aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Κυπριακό Πρωτάθλημα ΠοδοσφαίρουΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣΔιακρίσεις στον αθλητισμό από φοιτητές του Πανεπιστημίου Λευκωσίας

Διακρίσεις στον αθλητισμό από φοιτητές του Πανεπιστημίου Λευκωσίας

Το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας τίμησε σε ειδική τελετή τις φοιτήτριες και τους φοιτητές του που διακρίθηκαν στα πρωταθλήματα της Κυπριακής Ομοσπονδίας Πανεπιστημιακού Αθλητισμού (ΚΟΠΑ)  στην περίοδο 2016-17. Η τελετή βράβευσης είναι η τέταρτη στη σειρά και καθιερώνεται πλέον ως θεσμός μέσα  στα πολλαπλά δρώμενα του Πανεπιστημίου.

Ο Δρ. Αιμίλιος Σολωμού, Ανώτερος  Εκτελεστικός Αντιπρόεδρος Διοίκησης του Πανεπιστημίου Λευκωσίας,  και μέλος  του  Δ.Σ. της  ΚΟΠΑ στον χαιρετισμό του είπε ότι το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας, αναγνωρίζει  την αξία  του Πανεπιστημιακού αθλητισμού  και ως απόδειξη προσφέρει στους αθλητές και τις αθλήτριες  σημαντική βοήθεια  με τη μορφή των υποτροφιών. Τόνισε επίσης πως  το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας συμμετέχει στην ΚΟΠΑ ανελλιπώς  από την ίδρυση του. Ανακοίνωσε μάλιστα ότι τον ερχόμενο Αύγουστο, αρκετοί αθλητές και αθλήτριες του Πανεπιστημίου Λευκωσίας θα συμμετάσχουν στους αγώνες στην Παγκόσμια Πανεπιστημιάδα της Ταϊπέι, θεσμός που αποτελεί το αποκορύφωμα του  Πανεπιστημιακού αθλητισμού,  φιλοδοξώντας να εκπροσωπήσουν επάξια την Κυπριακή Δημοκρατία και το Πανεπιστήμιο τους.

Ο Πανεπιστημιακός  αθλητισμός  είναι  φυτώριο για τις Εθνικές ομάδες της Κύπρου και την αντιπροσώπευση της στο εξωτερικό. Παράδειγμα προς μίμηση είναι ο φοιτητής του Πανεπιστημίου Λευκωσίας Πιέρος Σωτηρίου, ο οποίος και  βραβεύθηκε από το Πανεπιστήμιο καθώς συνδύασε την  εξαιρετική ακαδημαϊκή επίδοση με μια λαμπρή αθλητική  καριέρα, βασισμένη στο ήθος και στη συνέπεια. Στο μαγνητοσκοπημένο  μήνυμα του ο διεθνής  αυτός ποδοσφαιριστής (επιθετικός της εθνικής ομάδας της Κύπρου και τώρα ποδοσφαιριστής στην Κοπεγχάγη)  μίλησε για τις θυσίες που απαιτούνται για να φτάσει κανείς ψηλά. «Το ταξίδι μου ήταν δύσκολο, δεν ήταν ανθόσπαρτο, αλλά  οι προσπάθειες  στο τέλος επιβραβεύθηκαν» ανέφερε,  προσθέτοντας  πως  ο αθλητισμός και η εκπαίδευση μπορούν να συνδυαστούν φτάνει να υπάρχουν η θέληση και το πάθος.

Στην τελετή βράβευσης των αθλητών και των αθλητριών  του Πανεπιστημίου Λευκωσίας, στο CINE STUDIO του Πανεπιστημίου, χαιρετισμούς απηύθυναν, ο πρόεδρος του Συμβουλίου του Πανεπιστημίου  Λευκωσίας καθηγητής Νίκος Καρτακούλλης, που ανάφερε ότι «το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας  είναι περήφανο για τα πρωτοπόρα προγράμματα του  στις Αθλητικές Επιστήμες, επενδύουμε  στον αθλητισμό» και ο πρόεδρος του Κυπριακού Οργανισμού Αθλητισμού (ΚΟΑ), κ. Κλεάνθης Γεωργιάδης που επεσήμανε ότι «οι βραβεύσεις αυτές είναι επιστέγασμα  του μόχθου των αθλητών και συγχάρηκε το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας για τη δουλειά που κάνει και στον τομέα του αθλητισμού.

Το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας τίμησε τους διεθνείς αθλητές του που μετείχαν και διακρίθηκαν στους 17ους Αγώνες Μικρών Κρατών Ευρώπης και στο 1ο Παγκόσμιο Πανεπιστημιακό Πρωτάθλημα Σάμπο. Ακολούθησε η βράβευση  των αθλητών και αθλητριών που διακρίθηκαν  στα Πανεπιστημιακά πρωταθλήματα, στα οποία κατέκτησαν την πρώτη θέση στο Τζούντο Ανδρών, στο Σάμπο Ανδρών, στο Σάμπο Γυναικών, στην Επιτραπέζια Αντισφαίριση ανδρών, στο Βόλεϊ Ανδρών και το Μπάσκετ Ανδρών. Βραβεύθηκαν επίσης οι ομάδες που απέσπασαν δεύτερες και τρίτες νίκες.

Η τελετή ολοκληρώθηκε με τη βράβευση τελειόφοιτων αθλητών και αθλητριών του Πανεπιστημίου Λευκωσίας για την συνολική τους προσφορά στα αθλητικά δρώμενα του Πανεπιστημίου κατά την διάρκεια των σπουδών τους. Τις απονομές έκαναν ανώτατα διοικητικά και ακαδημαϊκά στελέχη του Πανεπιστημίου Λευκωσίας, ο πρόεδρος του ΚΟΑ, εκπρόσωπος  του Πανεπιστημίου Κύπρου, πρόεδροι Κυπριακών Αθλητικών Ομοσπονδιών  καθώς και ο εκπρόσωπος της πρεσβείας της Ελλάδας στη Λευκωσία.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ