aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Κυπριακό Πρωτάθλημα ΠοδοσφαίρουΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣΔιεφθαρμένο το κυπριακό ποδόσφαιρο! (συντριπτικά ποσοστά)

Διεφθαρμένο το κυπριακό ποδόσφαιρο! (συντριπτικά ποσοστά)

Προβληματισμό και απογοήτευση για την κατάσταση που επικρατεί στον χώρο του κυπριακού ποδοσφαίρου, εκφράζει η συντριπτική πλειοψηφία της κοινής γνώμης.

Όπως προκύπτει από ηλεκτρονικό γκάλοπ που διενεργήθηκε στο www.philenews.com, ποσοστό 87% των ερωτηθέντων θεωρεί ότι το κυπριακό ποδόσφαιρο είναι διεφθαρμένο, εκτιμώντας ότι παράγοντες, παίχτες και διαιτητές χρηματίζονται και στήνουν αγώνες.

Ποσοστό 8% των ερωτηθέντων εκτιμά ότι τα προβλήματα και τα παρατράγουδα εμφανίζονται μόνο προς το τέλος της ποδοσφαιρικής σεζόν, χρονική περίοδος κατά την οποία κρίνονται οι πρώτες και οι τελευταίες θέσεις του βαθμολογικού πίνακα.

Μόλις το 5% των αναγνωστών του «Φ» θεωρεί αξιόπιστο σε γενικές γραμμές το κυπριακό ποδόσφαιρο, θεωρώντας υπερβολές τα όσα κατά καιρούς ακούγονται για στημένα παιχνίδια.

Στο ερώτημα «Σε ποιο βαθμό πιστεύετε ότι κρίνουν την έκβαση των πρωταθλημάτων οι διαιτητικές αποφάσεις», ένας στους δύο ερωτηθέντες (ποσοστό 52%) εκτιμά ότι γίνονται λάθη, αλλά εις βάρος μόνον ορισμένων ομάδων. Ποσοστό 37% εκτιμά ότι από τις διαιτητικές αποφάσεις ευνοούνται οι εκάστοτε ισχυροί και ποσοστό 11% ότι διαιτητικά λάθη γίνονται υπέρ και εναντίον όλων των ομάδων.

pinakasΜέχρι στιγμής πάντως -παρά τις καταγγελίες και τους ψιθύρους- ποτέ δεν έχει στοιχειοθετηθεί υπόθεση διαφθοράς στο κυπριακό ποδόσφαιρο, γεγονός που η πλειοψηφία της κοινής γνώμης (ποσοστό 68%) αποδίδει στη συγκάλυψη από πολιτικά πρόσωπα.

Ποσοστό 20% των ερωτηθέντων διατυπώνει τη θέση ότι παρά τη βούληση της Αστυνομίας δεν στοιχειοθετείται υπόθεση λόγω της απροθυμίας μαρτύρων να καταθέσουν, αλλά και λόγω της απουσίας των κατάλληλων εφοδίων από πλευράς της Πολιτείας.

Τέλος, ποσοστό 12% κακίζει την αδυναμία, αλλά και την αδιαφορία των ΜΜΕ και των ανθρώπων που κατέχουν καίρια πόστα στον χώρο του ποδοσφαίρου να πατάξουν τη μάστιγα της διαφθοράς.

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥΣ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ