aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Κυπριακό Πρωτάθλημα ΠοδοσφαίρουΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣΕΑΚ και Hercules γιόρτασαν την Παγκόσμια Ημέρα Αθλητικού Συντάκτη

ΕΑΚ και Hercules γιόρτασαν την Παγκόσμια Ημέρα Αθλητικού Συντάκτη

Με καθυστέρηση λίγων μηνών, λόγω της πανδημίας, διεξήχθη την Τρίτη 12 Οκτωβρίου 2021, το καθιερωμένο, ετήσιο, δείπνο προς τιμήν της Παγκόσμιας Ημέρας του Αθλητικού Συντάκτη. Το δείπνο διοργάνωσε η Ένωση Αθλητικογράφων Κύπρου (ΕΑΚ), με οικοδεσπότη της βραδιάς την Hercules Group, η οποία από φέτος αναλαμβάνει την ευθύνη φιλοξενίας της εκδήλωσης.

Το δείπνο έλαβε χώρα στο Κτήμα Ονειράμα, στην Κοφίνου, με εδέσματα της ταβέρνας «Το Φουρνιστό». Το παρών τους έδωσαν δεκάδες αθλητικογράφοι και πρόεδροι και εκπρόσωποι οργανισμών, φορέων, ομοσπονδιών και χορηγών της ΕΑΚ.

Η Παγκόσμια Ημέρα του Αθλητικού Συντάκτη γιορτάζεται στις 2 Ιουλίου, καθώς στις 2 Ιουλίου 1924 ιδρύθηκε η Παγκόσμια Ένωση Αθλητικών Συντακτών (AIPS), στη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων του Παρισιού.

Ο πρόεδρος της ΕΑΚ κ. Ηρόδοτος Μιλτιάδους, στο χαιρετισμό του, ευχήθηκε αρχικά όπως «μάθαμε να λέμε για δεκαετίες αυτή την εκδήλωση ως η ‘Γιορτή της Carlsberg’, εύχομαι πλέον να καθιερωθεί ως ‘η γιορτή της Hercules! Εκ μέρους των αθλητικογράφων, θέλω να εκφράσω την ευγνωμοσύνη μας, προς την Hercules γι’ αυτή την στήριξη. Στους Ηρακλή, Κώστα, Δημήτρη, Φύτο και όλους όσους αφιερώνουν ώρες για να στηρίζουν την ΕΑΚ και τους δημοσιογράφους».

Η ΕΑΚ τίμησε τον Ηράκλη Ηρακλέους, ως χορηγό της ΕΑΚ για σχεδόν τρεις δεκαετίες (!), με ένα συμβολικό δώρο. Ένα έργο τέχνης, δημιουργία της εικαστικού Σουζάνας Πετρή, φτιαγμένο ειδικά για την εκδήλωση. Έναν κονδυλοφόρο, όπως συναντάται στο έμβλημα της ΕΑΚ, φτιαγμένο από χαλκό.

Ο πρόεδρος της ΕΑΚ ευχαρίστησε θερμά και τους χορηγούς της ΕΑΚ, για τη μεγάλη τους στήριξη. Το Μέγα Χορηγό, ΟΠΑΠ Κύπρου. Τους Χρυσούς Χορηγούς, Cytavision, Unicars και Τράπεζα Κύπρου. Τους Χορηγούς, CNP CYPRIALIFE και Psaltis Auto Parts.

Από την πλευρά του, ο κ. Ηράκλης Ηρακλέους, της Hercules Group, ως οικοδεσπότης της βραδιάς, αναφέρθηκε στην ιστορία της πολύχρονης στήριξης του ομίλου τους προς τους αθλητικογράφους, ευχαρίστησε την αθλητική οικογένεια για την όλη στήριξη και την παρουσία τους στην εκδήλωση και ευχήθηκε όπως επεκταθούν οι κοινές δράσεις και εκδηλώσεις.

Χαιρετισμό στην εκδήλωση, απεύθυνε και ο προσκεκλημένος του κ. Ηρακλέους, βετεράνος δημοσιογράφος του ΡΙΚ και της ΕΡΤ και πρώην κυβερνητικός εκπρόσωπος, κ. Κώστας Σερέζης.

Στο δείπνο παρευρέθηκαν ο πρόεδρος του ΚΟΑ, κ. Ανδρέας Μιχαηλίδης, ο αντιπρόεδρος κ. Κωστάκης Κουκκουλής, τα μέλη του Δ.Σ. Ανδρόνικος Ανδρονίκου, Μιχάλης Ιωάννου, Κάλλη Χατζηιωσήφ και η γενική διευθύντρια Μαίρη Χαραλάμπους Παπαμιλτιάδης. Ο πρόεδρος της ΚΟΕ, κ. Γιώργος Χρυσοστόμου, ο αντιπρόεδρος κ. Γιώτης Ιωαννίδης, τα μέλη του Εκτελεστικού Ανδρέας Θεοφυλάκτου, Οδυσσέας Πατσαλίδης και η γενική διευθύντρια Όλγα Πιπερίδου. Ο πρόεδρος της Ένωσης Συντακτών Κύπρου, κ. Γιώργος Φράγκος. Ο επίτιμος πρόεδρος της ΕΑΚ, Παναγιώτης Φελλούκας, πρόεδροι και εκπρόσωποι ομοσπονδιών, ο πρόεδρος του Συνδέσμου Διαιτητών, Γιώργος Πάπουτσος, η πρέσβειρα Fair Play Κάλια Παπαδοπούλου. Πενταμελής αντιπροσωπεία των Τουρκοκυπρίων αθλητικογράφων, με επικεφαλής τον Burhan Gurkan.

Στο περιθώριο της βραδιάς πραγματοποιήθηκαν και κληρώσεις για τους παρευρισκόμενους, με τον Hercules να προσφέρει εννιά δώρα σημαντικής αξίας.

Eak Dinner 1
 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ