aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Κυπριακό Πρωτάθλημα ΠοδοσφαίρουΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣΈφυγε ο Φιντέλ, ο αγαπημένος του Μαραντόνα!

Έφυγε ο Φιντέλ, ο αγαπημένος του Μαραντόνα!

Πέθανε ο Φιντέλ Κάστρο. Τον θάνατο του ιστορικού ηγέτη της Κούβας ανακοίνωσε ο αδελφός του και πρόεδρος της χώρας, Ραούλ Κάστρο, ενώ την είδηση μετέδωσε το κρατικό κανάλι της Κούβας.

«Ο κομαντάντε της κουβανικής επανάστασης απεβίωσε στις 22:29 (χθες) το βράδυ», ανακοίνωσε ο αδερφός του Φιντέλ, Ραούλ Κάστρο, απευθυνόμενος στον λαό της Κούβας. Ο πατέρας της κουβανικής επανάστασης Φιντέλ Κάστρο (προφέρεται Φιδέλ στα ελληνικά) ήταν 90 ετών και από το 2006 και μετά είχε παραδώσει την εξουσία στον αδερφό του. Ο Φιντέλ ταυτίστηκε με τον λαό και θεωρείται προσωποποίηση της επανάστασης και το σύμβολο μιας ολόκληρης χώρας.

Η τελευταία του εμφάνιση ήταν στις 19 Απριλίου του 2016 όταν έκλεισε το Έβδομο Συνέδριο του Κομμουνιστικού Κόμματος της Κούβας. “Ίσως αυτή να είναι μια από τις τελευταίες φορές που σας μιλώ σε τούτη την αίθουσα” είχε πει τότε ο Κάστρο κλείνοντας τη σύντομη ομιλία του, προκαλώντας συγκίνηση και δάκρυα.

Ο Φιντέλ Κάστρο έγινε σύμβολο της Αριστεράς και μεγάλος εχθρός για τις ΗΠΑ που έβλεπαν την Κούβα ως «Άνδρο» του κομμουνισμού και εφαλτήριο για την μετάδοση του στη Λατινική Αμερική. Οι Αμερικανοί προσπάθησαν να ανατρέψουν τον Κάστρο, αλλά κατάφεραν μόνο να γιγαντώσουν την λαϊκή του απήχηση στην πατρίδα του.

b7k-nhaigaarjcs-jpg_963942470

Η επιστολή στον «Ντιεγκίτο»

Θυμίζουμε πως στις 13 Ιανουαρίου 2015, ο Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα έλαβε μια επιστολή από τον επιστήθιο φίλο του, με τον οποίον συνδεόταν με μακρόχρονη φιλία. Ο Φιντέλ Κάστρο έστειλε την επιστολή, όπως είχε μεταδώσει ιστοσελίδα τηλεοπτικού δικτύου της Βενεζουέλας, προσθέτοντας ότι ο απεσταλμένος του δικτύου στην Κούβα διαψεύδει τις φήμες ότι ο πρώην ηγέτης της Κούβας είχε πεθάνει τότε όπως διαδιδόταν.

Ο ηγέτης της κουβανικής επανάστασης δεν είχε εμφανιστεί δημοσίως από την ημέρα της ιστορικής προσέγγισης της Κούβας με τις Ηνωμένες Πολιτείες, την οποία προώθησε ο αδελφός του και νυν πρόεδρος της χώρας Ραούλ Κάστρο. Αυτή η «σιωπή και απουσία» του Φιντέλ είχε φουντώσει και πάλι τις εικασίες σχετικά με την υγεία του.

Η ιστοσελίδα του δικτύου Telesur δημοσίευσε φωτογραφίες του Μαραντόνα, ο οποίος είχε επισκεφτεί πρόσφατα την Κούβα, να κρατά και να διαβάζει μια ολιγοσέλιδη επιστολή με την υπογραφή του 89χρονου Φιντέλ Κάστρο.

«Ο ηγέτης της κουβανικής επανάστασης, ο Φιντέλ Κάστρο, είναι ζωντανός και έγραψε μια επιστολή προς τον αστέρα του ποδοσφαίρου», αναφέρει η Telesur διαψεύδοντας τον χείμαρρο των πρόσφατων εικασιών στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για την υγεία του Κάστρο. Η ιστοσελίδα δεν δημοσίευσε το περιεχόμενο της επιστολής του Κάστρο προς τον Μαραντόνα.

Το δίκτυο Telesur είναι ένα ισχυρό δημοσιογραφικό μέσο που χρηματοδοτείται από αριστερές κυβερνήσεις στη Λατινική Αμερική και ειδικότερα της Βενεζουέλας ώστε να γίνει το αντίβαρο των μεγάλων δυτικών τηλεοπτικών δικτύων όπως το CNN και το BBC.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ