aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Κυπριακό Πρωτάθλημα ΠοδοσφαίρουΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣCEO Σαχτάρ: «Η μεγαλύτερη νίκη της καριέρας μου θα είναι να κερδίσω αυτόν τον πόλεμο»

CEO Σαχτάρ: «Η μεγαλύτερη νίκη της καριέρας μου θα είναι να κερδίσω αυτόν τον πόλεμο»

Έκκληση στις Αρχές της πατρίδας τους, προκειμένου να τους βοηθήσουν να φύγουν άμεσα από την Ουκρανία απηύθυναν οι Βραζιλιάνοι ποδοσφαιριστές της Σαχτάρ και της Ντιναμό Κιέβου.

Τελικά, οι παίκτες μαζί με τις οικογένειές τους διέφυγαν από την Ουκρανία και το ξενοδοχείο του Κιέβου στο οποίο είχαν αποκλειστεί, παίρνοντας το τρένο με προορισμό την πόλη Τσερνίβτσι στα σύνορα με τη Ρουμανία.

Tο πρωτάθλημα πρώτης κατηγορίας ποδοσφαίρου δεν θα συνεχιστεί, όπως ανακοίνωσε η διοργανώτρια αρχή, μετά το γεγονός ότι ο Βλαντίμιρ Πούτιν διέταξε στρατιωτική επιχείρηση στη χώρα.

O Διευθύνων Σύμβουλος της Σαχτάρ Ντόνετσκ, Σεργκέι Πάλκιν, τοποθετήθηκε μέσω επιστολής στην επίσημη ιστοσελίδα της ομάδας, για όλα συμβαίνουν στην Ουκρανία μετά την εισβολή της Ρωσίας, τονίζοντας πως μια πιθανή νίκη της πατρίδας του στον πόλεμο κόντρα στους Ρώσους θα είναι και η μεγαλύτερη στην καριέρα του.

«Η χώρα βρίσκεται σε πόλεμο. Η Ρωσία έχει πραγματοποιήσει μια μαζική εισβολή στην Ουκρανία. Άνθρωποι σκοτώνονται. Δεν υπάρχουν λόγια για να περιγράψω αυτό που συμβαίνει. Η παγκόσμια κοινότητα πρέπει να σταματήσει αυτό το συντομότερο δυνατό. Kαλώ όλους τους συλλόγους που έχουμε παίξει – είναι η πλειοψηφία των κορυφαίων ομάδων της Ευρώπης, καθώς και η UEFA και δεκάδες εκατομμύρια οπαδοί – να παράσχουν τη μέγιστη υποστήριξη στην Ουκρανία στο επίπεδό τους. Αυτός ο πόλεμος απασχολεί κάθε Ευρωπαίο στις μέρες μας. Μόνο ενώνοντας τις δυνάμεις μας μπορούμε να νικήσουμε αυτή την τρέλα. Πιστεύω ότι μαζί θα το αντέξουμε και θα νικήσουμε. Έζησα πολλές φωτεινές στιγμές με τη Σαχτάρ, αλλά για μένα προσωπικά, η μεγαλύτερη νίκη στη ζωή μου θα είναι να κερδίσω αυτόν τον πόλεμο για την ανεξαρτησία της Ουκρανίας.

Για την κατάσταση στον σύλλογο. Είμαι στο Κίεβο τώρα. Οι περισσότεροι παίκτες και προπονητές με τις οικογένειές τους βρίσκονται στο Κίεβο. Προσπαθούμε να βρούμε επιλογές για την εκκένωση των αλλοδαπών μας και των οικογενειών τους. Από όσο γνωρίζω, ο Σόλομον και ο Τέτετ βρίσκονται ήδη εκτός Ουκρανίας.

Το προσωπικό του κλαμπ μένει στα σπίτια του, σε καταφύγια, υπόγεια, κάτω στους σταθμούς του μετρό. Εκεί που είναι πιο ασφαλές. Όποτε είναι δυνατόν, προσπαθούν να εκκενώσουν τις οικογένειές τους.

Προς το παρόν, σύμφωνα με τα διαθέσιμα στοιχεία, δεν υπάρχουν θύματα στην ομάδα μας. Προσπαθούμε να διατηρήσουμε την εσωτερική επικοινωνία, να ανταλλάσσουμε πληροφορίες, να υποστηρίζουμε ο ένας τον άλλον.

Όλες οι σκέψεις μας σήμερα αφορούν το τέλος αυτού του τρελού πολέμου. Για τους Ουκρανούς στρατιώτες, για αυτούς που υπερασπίζονται τη χώρα μας και το δικαίωμά της στην κυριαρχία και την ανεξαρτησία. Πιστεύω ότι μαζί θα κερδίσουμε!», αναφέρει στην ανακοίνωσή του ο Σεργκέι Πάλκιν.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ