aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Κυπριακό Πρωτάθλημα ΠοδοσφαίρουΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣΔΗ.ΣΥ - Ε.ΛΑ.Μ. - Οικολόγοι: «Είναι αποτέλεσμα της κατάντιας μας»

ΔΗ.ΣΥ – Ε.ΛΑ.Μ. – Οικολόγοι: «Είναι αποτέλεσμα της κατάντιας μας»

Τα πολιτικά κόμματα δεν θα μπορούσαν να μείνουν απαθής μετά τις αποκαλύψεις του Μιλτιάδη Νεοφύτου στο πλαίσιο της αγωγής κατά του Δημήτρη Χριστόφια.

ΕΛΑΜ: «Κατάφερε να τραβήξει τα φώτα της δημοσιότητας και πάλι ο Χριστόφιας. Μετά τις σημερινές αποκαλύψεις ο τέως Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Δημήτρης Χριστόφιας, κατάφερε για πολλοστή φορά να τραβήξει πάνω του όλα τα φώτα της δημοσιότητας.

Τα όσα μαθαίνουμε είναι απόρροια της ασυδοσίας και της ατιμωρησίας που επικρατούσε όλα αυτά τα χρόνια στην κυπριακή κοινωνία. Πόσω μάλλον όταν αυτά προέρχονται από αξιωματούχους του κράτους και τον πρώτο τη τάξει,  τον ίδιο τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας είναι αποτέλεσμα της κατάντιας μας.

Το Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο (Ε.ΛΑ.Μ.) μέσα από την κοινοβουλευτική του ισχύ, τονίζει ότι δεν ανεχθεί παρόμοια περιστατικά, αλλά ούτε θα δώσει συγχωροχάρτι σε κανένα. Όλοι όσοι ευθύνονται για την κατάσταση που οδηγήθηκε η Κύπρος σήμερα, πρέπει να τιμωρηθούν και ο κάθε κατεργάρης να κάτσει στον πάγκο του».

ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ: «Η δικαστική διαμάχη Χριστόφια – Νεοφύτου αποκαλύπτει το πως στήνεται η διαφθορά στην Κύπρο. Για όσους πέφτουν κατά καιρούς από τα σύννεφα με τα κρούσματα διαφθοράς που αναδεικνύουμε θα πρέπει να μελετήσουν τα όσα γίνονται γνωστά από τη δικαστική κόντρα του κ. Χριστόφια με τον κ. Νεοφύτου. Φαίνεται ότι οι συνέταιροι του παρελθόντος τα “έσπασαν” με αποτέλεσμα να βγουν όλα τα άπλυτα στη φόρα και ο κ. Νεοφύτου να ζητάει 22 εκατομμύρια ευρώ από τον κ. Χριστόφια.

Εφόσον ισχύουν οι καταγγελίες Νεοφύτου, ο πρώην Πρόεδρος, αλλά και το ΑΚΕΛ, βρίσκονται σε δύσκολη θέση. Το ΑΚΕΛ γιατί κατηγορείται ότι έχει  δημιουργήσει ένα νόμιμο δίκτυο διαφθοράς με τις διάφορες εταιρείες που ελέγχει και την ποδοσφαιρική εταιρεία Ομόνοια;

Διαβάστε επίσης

«O κόσμος του ΑΚΕΛ ήταν σε απελπισία, έπρεπε να πανηγυρίσει όπως ο κόσμος της Ανόρθωσης και του ΑΠΟΕΛ»!

Κυπριανού για τις αποκαλύψεις Νεοφύτου: «Ας κρίνει το δικαστήριο»

€22.000.000 απαιτεί ο Μιλτιάδης από Χριστόφια (€21.000.000 αφορούν στην Ομόνοια).

«Η Ομόνοια έπρεπε να διακριθεί για να επανεκλεγεί πρόεδρος ο Χριστόφιας το 2013».

«Τι να πούμε τα χιλιοειπωμένα;»

Το σχέδιο εξόφλησης του χρέους και οι Χαλεπιανές

Χαρακτηριστικά συμπεράσματα από τις καταγγελίες: Ένας εργολάβος προσφέρει δωρεάν υπηρεσίες σε σπίτια πολιτικού, πληρώνοντας ο τελευταίος μόνο τα πραγματικά έξοδα. Ο πολιτικός ζητά από τον εργολάβο παραποίηση τιμολογίων για να επηρεάσει το Πόθεν Έσχες.

Ο πολιτικός ζήτησε και εξασφάλισε δωρεάν χώρο εκλογικό κέντρο, αν και υποσχέθηκε ότι θα τα… κανονίσει. Η ανταπόδοση ήταν η αναβάθμιση συγκεκριμένης πολεοδομικής ζώνης και το αλισβερίσι έγινε παρουσία του τότε υπουργού κ. Συλικιώτη. Ο πολιτικός φόρτωσε στον εργολάβο και τα έξοδα της Ομόνοιας με το επιχείρημα “θα τα βρούμε”. Και βέβαια ο εργολάβος έχει ευθύνες για όσα έγιναν, αλλά προφανώς υπολόγιζε στις αποζημιώσεις.

Ως Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών καλούμε τον κ. Χριστόφια να δώσει ξεκάθαρες απαντήσεις για όσα καταγγέλλονται. Παράλληλα καλούμε τον κ. Συλικιώτη να επιβεβαιώσει το αλισβερίσι. Και τέλος, τι απαντά ο Άνδρος Κυπριανού που προσπάθησε, όπως καταγγέλλεται να δώσει λύση στο πρόβλημα;».

ΔΗ.ΣΥ: Το «σύστημα» ΑΚΕΛ-εταιρείες-τράπεζες: δεν υπάρχει ανάγκη να διερευνηθούν αρμοδίως κάποιες από τις ομολογούμενες συναλλαγές; Η γραπτή κατάθεση του επιχειρηματία κ. Μιλτιάδη Νεοφύτου, γνωστού άλλοτε και ως επιστήθιου φίλου του τέως προέδρου της Δημοκρατίας, στο πλαίσιο δικαστικής ακροαματικής διαδικασίας, επαναβεβαιώνει και παλαιότερες τοποθετήσεις στελέχους της Τράπεζας Κύπρου ενώπιον της Επιτροπής Θεσμών της βουλής.

Τα όσα εκπληκτικά θλιβερά αποκαλύπτει ο κ. Μιλτιάδης Νεοφύτου, όχι μόνο αφήνουν αποσβωλομένους τους πολίτες, αλλά εγείρουν και σειρά ερωτηματικών που αφορούν και ζητήματα τάξης.

Τα όσα αποκαλύπτει ο Μιλτιάδης Νεοφύτου φέρουν τον ηγέτη του ΑΚΕΛ και τέως πρόεδρο να παρεμβαίνει σε τραπεζικά ιδρύματα και να εξασφαλίζει εξυπηρετήσεις εκατομμυρίων προς όφελος ποδοσφαιρικού σωματείου. Με βάση την κατάθεση του επαναβεβαιώνεται όχι απλή κομματική παρέμβαση, αλλά ο πλήρης έλεγχος που το ΑΚΕΛ ασκεί στο συγκεκριμένο σωματείο, το οποίο μάλιστα βρισκόταν σε απόλυτη οικονομική εξάρτηση από το κόμμα.

Σοβαρότερα είναι όμως αυτά που αποκαλύπτει ο κ. Μιλτιάδης Νεοφύτου, σύμφωνα με τον οποίο «εταιρεία συμφερόντων του ΑΚΕΛ» του έχει εμβάσει ποσό σχεδόν έξι εκατομμυρίων έναντι χρημάτων που ο ίδιος είχε καταθέσει στην «Ομόνοια». Θεωρούμε ότι, εντελώς ανεξάρτητα από την υπόθεση που εκδικάζεται στο δικαστήριο, οι αρμόδιες αρχές της Πολιτείας που εποπτεύουν και ελέγχουν τις πρακτικές συναλλαγών θα πρέπει να ελέγξουν τέτοιες συναλλαγές.

Διότι δημιουργεί ερωτήματα η λογική με την οποία μια οποιαδήποτε εταιρεία μπορεί να κάνει τέτοιες πληρωμές σε τρίτο πρόσωπο για εντελώς αδιαφανείς σκοπούς. Πώς είχαν τέτοιες εταιρείες τέτοια οικονομικά περιθώρια και πώς μπορούσαν να δικαιολογήσουν προφανώς εικονικές πληρωμές που στην πραγματικότητα αποπλήρωναν οφειλές της «Ομόνοιας» στον επιχειρηματία αυτό;

Δεν μας απασχολούν βεβαίως οι διαφορές ιδιωτικής φύσεως που μπορεί να έχουν ο τέως πρόεδρος και ο επιχειρηματίας. Εμείς θεωρούμε ορθό, αλλά και ζητούμε οι αρμόδιες αρχές να διερευνήσουν ποιες είναι αυτές οι εταιρείες, ποιες οι δραστηριότητες τους και τη νομιμότητα των συναλλαγών».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ