aekaelanorthosisapoelapollonarisethnikos achnasΠΑΡΑΛΙΜΝΙkarmiotissasalaminaΟΜΟΝΟΙΑ ΑΡΑΔΙΠΠΟΥomonoiaΟΜΟΝΟΙΑ 29ΗΣ ΜΑΙΟΥpafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Β' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΓΙΑ ΝΑΠΑ«Έγιναν πέραν των 25 καταγγελιών, δεν είναι μόνο για ένα παιχνίδι»

«Έγιναν πέραν των 25 καταγγελιών, δεν είναι μόνο για ένα παιχνίδι»

Τη βοήθεια που έδωσε το «Red Button» στην Αστυνομία ώστε να μπουν στο «μικροσκόπιο» των ανακριτών οι υποθέσεις των ύποπτων για χειραγώγηση αγώνων τόνισε ο Σπύρος Νεοφυτίδης.

Ο εκτελεστικός πρόεδρος του ΠΑΣΠ μιλώντας στον ΣΠΟΡ FM (95.0) και την εκπομπή «Ομάδα μοντέλο» επεσήμανε πως έγιναν πέραν των 25 καταγγελιών γεγονός, όπως είπε, αδύνατο να αφορούν μόνο ένα παιχνίδι. Ο κ. Νεοφυτίδης χαρακτήρισε κρίσιμες τις επόμενες μέρες, υπογράμμισε την αποφασιστικότητα του Υπουργού Δικαιοσύνης, Γιώργος Σαββίδης, ενώ δεν παρέλειψε να επιρρίψει ευθύνες και στους ποδοσφαιριστές.

Αναλυτικά οι δηλώσεις

Για την ανάγκη να έρθει το Red Button: «Μέσα από έρευνα που κάναμε, η πρώτη δικαιολογία ήταν πως δεν μπορούσε να διασφαλιστεί η ανωνυμία των ποδοσφαιριστών. Πλέον με το red button δεν υπάρχει αυτή η δικαιολογία και μπορούν να καταγγείλουν ότι υποπέσει στην αντίληψή τους. Είναι και μια ασπίδα προστασίας καθώς μπορούν να έρθουν σε επαφή με τις αρχές».

Για το πώς λειτουργεί: «Είναι μια εφαρμογή που κατέχει τα δικαιώματα η FIFPro και δημιουργήθηκε στη Φινλανδία. Το μήνυμα το στέλνει προς τις αρχές. Στην Κύπρο είναι συνδεδεμένο με τις αστυνομικές αρχές. Σε ειδικές περιπτώσεις μπορεί να πάνε και στην UEFA μέσω της FIFpro».

Αν η Κύπρος είναι η πρώτη χώρα που το χρησιμοποιεί: «Σε αυτή του τη μορφή, είμαστε οι πρώτοι που το χρησιμοποιούμε. Σε δυο μήνες θα παρουσιαστεί στις υπόλοιπες χώρες».

Για το πώς βοήθησε: «Οι αναφορές μεταφέρονται στις αρχές και τις κατευθύνουν να έχουν στόχευση στις έρευνες της. Δεν μπορώ να επεκταθώ, αλλά βοήθησε το red button. Σε συνδυασμό με άλλα στοιχεία βοήθησε».

Για το αν υπάρχουν κι άλλα ονόματα που ερευνώνται από την Αστυνομία: «Να κάνουμε υπομονή, έχει πάρα πολύ δρόμο. Ενισχύθηκε και θα ενισχυθεί περαιτέρω το σχετικό τμήμα της Αστυνομίας και οι επόμενες μέρες είναι κρίσιμες. Με τα όσα τραβήξαμε έχουμε και μια πισινή αλλά ο Υπουργός μας έδειξε την αποφασιστικότητά του».

Για το αν υπάρχουν κι άλλες υποθέσεις στα υπόψη των ανακριτών: «Ήρθαν πέραν των 25 μηνυμάτων, άρα είναι αδύνατο να είναι μόνο για μια υπόθεση. Αν συμπεράνουμε πως ήρθαν και 5-6 φάκελοι είναι πιθανό να ανοιχτούν κι άλλες υποθέσεις».

Για την ευθύνη των παικτών: «Φαίνεται μέσα από τα στατιστικά πως φταίνε και ποδοσφαιριστές που είτε συμμετείχαν είτε δεν μίλησαν. Θέλουμε να απομακρυνθούν αυτοί. Εμείς πρέπει να τους σταματήσουμε, δεν θα το κάνουν από μόνοι τους».

Για το πώς μπορούν να εντοπιστούν αυτοί οι ποδοσφαιριστές: «Όταν βλέπεις κάποιον να κάνει τον καραγκιόζη στο γήπεδο και ενώ έχει μισθό των 100 ευρώ έρχεται με πολυτελές αυτοκίνητο, ε δεν είμαστε άσχετοι και εμείς παίξαμε μπάλα».

Για τις διαφορές Κύπρου – Ευρώπης: «Υπάρχει μια διαφορά. Όσο πιο ψηλό είναι το επίπεδο και οι μισθοί, τόσο λιγότερη είναι η διαφθορά. Πρέπει επιτέλους να καθοριστεί μίνιμουμ μισθός. Δεν γίνεται με 50 ευρώ να θεωρείσαι επαγγελματίας. Οι μικρομεσαίες ομάδες και οι ομάδες των μικρών κατηγοριών έχουν το πρόβλημα, όχι οι μεγάλες».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ