aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Κυπριακό Πρωτάθλημα ΠοδοσφαίρουΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ«Έχουμε διαιτητές στο κρεβάτι και άλλους σε καραντίνα. Καταλήξαμε σε ξένους»

«Έχουμε διαιτητές στο κρεβάτι και άλλους σε καραντίνα. Καταλήξαμε σε ξένους»

Στην αναγκαιότητα καθόδου ξένων διαιτητών αναφέρθηκε ο αναπληρωτής πρόεδρος του Συνδέσμου Διαιτητών. Μιλώντας στον ΣΠΟΡ FM ο Νίκος Εγγλέζου σημείωσε ότι υπάρχουν αρκετά μέλη του Συνδέσμου που νόσησαν με κορωνοϊό και άλλοι που βρίσκονται σε καραντίνα. Ο κ. Εγγλέζου έσταξε μέλι για τον Αρχιδιαιτητή, Μίλοραντ Μάζιτς, σημειώνοντας πως εάν του έλεγαν ότι θα ερχόταν ο Σέρβος πρώην διαιτητής στην Κύπρο θα γελούσε και δεν θα το πίστευε.

Αναλυτικά οι δηλώσεις

«Δεν μας ανακοίνωσε η Ομοσπονδία πως έρχονται ξένοι διαιτητές. Συζητήσαμε και είδαμε πως δεν βγαίνουν οι αριθμοί για να τελειώσουμε το πρωτάθλημα. Δυστυχώς, σήμερα που μιλάμε υπάρχουν αρκετά μέλη με κορωνοϊό και άλλοι που είναι σε καραντίνα. Γι’ αυτό και από κοινού καταλήξαμε στο ότι χρειάζονται ξένοι. Έχουμε διαιτητές στο κρεβάτι εδώ και μια εβδομάδα. Μπορεί να περάσουν τον κορωνοϊό και να μην είναι σε θέση να διαιτητεύουν. Δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν επίσης μικρότεροι από τη Β’ κατηγορία γιατί δεν έχουν άδεια για να σφυρίζουν παιχνίδια με VAR. Καταλήξαμε πως θα πρέπει να έρθει ένας αριθμός ξένων για να μας βοηθήσουν. Αν είχαμε παιχνίδια αυτή την εβδομάδα θα είχαμε προβλήματα με τους διαιτητές».

Γιατί είναι μικρός ο αριθμός των διαιτητών: «Ένεκα και της πανδημίας δεν μπόρεσαν να έρθουν ειδικοί από το εξωτερικό και να πάρουν άδεια διαιτητές από τη δεύτερη κατηγορία. Δεν μπορούμε τώρα να ανεβάσουμε διαιτητές από την Β’ κατηγορία. Είναι μια πραγματικότητα. Έπρεπε να γίνουν κάποια πράγματα αλλά υπάρχουν ειδικοί που το χειρίζονται και είναι καθήκον τους».

Αν υπάρχουν νεαροί διαιτητές που μπορούν να βοηθήσουν: «Υπάρχει και η θέληση και οι ικανότητες σε συναδέλφους μικρότερων κατηγοριών. Θα πάρουν τις ευκαιρίες νομίζω και είναι στο χέρι τους να το εκμεταλλευτούν».

Αν υπάρχει εμπιστοσύνη από την ΚΟΠ στους διαιτητές: «Υπάρχει και το έδειξαν έμπρακτα. Και δεν έρχονται τώρα ξένοι γιατί πίεσαν οι ομάδες, μιας και πίεζαν εδώ και πάρα πολύ καιρό. Είναι θέμα αριθμών τώρα».

Για τη δουλειά του κ. Μάζιτς: «Νομίζω αλλάξαμε επίπεδο. Αν μου έλεγαν πριν ένα χρόνο πως θα ερχόταν ο κ. Μάζιτς θα γελούσα και θα έφευγα. Δεν θα πίστευα πως η Ομοσπονδία θα μπορούσε να τον φέρει εδώ με τις τόσες εμπειρίες που έχει. Όμως είναι εδώ και αυτό δείχνει πως η Ομοσπονδία θέλει να πετύχει σε αυτό το κομμάτι».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ