aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Κυπριακό Πρωτάθλημα ΠοδοσφαίρουΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣΔιπλό και ξανά στη μάχη τίτλου το Πανεπιστήμιο Κύπρου

Διπλό και ξανά στη μάχη τίτλου το Πανεπιστήμιο Κύπρου

Με αμείωτους ρυθμούς συνεχίζεται η δράση στο πρωτάθλημα ανδρών καλαθόσφαιρας. Το παιχνίδι ανάμεσα σε Πανεπιστήμιο Λευκωσίας και Πανεπιστήμιο Κύπρου ήταν ένα πραγματικό ντέρμπι με πολλές συγκινήσεις, όπου στο τέλος βρήκε το κρατικό Πανεπιστήμιο να πανηγυρίζει μια τεράστια νίκη με 78-64 στο Λευκόθεο.

Μ’ αυτή τη νίκη μάλιστα, σε συνδυασμό με τη νέα επιτυχία του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου απέναντι στο Frederick (76-45), έβαλε «φωτιά» στο πρωτάθλημα. Πανεπιστήμιο Κύπρου, Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο και Πανεπιστήμιο Λευκωσίας είναι ισόβαθμα στην πρώτη θέσου, αφού έχουν από δύο νίκες και μία ήττα και η μάχη για τον τίτλο του πρωταθλητή θα κριθεί κυριολεκτικά στο νήμα.

Όσο αφορά τον αγώνα που έγινε στο Λευκόθεο, το Πανεπιστήμιο Κύπρου και οι παίκτες της Σκεύης Γεωργίου, πήραν εξ αρχής το προβάδισμα και δεν κοίταξαν σχεδόν ποτέ πίσω τους. Η διαφορά έφθασε μέχρι και τους 20 πόντους, ωστόσο το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας «ξύπνησε» στη τελευταία περίοδο. Οι καλαθοσφαιριστές του Ματσεντίδη πίεσαν και έκλεψαν μπάλες, αλλά η διαφορά ήταν αρκετά μεγάλη που δεν μπορούσε να καλυφθεί, με το Πανεπιστήμιο Κύπρο να φεύγει ως θριαμβευτής από το Λευκόθεο.

Η συνέχεια θα βρει το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας να αντιμετωπίζει εκτός έδρας το Frederick και το Τεχνολογικό να αναμετράται με το Ευρωπαϊκό. Τα δύο ματς θα γίνουν την Τρίτη (08/11, 21:00), ενώ ρεπό θα έχει το Πανεπιστήμιο Κύπρου.

ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 19-20, 12-14, 12-30, 21-14

ΠΑΝ. ΛΕΥΚΩΣΙΑΣ: Κυριακίδης 17 (2), Τσιέλεπας 4, Χριστούδιας 20 (3), Οικονομίδης 9 (1), Νεοφύτου 9, Χριστοφίδης 5 (1).

ΠΑΝ. ΚΥΠΡΟΥ: Πογιατζής 19 (5), Κωνσταντίνου 12 (1), Χριστοδουλίδης 4, Παπαδημητρίου 23 (4), Κουζάλης 2, Ροδοσθένους 10, Χειμώνας 8 (2).

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ