aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Κυπριακό Πρωτάθλημα ΠοδοσφαίρουΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ€22.000.000 απαιτεί ο Μιλτιάδης από Χριστόφια (€21.000.000 αφορούν στην Ομόνοια)

€22.000.000 απαιτεί ο Μιλτιάδης από Χριστόφια (€21.000.000 αφορούν στην Ομόνοια)

TOY ΧΡΙΣΤΑΚΗ ΓΙΑΝΝΑΚΟY

Πέραν των €22 εκατ. απαιτεί με αγωγή που καταχώρησε ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λευκωσίας από τον τέως Πρόεδρο της Δημοκρατίας Δημήτρη Χριστόφια, ο εργολήπτης Μιλτιάδης Νεοφύτου, ο οποίος κατέθεσε χθες στο Δικαστήριο με την έναρξη της ακρόασης της υπόθεσης.

Παρών ήταν και ο κ. Χριστόφιας που άκουε ήρεμα τη μαρτυρία του ενάγοντα. Το μεγαλύτερο ποσό που ζητείται με την αγωγή και φθάνει στα €21 εκατ. αφορά στην Ομόνοια Λευκωσίας, της οποίας πρόεδρος διετέλεσε ο ενάγων (σ.σ. Μιλτιάδης Νεοφύτου) μετά από προτροπή και βοήθεια του εναγόμενου (σ.σ. Δημήτρης Χριστόφιας).

Στην ένορκη δήλωσή του ο Μιλτιάδης Νεοφύτου ανέφερε ότι γνωρίστηκε με τον Δημήτρη Χριστόφια το 2001 όταν ανέλαβε την ανακαίνιση και την επέκταση του κτηρίου της Βουλής. Η υπόθεση η δική μου, πρόσθεσε ο ενάγων, χωρίζεται σε τρεις πτυχές: (α) Οικοδομικές εργασίες στο Κελλάκι για το εξοχικό του κ. Χριστόφια και στο σπίτι του στη Μακεδονίτισσα, (β) Έξοδα για την προεκλογική εκστρατεία του Δημήτρη Χριστόφια το 2007 και (γ) Χρήματα που κατέβαλε ο ίδιος ο ενάγων για το Σωματείο της Ομόνοιας. Τα περισσότερα χρέη όμως αφορούν στην Ομόνοια και φθάνουν μέχρι τα €13.600.000 με τόκους ύψους €8.000.000 μέχρι σήμερα.

Η συμφωνία που είχαν για τα σπίτια του εναγόμενου ήταν πως ο ενάγων (σ.σ. Νεοφύτου) και η εταιρεία του δεν θα είχαν κανένα κέρδος και πως ο τελευταίος θα πλήρωνε μόνο το κόστος κατασκευής. Λόγω των εργασιών αυτών αναπτύχθηκε στενή φιλία μεταξύ τους, η οποία διακόπηκε άδοξα λόγω των πολλών χρεών που είχε δημιουργήσει ο κ. Χριστόφιας στην εταιρεία του ενάγοντα.

Κατά την περίοδο που ο εναγόμενος (σ.σ. Χριστόφιας) έκανε πληρωμές (χωρίς όμως να ξοφλήσει τα οφειλόμενα) η λογίστρια του έστειλε μήνυμα στην εταιρεία όπου ουσιαστικά γίνεται παραδοχή για τα οφειλόμενα ποσά και παράλληλα η λογίστρια παρακάλεσε (Μάη 2013 όταν ο κ. Χριστόφιας θα υπέβαλλε δήλωση για το πόθεν έσχες) να προχρονολογήσει η εταιρεία τις αποδείξεις ώστε να φαίνεται ότι ο εναγόμενος είχε καταβάλει νωρίτερα €200.000 που πλήρωσε τον Γενάρη του 2013. Βέβαια η εταιρεία δεν ικανοποίησε το αίτημα αυτό γιατί ήταν παράνομο.

«Κατά την προεκλογική εκστρατεία του 2007», συνέχισε ο κ. Νεοφύτου, «ο εναγόμενος με πληροφόρησε ότι θα διεκδικήσει την Προεδρία της Δημοκρατίας και μου ζήτησε να του βρω ένα ακίνητο κοντά στα γραφεία του ΑΚΕΛ το οποίο θα χρησιμοποιούσε για σκοπούς της προεκλογικής του εκστρατείας. Εντοπίσαμε ένα ακίνητο και με οδηγίες του εναγόμενου προέβηκα σε μεγάλες βελτιώσεις, ενώ μου ζήτησε να αναλάβω και την ενοικίαση των διαμερισμάτων, πράγμα που έπραξα και μου είπε πως ”ότι στοιχίσει θα τα πληρώσουμε”. Πλήρωσα τα ενοίκια, πλήρωσα το νερό, το ρεύμα, τη διαμόρφωση των διαμερισμάτων και τα έξοδα ανέβηκαν στις €64.000. Περαιτέρω είχα ενεργή εμπλοκή και σε άλλες πτυχές της προεκλογικής εκστρατείας, οργανώνοντας μεγάλες συγκεντρώσεις και συναντήσεις με επιχειρηματίες. Όλα αυτά τα έξοδα έγιναν με την υπόσχεση του εναγόμενου ότι θα τα κανονίσει».

Περισσότερα στον «Φιλελεύθερο» που κυκλοφορεί σήμερα στα περίπτερα και αργότερα στην ιστοσελίδα μας…

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ