aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Κυπριακό Πρωτάθλημα ΠοδοσφαίρουΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣΕΑΚ: Κορυφαίοι ο ΑΠΟΕΛ, η Ραμόνα και ο Τραΐκοβιτς!

ΕΑΚ: Κορυφαίοι ο ΑΠΟΕΛ, η Ραμόνα και ο Τραΐκοβιτς!

Η ΕΑΚ ανακοινώνει ότι, σύμφωνα με το δημοψήφισμα που έγινε ανάμεσα στα μέλη της για την ανάδειξη των κορυφαίων αθλητών, αθλητριών και ομάδων για το 2016, η τελική κατάταξη ανά κατηγορία έχει ως ακολούθως (οι πέντε πρώτοι αθλητές, οι τρεις πρώτες αθλήτριες και οι τρεις πρώτες ομάδες βραβεύονται):

ΑΝΔΡΙΚΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

  1. Μίλαν Τραϊκοβιτς (στίβος) 973
  2. Απόστολος Παρέλλης (στίβος) 870
  3. Παύλος Κοντίδης (ιστιοπλοϊα) 716
  4. Κυριάκος Ιωάννου (στίβος) 706
  5. Μάριος Γεωργίου (γυμναστική) 482
  6. Δημήτρης Χονδροκούκης (στίβος) 470
  7. Γιώργος Εφραίμ (ποδόσφαιρο) 456
  8. Νικόλας Βασιλείου (σκοποβολή) 298
  9. Ιάκωβος Παντελή (μπάσκετ) 219
  10. Αχιλλέας Πετρακίδης (βόλεϊ) 218
  11. Βασίλης Κωνσταντίνου (στίβος) 212
  12. Κωνσταντίνος Κουλουμπρής (φούτσαλ) 177

ΓΥΝΑΙΚΕΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

  1. Ραμόνα Παπαϊωάννου (στίβος) 358
  2. Άντρη Ελευθερίου (σκοποβολή) 323
  3. Κωνσταντίνα Νικολάου (σκοποβολή) 224
  4. Λουγκριτία Χρυσοστόμου (ποδόσφαιρο) 187
  5. Κάλια Παπαδοπούλου (μπάσκετ) 152
  6. Άντρη Ιορδάνους (βόλεϊ) 142

ΟΜΑΔΙΚΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

  1. ΑΠΟΕΛ (ποδόσφαιρο) 307
  2. ΑΕΚ (μπάσκετ) 256
  3. Ομόνοια (βόλεϊ) 184
  4. Απόλλων Ladies (ποδόσφαιρο) 136
  5. ΑΠΟΕΛ (φούτσαλ) 108

Η ζωντανή ενημέρωση από την ιστοσελίδα μας

  • Στις 19:30 ακριβώς άρχισε η εκδήλωση με την ομιλία του Προέδρου της ΕΑΚ, Παναγιώτη Φελλούκα. «Ο αθλητισμός είναι καλύτερος πρέσβης της Κύπρου στο εξωτερικό», δήλωση του. Σε λίγο θα βρίσκεται στην αίθουσα και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας. Ο ΚΟΑ θα τιμήσει την Κλέα Παπαέλληνα για την προσφορά της στον Αθλητισμό και θα αναδείξει τον Μιχάλη Κωνσταντίνου ως πρεσβευτή Fair Play της Κύπρου για το 2017.
  • Στο βήμα ο πρόεδρος του ΚΟΑ, Κλεάνθης Γεωργιάδης. «Το 2016 έχει καταγραφεί ως εξαιρετική χρονιά για την Κύπρο», σχολιάζει.
  • Στον χώρο αφίχθη τώρα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, ενώ στο βήμα βρίσκεται ο Πρόεδρος της Βουλής, Δημήτρης Συλλούρης. «Σήμερα βραβεύουμε με περηφάνια τους νέους μας που ύψωσαν τη σημαία της Κυπριακής Δημοκρατίας όπου και αν αγωνίστηκαν», το σχόλιο του.
  • Η σειρά του Προέδρου της Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, για την ομιλία του. «Εκφράζω την περηφάνια όταν η κυπριακή σημαία ανυψώθηκε σε τουρκικό έδαφος. Αυτό είναι που μετρά», τονίζει ο ΠτΔ και συνεχίζει: «Δεν είναι μέσα από τη διαφθορά που θα πετύχουμε επιδόσεις, αντίθετα μειώνει την προσπάθεια αυτών που δημιουργούν προοπτικές για το καλύτερο. Τα θερμά συγχαρητήρια μου σε όλους».
  • Οι τιμητικές διακρίσεις: Πρώτοι οι ποδοσφαιριστές των Ειδικών Ολυμπιακών, Σχολική ομάδα Γυμνασίαδας, Εθνική γυναικών στην πετόσφαιρα, Εθνική καλαθόσφαιρας Κ-16, Εθνική ποδοσφαίρου Κ-17.
  • «Αν και νέος προπονητής, τον Ιούλιου αρχίσαμε αυτή την προσπάθεια και θέλω να ευχαριστήσω όλους στην Ομοσπονδία, έχουμε κάνει μία μεγάλη προσπάθεια, γίναμε μία γροθιά, πήραμε την Εθνική μας στην πρώτη θέση και ευχόμαστε ότι μέσα από τις επιτυχίες θα βοηθήσουμε τα παιδιά και στο μέλλον να πλαισιώσουν την Εθνική Ανδρών», οι δηλώσεις του Γιάννη Οκκά.
  • Η σειρά της Εθνικής Κ-19. Λάρκου: «Το βραβείο ανήκει στους παίχτες, πέτυχαν ένα μικρό ποδοσφαιρικό θαύμα». Ο Μαρίνος Πελαγίας (χάντμπολ), Κώστας Συμεωνίδης (φιλανθρωπική δραστηριότητα), Αντώνης Γιαννουλάκης (προπονητής στίβου), Τώνης Κωνσταντινίδης (προπονητής μπάσκετ).
  • Ανερχόμενα ταλέντα: Ηλίας Γεωργίου (ενόργανη γυμναστική), Γιώργος Κονιαράκης (στίβος).
  • Κορυφαία επίθεση 2015-16: ΑΠΟΕΛ. «Προσπαθούμε να δίνουμε το 100% για να εκπροσωπούμε τους Κύπριους ποδοσφαιριστές. Προς το παρόν είμαι στο ΑΠΟΕΛ, βλέπουμε το πρωτάθλημα και το Europa League και μετά η μετεγγραφή. Νομίζω είναι χαρούμενος ο κ. Πετρίδης για την πορεία μας», δήλωσε ο Πιέρος Σωτηρίου.
  • Χρυσό παπούτσι: Αντρέ Άλβες (ΑΕΚ), Φερνάνδο Καβενάγκι (ΑΠΟΕΛ), Ντίμιταρ Μακρίεφ (Σαλαμίνα).
  • Κορυφαία άμυνα 2015-16: ΑΠΟΕΛ. «Πάει αρκετά καλά η άμυνα, νομίζω στην Ευρώπη ήμασταν αρκετά καλοί και ελπίζω να συνεχίσουμε το ίδιο και με την Μπιλμπάο. Όλοι όσοι ασχολούνται με ποδόσφαιρο γνωρίζουν ότι η Μπιλμπάο είναι το φαβόρι, όμως εμείς είδαμε όλες τις ομάδες στα μάτια», οι δηλώσεις του Μερκή.
  • Μιχάλης Κωνσταντίνου (Πρεσβευτής Fair Play): Πραγματικά δεν γνωρίζω αν αξίζω μία τέτοια τιμή, το ποδόσφαιρο ήταν το παιδικό μου όνειρο. Είναι μεγάλη τιμή για εμένα, τα μικρά παιδιά αγαπάνε τον αθλητισμό, είναι αθώα, έχουν όνειρα και πρέπει να μείνουμε δίπλα τους.
  • Βραβείο ‘Ηθους και Προσφοράς «Θεόδωρος Στυλιανού»: Γιώργος Αναστασιάδης (πρώην καλαθοσφαιριστής).
  • Βραβείο Μακρόχρονης και Εξαίρετης Προσφοράς: Λουκάς Καλογήρου (πρώην αθλητής, προπονητής και εκπαιδευτικός).
  • Βραβείο «Στέλιος Κυριακίδης» (απονέμεται σε άτομα, ομάδες ή σωματεία που εκπροσωπούν επάξια την Κύπρο στο εξωτερικό): Ολυμπιακή Ομάδα.
  • Βραβεύεται η πρώην πρόεδρος του Οργανισμού Κλέα Παπαέλληνα («Αθλητισμός και Γυναίκα»).
  • Παραολυμπιακοί Αγώνες: Αντώνης Αρέστη (στίβος), Καρολίνα Πελεντρίτου (κολύμβηση).
  • Κορυφαία αθλήτρια της χρονιάς: 3η θέση Κωνσταντίνα Νικολάου, 2η Άντρη Ελευθερίου, 1η θέση Ραμόνα Παπαϊωάννου.
  • Κορυφαία ομάδα της χρονιάς:  Ομόνοια (βόλεϊ), 2η θέση ΑΕΚ (μπάσκετ), 1η θέση ΑΠΟΕΛ (ποδόσφαιρο). Πρόδρομος Πετρίδης: «Μας δίνει μεγάλη ικανοποιήση πως μέσω του ΑΠΟΕΛ ταξιδέψαμε σε τόπους που δεν γνωρίζαμε πως υπάρχουν στο χάρτη».
  • Κορυφαίος αθλητής: 5η θέση Μάριος Γεωργίου, 4η θέση Κυριάκος Ιωάννου, 3η θέση Παύλος Κοντίδης, 2η θέση Απόστολος Παρέλλης, 1η θέση Μίλαν Τραϊκοβιτς.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ