά οχήματα, καθώς και μέλη της Πολιτικής Άμυνας, της Αστυνομίας, της Εθνικής Φρουράς της Επαρχιακής Διοίκησης Λεμεσού και των Κοινοτικών Συμβουλίων. Επίσης απασχολήθηκαν 4 προωθητές γαιών και 4 βυτιοφόρα.

Τέθηκε επίσης σε εφαρμογή το Σχέδιο «Ίκαρος 2» που αφορά τις επιχειρήσεις των πτητικών μέσων. Επιχείρησαν συνολικά 9 πτητικά μέσα συμπεριλαμβανομένων των 2 ελικοπτέρων από τις Βρετανικές Βάσεις.

Στην περιοχή παραμένουν ισχυρές δυνάμεις δασοπυρόσβεσης για αντιμετώπιση πιθανών αναζωπυρώσεων, ενώ τα αίτια πρόκλησης της πυρκαγιάς διερευνώνται.

Η κύρια εστία της πυρκαγιάς βρισκόταν κοντά στα σπίτια και στο εργοστάσιο της ΚΕΟ.

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία ανέλαβε δράση για να προστατεύσει τις οικιστικές περιοχές, ενώ σύμφωνα με τον Σταθμάρχη Τροόδους Ηρόδοτο Παναγίδη, εκκενώθηκαν προληπτικά 5 κατοικίες.

Η Αστυνομία καλεί το κοινό να μην χρησιμοποιεί drones στις περιοχές, όπου επιχειρούν τα πτητικά μέσα. Kάτι τέτοιο μπορεί να επηρεάσει την ασφάλεια των πτήσεων.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ